τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ

Διάρκεια: 4 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 06 Απρ, 2018 | Τιμή: €250 κατ'άτομο

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

 

1η ΜΕΡΑ, Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06/04/18, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΥΡΟΣ. (432χλμ)

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την πόλη μας για τον Πειραιά. Επιβίβαση στο high speed και απόπλους για την πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων, την Ερμούπολη στις 16:30. Άφιξη στις 19:20 και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και στη συνέχεια, αναχώρηση για παρακολούθηση της ακολουθίας του επιταφίου στην κοντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Τη Μεγάλη Παρασκευή όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, βρίσκονται στους δρόμους, ακολουθώντας τους Επιταφίους. Το ιδιαίτερο στοιχείο στη Σύρο είναι η συνύπαρξη των Επιταφίων από όλες τις Εκκλησίες της Ερμούπολης, καθολικές ή Ορθόδοξες. Από το ναό του Σαν Τζώρτζη (Αϊ-Γιώργη) στην Άνω Σύρο (ή Άνω Σύρα) κι από την Ευαγγελίστρια στην Ερμούπολη πορεύονται οι Επιτάφιοι των Καθολικών, ενώ από τους ναούς Άγιος Νικόλαος, Κοίμηση της Θεοτόκου και Μεταμόρφωση του Σωτήρος ξεκινούν οι Επιτάφιοι των Ορθοδόξων. Την περιφορά των καθολικών Επιταφίων συνοδεύουν, αντί για εξαπτέρυγα, χιτώνες, σφουγγάρια και ζάρια κρεμασμένα σε κοντάρια, που συμβολίζουν τα Θεία Πάθη. Οι Επιτάφιοι συναντιούνται στη μεγαλοπρεπή πλατεία Μιαούλη, την κεντρική της πόλης, όπου μπροστά στο Δημαρχείο ψάλλονται τροπάρια της Μεγάλης Παρασκευής από τη χορωδία της ορθόδοξης ενορίας του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για μαγευτική, βαθιά κατανυκτική εμπειρία, σε κλίμα συγκινητικής αρμονίας, που δύσκολα συναντά κανείς αλλού! Στη συνέχεια, σας προτείνουμε νηστίσιμο δείπνο σε τοπική ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ, 07/04/18, ΣΥΡΟΣ.

Πρωινό. Αναχώρηση για να γνωρίσουμε από κοντά την Άνω Σύρο, αμφιθεατρικά χτισμένη από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα, στον λόφο του Σαν Τζώρτζη, με την ομώνυμη καθολική εκκλησία στην κορυφή του Αγ. Γεωργίου. Επίσης σώζονται το μοναστήρι των Καπουτσίνων με την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη και το μοναστήρι των Ιησουιτών με την εκκλησία της Παναγίας Καρμήλου (18ος αιώνας). Η θέα από την Άνω Σύρο είναι πανοραμική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για περιπλάνηση στη μεγάλη πλατεία Μιαούλη που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι. Εκεί θα επισκεφθείτε το περίφημο Δημαρχείο έργο του Τσίλερ και το Δημοτικό θέατρο "Απόλλων" μια μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου. Το βράδυ, αναχώρηση για παρακολούθηση της θείας λειτουργίας της Αναστάσεως. Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε πανδαισία πυροτεχνημάτων, τα οποία εκτοξεύονται και από τους δύο λόφους που δεσπόζουν πάνω από την Ερμούπολη και αν είστε τυχεροί και η ατμόσφαιρα είναι διαυγής, θα βιώσετε το τελετουργικό της Ανάστασης στο Αιγαίο, αφού στο σύθαμπο του ορίζοντα θα διακρίνει τα βεγγαλικά από τα άλλα κοντινά νησιά, την Τήνο, τη Μύκονο, την Πάρο, τη Νάξο. Στη συνέχεια, σας προτείνουμε δείπνο με αναστάσιμο μενού και παραδοσιακή μαγειρίτσα σε τοπική ταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 08/04/18, ΣΥΡΟΣ.

Πρωινό. Αναχώρηση για εκκλησιασμό όποιος επιθυμεί στην κοντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Την Κυριακή του Πάσχα, στις γειτονιές της Σύρου οι μυρωδιές από το αρνάκι ή κατσικάκι στη σούβλα και το κοκορέτσι σπάνε τη μύτη. Αρνιά ψήνουν ακόμα και στην προβλήτα τα πλοία που είναι δεμένα στο λιμάνι. Βγαίνοντας βόλτα, όλοι θα σας προσκαλούν για ένα μεζέ. Σας προτείνουμε για το πασχαλιάτικο τραπέζι, τοπική ταβέρνα, όπου θα απολαύσετε τον οβελία διάφορα άλλα ψητά στη σούβλα και παραδοσιακά εδέσματα. Το απόγευμα της Κυριακής θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Μεταμόρφωσης (μητρόπολη) στην Ερμούπολη, όπου ψάλλεται ο Εσπερινός της Αγάπης και ακολουθεί το ευαγγελικό μήνυμα της Ανάστασης που διαβάζεται από τον Μητροπολίτη σε 12 γλώσσες. Κοντά στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου με την περίφημη εικόνα του “El Greco”, μετά τον εσπερινό καίνε ομοίωμα του Ιούδα, ένα έθιμο που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια και συνεχίζεται ως τις μέρες μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 09/04/18, ΣΥΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (495 χλμ).

Πρωινό. Αναχώρηση για το λιμάνι και απόπλους για την Τήνο στις 11:30. Άφιξη στις 12:00 και παραμονή για προσκύνημα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας της Τήνου, όπου θα ακολουθήσει και ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για τη Ραφήνα στις 17:00. Άφιξη στη Ραφήνα στις 21:00. Επιβίβαση στο πούλμαν και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Με ενδιάμεση στάση, άφιξη στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 100 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 250 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο, άνετο, υπερυψωμένο, πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας, Ιωάννινα – Πειραιάς & Ραφήνα - Ιωάννινα.

- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά - Σύρο , Σύρο – Τήνο και Τήνο – Ραφήνα.

- Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας στη Σύρο.

- Τρία (3) πρωινά.

- Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.

- Συνοδό του γραφείου μας.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκεδάσεως.

- Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα ΄΄περιλαμβάνει΄΄.

 

* Σημείωση : Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων, το γραφείο μας δε φέρει ευθύνη.

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.