τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 22 Δεκ, 2017 | Τιμή: €455 κατ'άτομο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

6 ΗΜΕΡΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

(ΓΕΝΕΥΗ – ΛΩΖΑΝΗ – ΒΕΡΝΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΜΙΛΑΝΟ)

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22/12/2017, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (80 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Βενετία. Επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Βενετίας. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 23/12/2017 , ΒΕΝΕΤΙΑ – ΓΕΝΕΥΗ (582 χλμ).

Άφιξη την επομένη, στο λιμάνι της Βενετίας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη της Ελβετίας, τη Γενεύη όπου υποδέχεται τους επισκέπτες σε ένα υπέροχο σκηνικό δίπλα στη λίμνη Leman με τα ιστιοπλοϊκά, με τον Ροδανό ποταμό να τη χωρίζει στα δύο και με φόντο τις Άλπεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με την γιορτινά στολισμένη πόλη της Γενεύης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 24/12/2017 , ΓΕΝΕΥΗ.

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση στην Ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών, πολυάριθμων Διεθνών Οργανισμών και γενέτειρα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Θα περιηγηθούμε ανάμεσα στα πολυάριθμα πάρκα κατά μήκος της αριστερής όχθης της λίμνης Λεμάν, με θέα το λιμάνι με τα ιστιοπλοϊκά και τα εντυπωσιακά κτίρια στη βόρεια όχθη της λίμνης. Στην είσοδο της πόλης μας επιφυλάσει την πιο όμορφη υποδοχή το Λουλουδάτο Ρολόι, φτιαγμένο από άπειρα λουλούδια, το οποίο εξυμνεί τη μακρόχρονη ελβετική παράδοση στην ωρολογοποιία, πριν καταλήξουμε στο τεράστιο σιντριβάνι-σύμβολο Jet d'Eau, όπου πετάει το νερό σε ύψος τρεις φορές μεγαλύτερο από το άγαλμα της Ελευθερίας. Σκαρφαλωμένη, στην αριστερή όχθη του Ροδανού, βρίσκεται η Παλιά Πόλη της Γενεύης, με τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου όπου χρειάστηκε 70 χρόνια για να ολοκληρωθεί καθώς και το Δημαρχείο στο οποίο γράφτηκε η Πρώτη Συνθήκη της Γενεύης. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα στενά δρομάκια και θα χαζέψουμε στα υπέροχα καταστήματα με αντίκες, πάμπολλες γκαλερί και ορισμένα από τα πλέον παραδοσιακά μπιστρό της πόλης. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και προτείνουμε χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν σε ένα από τα νυχτερινά κέντρα της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 25/12/2017 , ΓΕΝΕΥΗ – ΛΩΖΑΝΗ – ΒΕΡΝΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΜΙΛΑΝΟ (564 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση την πανέμορφη Λωζάνη, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από την λίμνη ατενίζοντας τις βουνοκορφές των Άλπεων. Πεζοί, θα επισκεφτούμε το παλιό κομμάτι της πόλης με τους φιδογυριστούς πεζόδρομους και τις μικροσκοπικές πλατείες, μέχρι να φτάσουμε στον Γοτθικό, Καθεδρικό Ναό του 12ου αιώνα. Από εκεί αναχώρηση για τη διοικητική πρωτεύουσα Βέρνη όπου είναι χτισμένη στη καμπή του ποταμού Ααρ με φόντο τις Άλπεις. Θα γνωρίσουμε το κτίριο του Κοινοβουλίου, τον Πύργο του Ιστορικού Ρολογιού, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό και θα περπατήσουμε στα πεζοδρομημένα τμήματα με τα Μεσαιωνικά κτίρια. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για την κουκλίστικη Λουκέρνη, χτισμένη στην άκρη της λίμνης των τεσσάρων καντονιών με το παλαιό Δημαρχείο, την χαρακτηριστική γραφική ξύλινη γέφυρα, το μνημείο των Λεόντων και τα άλλα αξιοθέατα της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και ακολουθεί νυχτερινή περιήγηση στην καρδιά του Μιλάνο. Αφού περάσουμε από τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Βία Ντάντε, φθάνουμε στη Πιάτσα Ντουόμο. Θα θαυμάσουμε το Καθεδρικό Ναό με τα περίπου 2800 αγάλματα και το κεντρικό χρυσό άγαλμα της Μαντονίνας (Παναγίας). Στη συνέχεια αφού διασχίσουμε την περίφημη Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλλε, φθάνουμε στη Πιάτσα Ντε λα Σκάλα όπου βρίσκεται η περίφημη Όπερα του Μιλάνου και θα καταλήξουμε στη Βία Μόντεναπολεόνε όπου είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι οίκοι μόδας του Μιλάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 26/12/2017 , ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ (442 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

6η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 27/12/2017, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ–ΙΩΑΝΝΙΝΑ (80 χλμ).

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ / κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 455 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.

- Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα - Βενετία και Ανκόνα - Ηγουμενίτσα, σε καμπίνες ΑΒ4.

- Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε περιοχή της Γενεύης και μια (1) διανυκτέρευση στο Μιλάνο, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 3* / 4*.

- Τρία (3) πρωινά - μπουφέ.

- Τρία (3) δείπνα.

- Έμπειρο συνοδό - ξεναγό, του γραφείου μας σε όλη το διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ 339/11-6-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και μουσεία.

- Κέντρα διασκεδάσεως.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι αναφέρεται ώς προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

Προσοχή ! Χρειάζεται απαραίτητα καινούριο διαβατήριο ή καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες).