τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΣΙΚΕΛΙΑ - ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Πέμπτη 10 Αύγ, 2017 | Τιμή: €498 κατ'άτομο

ΣΙΚΕΛΙΑ - ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΙΚΕΛΙΑ – ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΛΕΡΜΟ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΜΕΣΣΗΝΑ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 10/08/17, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ (80 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων αργά το βράδυ, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα. Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11/08/17, ΜΠΑΡΙ – ΡΗΓΙΟ (440 χλμ) – ΜΕΣΣΗΝΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ (230 χλμ) , Συνολικά (670 χλμ).

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι το πρωί. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Ρήγιο όπου θα διασχίσουμε με το φέρρυ μποτ τα θρυλικά στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης (Ρήγιο – Μεσσήνα). Βρισκόμαστε πλέον στη Σικελία, στη Μεσσήνα, απ΄όπου θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας προς το Παλέρμο διασχίζοντας τη βόρεια πλευρά του νησιού. Άφιξη στην πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 12/08/17, ΠΑΛΕΡΜΟ.

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε με το εντυπωσιακά εξωτερικά Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Βασιλέων, όπου ξεπροβάλλει μοναδικά ανάμεσα στα στενά δρομάκια, ένα περίτεχνο κτίριο με πολλά σκαλίσματα και στριφογυριστούς πύργους. Στη κεντρική πλατεία ξεχωρίζει το νεοκλασικό θέατρο Politeama Garibaldi με πολύ εντυπωσιακή είσοδο, ενώ η πλατεία της Πραιτόριας με πληθώρα από «γυμνά» αγάλματα γύρω από το «σιντριβάνι της ντροπής» όπως αποκαλείται. Επόμενα φημισμένα αξιοθέατα του Παλέρμο αποτελούν το Παλάτσο dei Normanni διακοσμημένο με θαυμάσια βυζαντινά μωσαϊκά και ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης το θέατρο Μασσιμο, καθώς και η γνωστότερη εκκλησία του Παλέρμο Martorana, ένα γοητευτικό «μείγμα» διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 13/08/17, ΠΑΛΕΡΜΟ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ , (261 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την σημαντικότατη πόλη του Αρχιμήδη, αποικία των Κορινθίων, τις Συρακούσες. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της Αθηνάς και του Απόλλωνα, την πηγή της Αρετούσας, το βωμό του Ιέρωνα, την Ακρόπολη των Επιπολών, το σημαντικότερο ίσως μετά από αυτό της Επιδαύρου αρχαίο Ελληνικό θέατρο. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια, δε θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το νησάκι της Ορτυγίας. Ουσιαστικά πρόκειται για το ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο συνδέεται με τη στεριά μέσω της γέφυρας Ουμπερτίνο. Εδώ, μοναδικά οικοδομήματα, έργα των Αραγόνων, και πλακόστρωτοι οδοί αποκαλύπτουν το μεσαιωνικό προφίλ του τόπου. Ο Duomo, χτισμένος πάνω στα ερείπια του ναού της Αθηνάς, με μπαρόκ όψη και δωρικούς κίονες στο εσωτερικό, τραβά πάνω του όλα τα βλέμματα. Λίγη από την αίγλη του κλέβει και η Βασιλική της Santa Lucia, χτισμένη στο σημείο που μαρτύρησε η αγία, ενώ τα palazzos Beneventano del Bosco και Senate Palazzo, λίγο μετά την Piazza Archimede κερδίζουν επάξια τις εντυπώσεις των επισκεπτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 14/08/17, ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ–ΤΑΟΡΜΙΝΑ–ΜΕΣΣΗΝΑ-ΡΗΓΙΟ (176 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, το ωραιότερο τουριστικό θέρετρο της Σικελίας, όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε το περίφημο Ελληνικό θέατρο και την εκπληκτική θέα. Από εκεί, συνεχίζουμε για τη Μεσσήνα, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την πόλη που πεισματικά διατηρείται παρά τις καταστροφές που έχει υποστεί στο πέρασμα των αιώνων, τη γενέτειρα του Αντονέλλο ντα Μεσσήνα, με το χαρακτηριστικό αστρονομικό ρολόι στο καμπαναριό του ανοικοδομημένου Ντουόμο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση, ξαναπερνώντας με το φέρρυ - μποτ τα στενά της Μεσσήνας – Ρήγιο. Άφιξη στο Ρήγιο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πανέμορφη παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 15/08/17, ΡΗΓΙΟ - ΜΠΑΡΙ (449 χλμ).

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στην μεγάλη συλλογή εκθεμάτων του βρίσκονται οι περίφημοι πολεμιστές του Ριάτσι: 2 από τα 4 εναπομείναντα ορειχάλκινα αριστουργήματα της κλασικής εποχής ( 5ος π.Χ. αιώνας ), οι Διόσκουροι, οι πίνακες του Ζάλευκου και το πλήθος ακόμα ανασκαφικών ευρημάτων των Επιζεφυρίων Λοκρών. Επιβίβαση στο πούλμαν και κατευθυνόμαστε προς το λιμάνι του Μπάρι. Εκεί θα επισκεφθούμε τον ορθόδοξο ναό του Αγ. Νικολάου, όπου φυλάσσονται τα οστά του Αγίου. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ , 16/08/17, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (80χλμ).

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δε θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 498 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ηγουμενίτσα – Μπάρι & Μπάρι – Ηγουμενίτσα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4), με w/c και ντουζ.

- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Παλέρμο, μία (1) διανυκτέρευση στις Συρακούσες και μία (1) διανυκτέρευση στο Ρήγιο, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας 4****.

- Τοπικούς φόρους πόλεων .

- Τέσσερα (4) πρωινά.

- Τέσσερα (4) δείπνα.

- Εισιτήρια με το φέρρυ – μποτ Ρήγιο – Μεσσήνα και αντίστροφα.

- Έμπειρο επαγγελματία αρχηγό - ξεναγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-6-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης .

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα «περιλαμβάνει».

 

Προσοχή ! Ταξιδεύετε με την καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή με διαβατήριο σε ισχύ .

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.