τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Διάρκεια: 8 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 22 Δεκ, 2017 | Τιμή: €500 κατ'άτομο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

8 ΗΜΕΡΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤO ΒΕΡΟΛΙΝΟ

(ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΜΟΝΑΧΟ)

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22/12/2017, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (80 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Βενετία. Επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Βενετίας. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 23/12/2017 , ΒΕΝΕΤΙΑ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (715 χλμ).

Άφιξη την επομένη, στο λιμάνι της Βενετίας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας, τη Νυρεμβέργη. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 24/12/2017 , ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ (449 χλμ).

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε το ανακατασκευασμένο Κάστρο της Νυρεμβέργης, το Μεγαλοπρεπές Μέγαρο όπου έγινε η Δίκη του Εγκληματικού πολέμου, θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα στενά της παλιάς πόλης και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Ματίας. Σχετική παραμονή στην αγορά για ψώνια. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Βερολίνο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και σας προτείνουμε να περιηγηθείτε στις μοναδικές αυλές ‘‘Ηackesche Hofe’’ στο κέντρο του Βερολίνου, όπου επικρατεί πάντα μεγάλη κίνηση και να χαρείτε το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν σε ένα από τα εστιατόρια γύρω από την πλατεία Savignyplatz, με την ωραία γιορτινή ατμόσφαιρα. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 25/12/2017 , ΒΕΡΟΛΙΝΟ .

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής θα εκτυλίσσονται οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από την πύλη του Βραδεμβούργου έως την λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ ποιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης , το Τιεργκατεν. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο “νησί των μουσείων “ όπου θα έχουμε επίσκεψη στο περίφημο μουσείο της Πέργαμου. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1930, και εντός του μουσείου στεγάζονται τα ανακατασκευασμένα οικοδομήματα μεγάλου μεγέθους του βωμού της Περγάμου και της πύλης της αγοράς της Μιλήτου, των οποίων τα μέρη μεταφέρθηκαν από την αρχαία πόλη της Μιλήτου στην Ιωνία. Έχει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ανά έτος και αποτελείται από τις συλλογές της κλασικής αρχαιότητας, την συλλογή της Μέσης Ανατολής, και το μουσείο Ισλαμικής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 26/12/2017 , ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΜΟΝΑΧΟ (584 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την νεανική πρωτεύουσα της Βαυαρίας το πανέμορφο Μόναχο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί μία πρώτη γνωριμία με την ¨κεφάτη¨ αυτή πόλη. Ζήστε την γιορτινή ατμόσφαιρα στους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

6η ΜΕΡΑ , ΤΕΤΑΡΤΗ, 27/12/2017 , ΜΟΝΑΧΟ – ΒΕΝΕΤΙΑ (543 χλμ).

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε την ξακουστή εκκλησία Φραουνκίρχε, που οι δύο τρούλοι της είναι το έμβλημα της πόλης, την φημισμένη πλατεία Μάριενπλατς όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε την αλλαγή της ώρας στο Δημαρχείο, την Όπερα, το Ολυμπιακό Χωριό και την μποέμ συνοικία Σβάμπικ. Επίσης ελεύθερος χρόνος για αγορές και να περιπλανηθούμε στην όμορφη ολόφωτη πόλη με τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Βενετία. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (στις 04:30 28/12/17). Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η–8η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28-29/12/2017, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ–ΙΩΑΝΝΙΝΑ (80 χλμ).

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 29/12/17 το πρωί. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ / κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 500 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.

Επιβάρυνση για (4) δείπνα : 70 ευρώ / κατά άτομο.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.

- Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα - Βενετία - Ηγουμενίτσα, σε καμπίνες ΑΒ4.

- Μία (1) διανυκτέρευση στη Νυρεμβέργη, δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βερολίνο και μια (1) διανυκτέρευση στο Μόναχο, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4*.

- Τέσσερα (4) πρωινά - μπουφέ.

- Τέσσερα (4) δείπνα. (εφόσον τα επιλέξετε)

- Έμπειρο συνοδό - ξεναγό, του γραφείου μας σε όλη το διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ 339/11-6-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και μουσεία.

- Κέντρα διασκεδάσεως.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

Προσοχή ! Χρειάζεται απαραίτητα καινούριο διαβατήριο ή καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες).

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.