τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 29 Δεκ, 2017 | Τιμή: €574 κατ'άτομο

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

7 ΗΜΕΡΕΣ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ

(ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ)

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29/12/2017, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (80 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Βενετία. Επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Βενετίας. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 30/12/2017 , ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΙΕΝΝΗ (608 χλμ).

Άφιξη την επομένη, στο λιμάνι της Βενετίας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με κατεύθυνση τα σύνορα Ιταλίας - Αυστρίας. Μέσω του γραφικού Γκρατς, η σημερινή μας διαδρομή θα μας φέρει στην ρομαντική πρωτεύουσα της Αυστρίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Στη συνέχεια, ακολουθεί χρόνος ελεύθερος να γνωρίσουμε από κοντά την ολόφωτη πόλη με την εορταστική ατμόσφαιρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 31/12/2017 , ΒΙΕΝΝΗ.

Πρωινό. Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην πόλη της Βιέννης. Η ξενάγησή μας αρχίζει από το συγκρότημα των θερινών ανακτόρων της Μαρίας Θηρεσίας, γνωστό σαν Σένμπρουν. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε ανάκτορο Μπελβεντέρε. Θα περιηγηθούμε στην όμορφη Ρινγκστράσε και θα θαυμάσουμε το Πάρκο της πόλης, την Μαύρη Πλατεία, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Κρατικό Θέατρο και την εκκλησία του Τάγματος Φωτίχ Κίρκε. Στη συνέχεια, θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου θα συναντήσουμε το σπίτιι του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Εορταστικό δείπνο και αναχώρηση για το κέντρο της πόλης, όπου θα παρακολουθήσουμε την αλλαγή του χρόνου απολαμβάνοντας τα εκθαμβωτικά βεγγαλικά. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ , ΔΕΥΤΕΡΑ, 01/01/2018 , ΒΙΕΝΝΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΙΕΝΝΗ

(79 χλμ x 2 = 158 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα. Εκεί θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της παλιάς Πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου και την παλιά πύλη του Αγίου Μιχαήλ. Επιστροφή στην Βιέννη, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για περιπλάνηση, στις γιορτινά στολισμένες οδούς στην Μαριαχίλφερστρασσε ή την Κέρτνερστασσε. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 02/01/2018, ΒΙΕΝΝΗ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (384 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Λουμπλιάνα. Η Σλοβενία ονομάζεται η ΄΄Κοιμωμένη Ομορφιά της Ευρώπης ΄’ και η πρωτεύουσα της στις όχθες του συνώνυμου ποταμού το επιβεβαιώνει. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Μέσα σε ένα ειδυλλιακό χειμωνιάτικο σκηνικό, το κέντρο της Λουμπλιάνα ντύνεται με πολύχρωμα στολίδια και φώτα, μετατρέποντας την πρωτεύουσα στην πιο χαρούμενη γωνιά για να βρεθεί κανείς τις γιορτές! Η μεγάλη εορταστική αγορά λαμβάνει χώρα κατά μήκος του ποταμού Ljubljanica. Κοσμείται από ένα ψηλό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ, γύρω από αυτό έμποροι στήνουν μερακλίδικα τα σπιτάκια τους, πουλώντας ότι καλύτερο διαθέτει ο καθένας, από χειροτεχνήματα, παραδοσιακά στολίδια, ρούχα και παιχνίδια, μέχρι σλοβενικές σπεσιαλιτέ, ψημένα κάστανα και ζεστό κρασί, δίνοντας στην ατμόσφαιρα την αίγλη που της αρμόζει. Θα περπατήσουμε κατά μήκους του ποταμού Λιουμπλιάνιτσκα όπου περνάει μέσα από το κέντρο της πόλης και θα δούμε μεταξύ άλλων τις 3 γέφυρες, το δημαρχείο, το Βοτανικό κήπο, το πάρκο Τίβολι, τα παλάτια της, την όπερα, τα ρωμαϊκά τείχη και το Κάστρο της Λιουμπλιάνα όπου χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Επιλέξτε ένα από τα γεφύρια και απολαύστε τις ήρεμες αντανακλάσεις των κτιρίων στο νερό! Απόγευμα ελεύθερο. Για το βράδυ προτείνουμε βόλτα στις πλατείες και τα σοκάκια. Μπορείτε ακόμη να επισκεφθείτε την Presernov trg με τις πολλές καφετέριες και τα πολλά μπαράκια της Παλιάς Πόλης όπου είναι γεμάτα ζωή και έντονους ρυθμούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 03/01/2018, ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ (243 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Βενετία. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 03/01/2016, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (80 χλμ).

Άφιξη την επομένη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ / κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 574 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.

- Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα - Βενετία - Ηγουμενίτσα, σε καμπίνες ΑΒ4.

- Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Βιέννη και μια (1) διανυκτέρευση στη Λουμπλιάνα, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4*.

- Τέσσερα (4) πρωινά - μπουφέ.

- Τέσσερα (4) δείπνα.

- Τοπικό ξεναγό στη Βιέννη για το Σέμπρουν.

- Έμπειρο συνοδό - ξεναγό, του γραφείου μας σε όλη το διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ 339/11-6-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και μουσεία.

- Κέντρα διασκεδάσεως.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

Προσοχή ! Χρειάζεται απαραίτητα καινούριο διαβατήριο ή καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες).

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.