τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΜΦΙΣΑΣ & ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Διάρκεια: 3 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Σάββατο 25 Φεβ, 2017 | Τιμή: €110 κατ'άτομο

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΜΦΙΣΑΣ & ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΙΤΕΑ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΑΜΦΙΣΣΑ – ΟΣ. ΛΟΥΚΑΣ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ

 

1η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 25/02/2017, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΙΤΕΑ – ΑΜΦΙΣΣΑ – ΙΤΕΑ ( 330 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί και αναχώρηση από την πόλη μας με ενδιάμεση στάση στη Ναύπακτο για καφέ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με άφιξη στο Γαλαξίδι, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό. Από εκεί, αναχώρηση για τη σύγχρονη παραλιακή κωμόπολη με αξιόλογη τουριστική κίνηση, την Ιτέα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, όπου θα έχουμε σχετική παραμονή. Το απόγευμα, αναχώρηση για την Άμφισσα, όπου θα παρακολουθήσουμε την εκδήλωση για τη ΄΄Μεγάλη Νύχτα των Στοιχειών΄΄, στην πλατεία Κεχαγιά, σε αναμονή του Στοιχειού της Χάρμαινας όπου κατεβαίνει από τα σκαλιά του Αγίου Νικολάου μαζί με τα ξωτικά, τους ντεβέτσκες, τους μποτσνάκηδες και ένα πλήθος δερματοφόρων για να αναμετρηθεί με τα Στοιχειά της Τέχολης και του Γκυριζιού. Και ξεκινά η πάλη των Στοιχειών….. Απόκοσμοι ήχοι ακούγονται στην πόλη, το τρίξιμο των αλυσίδων του Κωνσταντή και οι κραυγές των Στοιχειών, συμπληρώνουν ένα εξωπραγματικό γεγονός. Επιστροφή στην Ιτέα. Διανυκτέρευση.

 

 

2η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 26/02/2017, ΙΤΕΑ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ - ΑΜΦΙΣΣΑ –

ΙΤΕΑ ( 123 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τους Δελφούς, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο και συνεχίζουμε για την Αράχωβα, όπου θα περπατήσουμε στα γραφικά στενά δρομάκια της ορεινής κωμόπολης και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα σπίτια καθώς και την υπέροχη θέα στον κάμπο. Παραμονή για καφέ και αναχώρηση για το βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Λουκά, όπου οι τοιχογραφίες και ιδιαίτερα τα ψηφιδωτά του είναι από τα σπουδαιότερα στον ελληνικό χώρο. Από εκεί, συνεχίζουμε για την πόλη της Άμφισσας. Παραμονή για φαγητό και μπορείτε να διασκεδάσετε στους ρυθμούς του καρναβαλιού της πόλης, όπου η Λεωφόρος Σαλώνων μετατρέπεται σε ΄΄πέρασμα΄΄, αρμάτων, η μουσική παίζει δυνατά και όλοι οι Καρναβαλιστές που σέβονται την παράδοση αυτής της πόλης δίνουν ραντεβού με την ιστορία της φορώντας τα καλύτερά τους. Το κάψιμο του καρνάβαλου στην πλατεία, καταλήγει σε λαϊκό γλέντι με χορούς και τραγούδια. Επιστροφή στην Ιτέα. Προαιρετική διασκέδαση σε τοπική ταβέρνα. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ , ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 27/02/2017, ΙΤΕΑ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (308 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Γαλαξίδι. Εκεί θα έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας να απολαύσετε τα Κούλουμα διασκεδάζοντας με το ΄΄αλευρομουτζούρωμα΄΄. Το έθιμο του αλευρομουτζουρώματος εμπλουτίστηκε στο χρόνο και στα πολεμοφόδια συμπεριλαμβάνονται και άλλα, περισσότερο ¨επικίνδυνα¨ για την καθαριότητα των ρούχων! Στην παρέα έχουν μπει και οι γυναίκες και τα παιδιά ενώ σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και φημισμένα καρναβαλικά έθιμα της χώρας μας. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στο λιμάνι όπου αρχίζει ο αλευρομουτζουροπόλεμος με αλεύρι ή φούμο ενώ τα παλιά ρούχα ή η ειδική στολή από νάιλον είναι απαραίτητα! Είναι ένα πολύ διασκεδαστικό έθιμο και το μόνο που πρέπει να κάντε είναι να οπλιστείτε με καλή διάθεση και κέφι και να λάβετε μέρος στον ¨πόλεμο¨ του αλευρομουτζουρώματος. Παραμονή για φαγητό και στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεση στάση στο δρόμο, επιστροφή στην πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη αυτή εκδρομή.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 70 κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 110 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας , με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Ιτέα σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας, με πρωινό.

- Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- - Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κέντρα διασκέδασης..

- - Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.