τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Δευτέρα 10 Ιούλ, 2017 | Τιμή: €448 κατ'άτομο

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

 

7 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

 

ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ - ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ - ΣΠΛΙΤ – ΖΑΝΤΑΡ – ΛΙΜΝΕΣ PLITVICE – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – BENETIA

 

1η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ , 10/07/17, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ (491χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο στην Κακαβιά συνεχίζουμε για το διάσημο θέρετρο της Μπούντβα, που αποτελεί μία από τις αιχμές του δόρατος του τουρισμού ολόκληρης της περιοχής των Δαλματικών Ακτών. Η Μπούντβα, θεωρείται η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές και τις παραλίες της αλλά και για τον πλούτο των ιστορικών της μνημείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την κοσμοπολίτικη Μπούντβα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 11/07/17, ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ (110 χλμ).

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση στην παλιά πόλη η οποία καταστράφηκε από σεισμό το 1667 και ξαναχτίστηκε σχεδόν ολόκληρη. Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης μέχρι σήμερα όπως αμφορείς, κοσμήματα και εργαλεία που αποδεικνύουν ότι ο τόπος επηρεάστηκε από διαφορετικούς πολιτισμούς. Τέλος, το χαρακτηριστικό της πόλης είναι το φρούριο (Citadel). Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με ενδιάμεση στάση στο Κότορ. Στην περιοχή της κωμόπολης Κότορ (Ιταλικά: Κάταρο) , στον ομώνυμο κόλπο εγκαταστάθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. Έλληνες. Από το 1979 η πόλη καταχωρήθηκε στην UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναός του St. Tripuna (Τρύφωνα)- είναι ο πολιούχος της πόλης- καθώς και το γοτθικό παλάτι Drago. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν, διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Βοσνίας και άφιξη στο Τρεμπινιέ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με το Τρεμπινιέ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 12/07/17, ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ) – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ (32 χλμ x 2 = 64 χλμ) .

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν, διέλευση συνόρων Βοσνίας – Κροατίας και αναχώρηση για μία από τις ωραιότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, την κοσμοπολίτικη πόλη με την πανοραμική θέση και μια πόλη που είναι μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, το Ντουμπρόβνικ. Εκεί θα δούμε τα ανάκτορα με σπουδαιότερα αξιοθέατα το Σπόνζα και το Rector palace, τον καθεδρικό ναό, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, την Ploce Gate. Ακόμη, θα περιπλανηθούμε στα τείχη και θα επισκεφθούμε τους μεσαιωνικούς πύργους. Στη συνέχεια, σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Επιλέξτε το πευκόφυτο νησί Lokrum όπου ναυάγησε - σύμφωνα με τη τοπική παράδοση - ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος, θαυμάζοντας την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηριού - εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση, με διέλευση συνόρων Κροατίας – Βοσνίας ,για επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Τρεμπινιέ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

4η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 13/07/17 , ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ - ΣΠΛΙΤ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ ή ΖΑΝΤΑΡ (317χλμ) .

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Βόσνιας – Κροατίας . Η πανέμορφη διαδρομή μας κατά μήκος των δαντελωτών Δαλματικών ακτών συνεχίζεται, για να καταλήξουμε σε μία ακόμη σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι, το Σπλιτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να περιηγηθούμε στην πόλη όπου ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου. Εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι αυτή η πόλη συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στο Σίμπενικ ή στην περιοχή Ζαντάρ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14/07/17, ΣΙΜΠΕΝΙΚ – ΖΑΝΤΑΡ - ΛΙΜΝΕΣ PLITVICE - ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (443χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επίσκεψη στην πόλη Ζαντάρ, όπου θα δούμε την χερσαία πύλη και τα τείχη, την πλατεία του λαού, την πύλη της θάλασσας και το Φόρουμ. Η πόλη στον Μεσαίωνα ήταν η κυριότερη βάση του βυζαντινού στόλου. Το1409 ο βασιλιάς της Ουγγαρίας πούλησε στους Βενετούς τις πόλεις της Δαλματίας για 100.000 δουκάτα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το μοναδικό σύμπλεγμα των 19 τιρκουάζ λιμνών Plitvice που τελεί υπό την προστασία της Unesco. Εκεί σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε πάνω σε ξύλινα γεφύρια και μονοπάτια όπου θα απολαύσετε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο δίπλα στους καταρράκτες, όπου τα παρθένα νερά των λιμνών βρίσκονται σε διάφορα υψομετρικά επίπεδα. Στη συνέχεια , αναχώρηση για Λιουμπλιάνα. Η Σλοβενία ονομάζεται η ΄΄Κοιμωμένη Ομορφιά της Ευρώπης ΄’ και η πρωτεύουσα της στις όχθες του ομώνυμου ποταμού το επιβεβαιώνει. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια, αναχώρηση για να δούμε πολλά αξιοθέατα της παλιάς πόλης όπως τον Βοτανικό κήπο, το πάρκο Τίβολι, το Δημαρχείο , τα παλάτια της , τις γέφυρες , την Όπερα , τα ρωμαϊκά τείχη , τα πολλά μουσεία της και το κάστρο (απ΄ όπου έχει κανείς πανοραμική θέα της πόλης και της γύρω περιοχής). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 15/07/17, ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – BENETIA (243 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Βενετίας. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ΜΕΡΑ , ΚΥΡΙΑΚΗ, 16/07/17 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (80χλμ)

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με όμορφες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δε θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 448 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Μία (1) διανυκτέρευση στη Μπούντβα, δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Τρεμπινιέ, μία (1) διανυκτέρευση στο Σίμπενικ ή Ζαντάρ και μία (1) διανυκτέρευση στη Λιουμπλιάνα, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας 4****.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Βενετία - Ηγουμενίτσα σε ΑΒ4 (4κλινες καμπίνες εσωτερικές), με w/c και ντουζ.

- Πέντε (5) πρωινά - μπουφέ.

- Πέντε (5) δείπνα.

- Έμπειρος επαγγελματίας αρχηγός - ξεναγός του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-6-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης .

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Κρουαζιέρα στο Νησί Λόκρουμ .

- Εισιτήρια στις λίμνες Plitvice.

- Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα « περιλαμβάνει» .