τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Τετάρτη 28 Δεκ, 2016 | Τιμή: €445 κατ'άτομο

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

« ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ»

ΑΥΣΤΡΙΑ –ΤΣΕΧΙΑ

ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΜΟΝΑΧΟ – ΠΡΑΓΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 

1η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 28/12/16, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (80χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Ιταλία. Επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ , 29/12/16 , ΑΝΚΟΝΑ – ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ ( 625χλμ) .

Άφιξη την επομένη στο λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Τυρόλου το Ίνσμπρουκ. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί νυχτερινή περιήγηση και ξενάγηση στην πόλη - δημιούργημα των Αψβούργων, όπου θα δούμε μεταξύ των άλλων την Αψίδα του Θριάμβου, τη λεωφόρο Μαρία Τερεζιανστράσσε και την Μικρή Χρυσή Στέγη. Περιπλάνηση στα μεσαιωνικά δρομάκια με την μεσαιωνική πλατεία, το Χόφμπουργκ, την Χοφκίρχε, την πλατεία με το παλάτι με την διάσημη χρυσή στέγη, κ.α όπου θα ενθουσιαστούμε από την ολόφωτη, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30/12/16, ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΜΟΝΑΧΟ (163 χλμ) , ΜΟΝΑΧΟ - ΠΡΑΓΑ (386 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με την έντονα εορταστική ατμόσφαιρα . Επίσης θα δούμε την ξακουστή εκκλησία Φραουνκίρχε, που οι δύο τρούλοι της είναι το έμβλημα της πόλης, την φημισμένη πλατεία Μάριενπλατς όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε την αλλαγή της ώρας στο Δημαρχείο και την Όπερα. Ελεύθερος χρόνος, να περιπλανηθείτε στην Χριστουγεννιάτικη αγορά που αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα . Εδώ θα δείτε το πανύψηλο 100 μέτρων Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα 2500 λαμπιόνια, το άρωμα του ζεστού κρασιού στα μικρά ξύλινα περίπτερα αλλά και τα κλασσικά λαχταριστά λουκάνικα Wurst μέχρι πανέμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με άφιξη στην Πράγα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ αναχώρηση για περιπλάνηση και μια πρώτη γνωριμία στα μεσαιωνικά σοκάκια της ολόφωτης Πράγας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 31/12/2016 , ΠΡΑΓΑ.

Πρωινό. Αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με τη ΄΄Χρυσή Πόλη΄΄ που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα. Επίσκεψη στην Καστρούπολη, την ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, το Γοτθικό καθεδρικό ναό του αγίου Βίτου, με εντυπωσιακά βιτρώ και το Μαυσωλείο των Βοήων Βασιλέων. Συνεχίζουμε, περνώντας από την περιοχή της (Μάλα Στράνα) και την παλιά πόλη (Στάρε Μέστο). Θα περπατήσουμε από την γραφική γοτθική Γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ΄΄Βασιλικής οδού΄΄ ως την πλατεία της παλιάς πόλης με το δημαρχείο και το φημισμένο Αστρονομικό ρολόι. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και βόλτα στα καλντερίμια της παλιάς πόλης η οποία λαμποκοπά κάτω από τα αμέτρητα λαμπιόνια που φωτίζουν δρόμους και βιτρίνες καταστημάτων. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πλατεία της παλιάς πόλης για να παρακολουθήσουμε την αλλαγή του χρόνου, περιμένοντας τη στιγμή που ο ουρανός θα γεμίσει πυροτεχνήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση .

 

5η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ , 01/01/2017, ΠΡΑΓΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ( 525χλμ) .

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ευρώπης, τη Βουδαπέστη. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και στη συνέχεια προτείνουμε μια ρομαντική κρουαζιέρα με το καραβάκι, στους πρόποδες του Δούναβη, διασχίζοντας το φωταγωγημένο μαργαριτάρι του, τη Βουδαπέστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 02/01/2017 , ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (379 χλμ).

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, όπου είναι χωρισμένη από το Δούναβη στη Βούδα και Πέστη. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την πλατεία των Ηρώων, τους πύργους των Ψαράδων, την εκκλησία του Αγ. Ματίας με ωραιότατα βιτρώ. Επίσης, θα δούμε την πινακοθήκη και τα μουσεία πολεμικής και μουσικής ιστορίας. Σχετική παραμονή για ελεύθερο χρόνο στον πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα και στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων με άφιξη στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 03/01/2017, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (860 χλμ).

Πρωινό. Μικρή παραμονή για γνωριμία, όπου θα δούμε το εντυπωσιακό φρούριο Καλεμεγκντάν και το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων μετά από σχετικό έλεγχο και επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, με έντονες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει η δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή να γίνει απαραιτήτως το αργότερο 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής και να συνοδεύεται με προκαταβολή 200 κατ΄ άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 9 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

 

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 445 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια.

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία των οδηγών μας.

- Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Ανκόνα , σε τετράκλινες καμπίνες εσωτερικές (ΑΒ4).

- Μία (1) διανυκτέρευση στο Ίνσμπρουκ , δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Πράγα μια (1) διανυκτέρευση στη Βουδαπέστη και μία (1) διανυκτέρευση στο Βελιγράδι , σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4****.

- Πέντε (5) πρωινά.

- Ένα (1) δείπνο στη Βουδαπέστη και ένα (1) δείπνο στο Βελιγράδι.

- Έμπειρος συνοδός - ξεναγός, του γραφείου μας.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-9-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, κέντρα διασκεδάσεως και μουσεία.

- Τα ποτά στα γεύματα.

- Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

Προσοχή ! Χρειάζεται απαραίτητα η αστυνομική σας ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το διαβατήριο σας σε ισχύ .