τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 29 Δεκ, 2017 | Τιμή: €550 κατ'άτομο

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

7 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΥΣΤΡΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ

 

(ΒΙΕΝΝΗ – ΠΡΑΓΑ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ)

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29/12/2017, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (80 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Βενετία. Επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Βενετίας. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 30/12/2017 , ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΙΕΝΝΗ (608 χλμ).

Άφιξη την επομένη, στο λιμάνι της Βενετίας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με κατεύθυνση τα σύνορα Ιταλίας - Αυστρίας. Μέσω του γραφικού Γκρατς, η σημερινή μας διαδρομή θα μας φέρει στην ρομαντική πρωτεύουσα της Αυστρίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Στη συνέχεια, ακολουθεί χρόνος ελεύθερος να γνωρίσουμε από κοντά την ολόφωτη πόλη με την εορταστική ατμόσφαιρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ , ΚΥΡΙΑΚΗ, 31/12/2017 , ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ ( 291 χλμ).

Πρωινό. Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην πόλη της Βιέννης. Η ξενάγησή μας αρχίζει από το συγκρότημα των θερινών ανακτόρων της Μαρίας Θηρεσίας, γνωστό σαν Σένμπρουν. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε ανάκτορο Μπελβεντέρε. Θα περιηγηθούμε στην όμορφη Ρινγκστράσε και θα θαυμάσουμε το Πάρκο της πόλης, την Μαύρη Πλατεία, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Κρατικό Θέατρο και την εκκλησία του Τάγματος Φωτίχ Κίρκε. Στη συνέχεια, θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου θα συναντήσουμε το σπίτι του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά και παραμονή για φαγητό. Στις 15:00, αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε την αλλαγή του χρόνου απολαμβάνοντας τα εκθαμβωτικά βεγγαλικά, κάτω από το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο και το περίφημο ρολόι, με την συνοδεία ζωντανής μπάντας και πλήθους κόσμου. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 01/01/2018, ΠΡΑΓΑ.

Πρωινό. Αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με τη ΄΄Χρυσή Πόλη΄΄ που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα. Επίσκεψη στην Καστρούπολη, την ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, το Γοτθικό καθεδρικό ναό του αγίου Βίτου, με εντυπωσιακά βιτρώ και το Μαυσωλείο των Βοήων Βασιλέων. Συνεχίζουμε, περνώντας από την περιοχή της (Μάλα Στράνα) και την παλιά πόλη (Στάρε Μέστο). Θα περπατήσουμε από την γραφική γοτθική Γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ΄΄Βασιλικής οδού΄΄ ως την πλατεία της παλιάς πόλης με το δημαρχείο και το φημισμένο Αστρονομικό ρολόι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στα καλντερίμια της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ , ΤΡΙΤΗ, 02/01/2018 , ΠΡΑΓΑ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ, (627 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη. Γνωριμία με το ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε τα ανάκτορα του Φρειδερίκου, τις οχυρώσεις της πόλης κ.α. Σχετική παραμονή στην αγορά για ψώνια και συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας, για την πρωτεύουσα του Τυρόλου το Ίννσμπρουκ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούμε στα μεσαιωνικά δρομάκια με την μεσαιωνική πλατεία, το Χόφμπουργκ, την Χοφκίρχε, την πλατεία με το παλάτι με την διάσημη χρυσή στέγη, κ.α Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 03/01/2018 , ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΑΝΚΟΝΑ (627χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ιταλία. Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα. Απόπλους και απολαύστε τις ανέσεις του πολυτελούς πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 04/01/2018 , ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ(80χλμ).

Άφιξη την επομένη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ / κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 550 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.

- Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Βενετία και Ανκόνα - Ηγουμενίτσα, σε καμπίνες ΑΒ4.

- Μία (1) διανυκτέρευση στη Βιέννη, δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Πράγα και μια (1) διανυκτέρευση στο Ίνσμπρουκ, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4*.

- Τέσσερα (4) πρωινά - μπουφέ.

- Τέσσερα (4) δείπνα.

- Τοπικός ξεναγός στη Βιέννη για το Σέμπρουν.

- Έμπειρο συνοδό - ξεναγό, του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ 339/11-6-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

- Κέντρα διασκεδάσεως.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

Προσοχή ! Χρειάζεται απαραίτητα καινούριο διαβατήριο ή καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες).

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.