τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΙΤΑΛΙΑ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Δευτέρα 22 Μάι, 2017 | Τιμή: € κατ'άτομο

ΙΤΑΛΙΑ

7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

 

1η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ , 22/05/17, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ (98 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση αργά το βράδυ για την Ηγουμενίτσα, όπου θα πάρουμε το πλοίο για το Μπάρι ( στις 00:30 – 23/05/17). Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 23/05/17, ΜΠΑΡΙ – ΠΟΜΠΗΙΑ - ΝΑΠΟΛΗ - ΡΩΜΗ (482 χλμ).

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι το πρωί. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πομπηία. Εκεί θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της ΄΄Νεκρής Πόλης΄΄ που καλύφθηκε από την στάχτη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., θα δούμε επίσης τα Λουτρά, το Ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, το σπίτι του Βέττι και το περίφημο Φόρουμ. Συνεχίζουμε για την πατρίδα της Σοφίας Λόρεν & του Καρούζο, τη Νάπολη. Περιήγηση στην πρωτεύουσα της Καμπανίας. Το ιστορικό της κέντρο περιλαμβάνεται στη λίστα μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τα ιστορικά της κτίρια, τα στενά δρομάκια και τον αυτοκρατορικό παραλιακό δρόμο του 18ου αιώνα. Από εκεί, συνεχίζουμε για την “Aιώνια πόλη”, τη Ρώμη. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί νυχτερινή περιήγηση της Ρώμης με το πούλμαν, όπου θα γίνει πανοραμική ξενάγηση στη πόλη – σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει τον κάθε επισκέπτη. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ιταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουμε στάση στη περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 24/05/17, ΡΩΜΗ.

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στη Ρώμη. Θα ξεκινήσουμε από το Βατικανό, όπου θα επισκεφθούμε την επιβλητική βασιλική του Αγίου Πέτρου. Η επόμενη στάση μας θα είναι στο Κολοσσαίο. Περνώντας από την αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά φτάνουμε στην Πιάτσα Βενέτσια , όπου θα δούμε το μνημείο της πατρίδας με τον άγνωστο στρατιώτη και το Παλάτσο Βενέτσια. Θα ανέβουμε στο λόφο του Καπιτωλίου και από εκεί συνεχίζουμε για την πανέμορφη Φοντάνα ντι Τρέβι, όπου θα κάνετε τις ευχές σας, καταλήγοντας στην Πιάτσα Ναβόνα με τα επιβλητικά μνημεία, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 25/05/17, ΡΩΜΗ.

Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε τις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, όπου θα δούμε τις Κρύπτες των Παπών, την κρύπτη της Αγίας Καικιλίας, τους τάφους των πρώτων Χριστιανών και τους διαδρόμους με τους νεκρικούς θαλάμους (Κουμπίκουλι), σκαμμένους στον βράχο δίπλα στους διαδρόμους, για τα θύματα των θυσιών. Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθούμε σε μία από τις πιο διάσημες και αναμφισβήτητα μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ρώμης στην πιάτσα Πόπολο. Επίσης μπορείτε να περιπλανηθείτε στην πλούσια αγορά της πόλης (στη Βία Καβούρ, την Βία Νασιονάλε και φυσικά την πολυσυζητημένη Βία Κοντότι). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26/05/17, ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (282 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Φλωρεντία. Ξενάγηση στην πόλη. Από τις πιο θρυλικές πόλεις η Φλωρεντία μας προσκαλεί σήμερα να γνωρίσουμε τα αριστουργήματά της. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιόρα και την ομορφότερη γέφυρα της πόλης Πόντε Βέκκιο σημερινό δημαρχείο, την πλατεία της Δημοκρατίας. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά του Σαν Λορέντζο. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 27/05/17, ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ (257 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την περιοχή του Ρίμινι. Εκεί θα έχουμε σχετική παραμονή για κατάθεση στεφάνων στο ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο για τους Έλληνες πεσόντες της μάχης του 1944. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για το λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για την Ηγουμενίτσα στις 16:30. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 28/05/17, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (98 χλμ).

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το πρωί. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο, άνετο, ασφαλές, πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Μπάρι και Ανκόνα – Ηγουμενίτσα, σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με w/c και ντουζ.

- Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Ρώμη και μία (1) διανυκτέρευση στη Φλωρεντία, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας.

- Τέσσερα (4) πρωινά.

- Τρία (3) δείπνα.

- Τοπικοί φόροι των πόλεων.

- Αρχηγός – ξεναγός του γραφείου μας καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ 339/11-9-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως.

- Τοπικός ξεναγός για τους αρχαιολογικούς χώρους.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

- Τα ποτά στα δείπνα.

 

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.