τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ

Διάρκεια: 8 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Κυριακή 30 Ιούλ, 2017 | Τιμή: €495 κατ'άτομο

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ


 

8 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 

1η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 30/07/17 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (863 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Ελλάδας – Σκοπίων - Σερβίας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ , 31/07/17 , ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΙΕΝΝΗ (618 χλμ).

Πρωινό. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας, όπου θα δούμε το εντυπωσιακό φρούριο Κάλεμεγκνταν, το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα κ.ά. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε στη γεμάτη ζωντάνια κεντρική πλατεία Τέρα που αποτελεί και την καρδιά του Βελιγραδίου, με τα καφέ και τα γραφικά της εστιατόρια. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με άφιξη στη ρομαντική πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ , 01/08/17 , ΒΙΕΝΝΗ – ΠΡΑΓΑ (331 χλμ).

Πρωινό. Η σημερινή μας ξενάγηση αρχίζει από το συγκρότημα των θερινών ανακτόρων της Μαρίας Θηρεσίας, γνωστό σαν Σένμπρουν, όπου θα περιηγηθούμε στους κήπους και στη συνέχεια θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε. Επίσης, θα περιηγηθούμε στην όμορφη Ρινγκστράσε και θα θαυμάσουμε το Πάρκο της πόλης, τη Μαύρη Πλατεία, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Κρατικό Θέατρο και την εκκλησία του Τάγματος Φωτίχ Κίρκε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο φημισμένο πεζόδρομο Κερτνερστράσσε, όπου θα δούμε το σπίτι του Ρήγα Φεραίου και τον πραγματικά επιβλητικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Σχετική παραμονή στην αγορά για ψώνια και χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Στις 15:00 αναχώρηση για Πράγα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Το βράδυ αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία στα μεσαιωνικά σοκάκια της ολόφωτης Πράγας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 02/08/17, ΠΡΑΓΑ.

Πρωινό. Αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στη «Χρυσή Πόλη» που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα. Επίσκεψη στην Καστρούπολη, την ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, το Γοτθικό καθεδρικό ναό του αγίου Βίτου με τα εντυπωσιακά βιτρό και το Μαυσωλείο των Βοήων Βασιλέων. Συνεχίζουμε περνώντας από την παλιά πόλη (Στάρε Μέστο). Θα περπατήσουμε από τη γραφική γοτθική Γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ως την πλατεία της παλιάς πόλης με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και βόλτα στα καλντερίμια της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ , 03/08/17 , ΠΡΑΓΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (525χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ευρώπης, τη Βουδαπέστη. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και στη συνέχεια προτείνουμε ρομαντική κρουαζιέρα με το καραβάκι στους πρόποδες του Δούναβη διασχίζοντας το φωταγωγημένο μαργαριτάρι του, τη Βουδαπέστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04/08/17, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.

Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας που είναι χωρισμένη από το Δούναβη στη Βούδα και την Πέστη. Κύρια χαρακτηριστικά της πόλης, είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου, η πλατεία των Ηρώων, οι πύργοι των Ψαράδων, η εκκλησία του Αγ. Ματίας με ωραιότατα βιτρό, η Πινακοθήκη και τα Μουσεία Πολεμικής και Μουσικής Ιστορίας. Από το λόφο Γκέλερτ στη Βούδα της Ελευθερίας μπορούμε να απολαύσουμε πανοραμικά την πόλη. Επιστρέφοντας θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στα όμορφα καφέ Νιού Διόρκ και Ζερμπό, φημισμένα για τη μοναδική τους ατμόσφαιρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Σας προτείνουμε διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ , 05/08/17 , ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΝΙΣ (613 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη Νις η οποία είναι γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης και χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 06/08/17 , ΝΙΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ ( 669 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής. Διέλευση συνόρων Σερβίας – Σκοπίων - Ελλάδας (Εύζωνοι). Μετά από ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας με όμορφες εντυπώσεις από την υπέροχη αυτή εκδρομή .

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δε θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 495 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού.

-Μία (1) διανυκτέρευση στο Βελιγράδι, μία (1) διανυκτέρευση στη Βιέννη, δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Πράγα, (2) διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη και μία (1) διανυκτέρευση στο Νις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας 4****.

-Επτά (7) πρωινά.

-Επτά (7) δείπνα.

-Έμπειρο ξεναγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

-Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης, (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους στα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης .

- Είσοδο στο παλάτι Σενμπρουν.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα «περιλαμβάνει» .

 

Προσοχή ! Ταξιδεύετε με την καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή με διαβατήριο σε ισχύ .

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να

παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.