τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΡΗΤΗ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Δευτέρα 17 Ιούλ, 2017 | Τιμή: €345 κατ'άτομο

ΚΡΗΤΗ

7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΧΑΝΙΑ – ΑΡΚΑΔΙ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΟ –

ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ – ΦΑΙΣΤΟ - ΜΑΤΑΛΑ

1η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ , 17/07/17 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΝ ΠΛΩ (431χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση στις 11:00 π.μ από την Ακαδημία. Με μικρές στάσεις στο δρόμο για καφέ και φαγητό, άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για τα Χανιά στις 22:00 μ.μ. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ , 18/07/17, ΧΑΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ( 142 χλμ).

Άφιξη την επομένη το πρωί στο λιμάνι και αναχώρηση για την πόλη, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ένα καφέ. Συνεχίζουμε για γνωριμία με την πόλη όπου βρίσκεται το Ναυτικό Μουσείο και γύρω από το ενετικό λιμάνι το ιστορικό φρούριο του Φιρκά, η βενετσιάνικη συνοικία Τοπανά και το Καστέλι. Στην πλατεία δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου αξίζει τον κόπο να επισκεφθούμε, καθώς και το παλιό ανάκτορο του Πρίγκιπα Γεωργίου και το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου. Συνεχίζουμε για τους τάφους των Βενιζέλων και στη συνέχεια επίσκεψη στο γερμανικό νεκροταφείο Μάλεμε. Από εκεί, αναχώρηση για το Ηράκλειο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 19/07/17, ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΡΚΑΔΙ – ΡΕΘΥΜΝΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ (182λμ).

Πρωινό . Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Αρκάδι. Εκεί θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή Αρκαδίου, μέσα σε ένα καταπράσινο, όμορφο και χαρακτηριστικό κρητικό ημιορεινό τοπίο. Το τοπίο αυτό συνδυάζοντας πάρα πολλά στοιχεία της άγριας και της ήμερης φύσης αρμονικά δεμένα μεταξύ τους, διατηρείται πράσινο σε όλη τη διάρκεια του έτους και εκπέμποντας μια αλαφράδα και μια μεγαλοπρέπεια, συναρπάζει και πείθει τον επισκέπτη ότι εκεί υπάρχει η παρουσία του Δημιουργού. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, φτάνουμε στο Ρέθυμνο, την πόλη που είναι χτισμένη πάνω σε ένα ακρωτήρι που στην άκρη της δεσπόζει το μικρό αλλά πολύ καλά διατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο, η Φορτέζα. Περιήγηση στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου θα δούμε την παλιά πόλη με τα παλιά βενετσιάνικα αρχοντικά, τις θολωτές βενετσιάνικες πόρτες, τα τούρκικα σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια και τα τζάμια με τους πανύψηλους μιναρέδες. Κοντά στο λιμανάκι το παλιό είναι η ωραία κρήνη του Αριμόντι και ακόμα πιο ανατολικά η βενετζιάνικη λότζα όπου στεγαζόταν το μουσείο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επιστροφή στο Ηράκλειο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση . Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ , 20/07/17, ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΟΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ(9 χλμ).

Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Κνωσό που αναμφίβολα είναι ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης. Εκεί θα ξεναγηθούμε στα ερείπια του μεγαλύτερου και πολυτελέστατου μινωικού ανακτόρου, που ήταν χτισμένο στη μέση μιας μεγάλης πόλης. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στην πόλη για επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου που είναι η πρώτη σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης και πρωτεύουσα όχι μόνο του νομού Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρου του νησιού. Θα γνωρίσουμε από κοντά τη μοντέρνα πόλη που περιβάλλεται από τα περίφημα ενετικά τείχη και μόνο από ορισμένες πόρτες μπορεί να μπει κανείς. Στο κέντρο θα δούμε την πλατεία με την ωραία ενετική κρήνη του Μοροζίνη καθώς και τη βασιλική του Αγ. Μάρκου. Επίσης , θα δούμε το κάστρο με τους ανάγλυφους φτερωτούς λέοντες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21/07/17, ΗΡΑΚΛΕΙΟ– ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΛΟΥΝΤΑ –ΗΡΑΚΛΕΙΟ (209 χλμ) .

Πρωινό και αναχώρηση για τον όμορφο κόλπο του Μιραμπέλου τον Άγιο Νικόλαο. Τα παλαιά του κτίρια που σώζονται έχουν μετατραπεί σε κοσμικά εστιατόρια, κοσμηματοπωλεία και καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης.

 

Παραμονή για να γνωρίσουμε την όμορφη παραλιακή πόλη με την ιδιαίτερη γραφικότητα, που την οφείλει κυρίως στην όμορφη λίμνη της. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την Ελούντα όπου θα μας γοητεύσει από την πρώτη στιγμή που θα την αντικρίσουμε από ψηλά και που θα δούμε το πανέμορφο εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας. Επίσης προτείνουμε σε όποιον επιθυμεί, προαιρετικά να επισκεφθεί τη Σπιναλόγκα. Η Σπιναλόγκα είναι μικρό νησί κοντά στην Ελούντα στην Ανατολική Κρήτη. Έχει γίνει γνωστή σαν το νησί των λεπρών, αφού εδώ απομονώνονταν οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1957. Σήμερα τη Σπιναλόγκα επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες με καραβάκια για να ξεναγηθούν στα ερειπωμένα της κτίρια, που με κόπο προσπαθεί η αρχαιολογική υπηρεσία να συντηρήσει. Επιστροφή στο Ηράκλειο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 22/07/17, ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΦΑΙΣΤΟΣ – ΜΑΤΑΛΑ – ΕΝ ΠΛΩ

(216 χλμ).

Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη στη δεύτερη μινωική πόλη της Κρήτης, τη Φαιστό. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσω Μοίρες, Τυμπάκι . Επίσκεψη στα τουριστικά θέρετρα της Κρήτης, τα Μάταλα και την Αγία Γαλήνη, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό και όποιος επιθυμεί για μπάνιο. Επιστροφή στην πόλη του Ηρακλείου και αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διασκεδάστε στους πολυτελείς χώρους του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 23/07/17, ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (431χλμ).

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν, αναχώρηση με στάση στο Λουτράκι για τον πρωινό μας καφέ . Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας με έντονες αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

 

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 345 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα–τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑMBANEI :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή πείρα του οδηγού.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά - Χανιά και Ηράκλειο - Πειραιά, σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).

- Tέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Ηράκλειο σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείο μας .

-Τέσσερα (4) πρωινά .

-Επίσημο τοπικό ξεναγό για 2 ημέρες ( Χανιά & Ηράκλειο για την Κνωσό και το αρχαιολογικό μουσείο).

-Συνοδός του γραφείου μας.

-Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα «περιλαμβάνει».

 

*Σημείωση : Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων, το γραφείο μας δε φέρει ευθύνη.

 

 

Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.