τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΟΔΗΣΣΟΣ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Δευτέρα 09 Απρ, 2018 | Τιμή: €465 κατ'άτομο

ΟΔΗΣΣΟΣ

7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΟΔΗΣΣΟΣ

(ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ)

 

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

1η ΜΕΡΑ , ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 09/04/18, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΣΟΦΙΑ (550 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την πόλη μας. Με ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ άφιξη στα σύνορα Προμαχώνα όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Με ενδιάμεση στάση για φαγητό στην περιοχή Σαντάνσκι συνεχίζουμε για τη Σόφια. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της Σόφιας, όπου θα δούμε τη Μητρόπολη του Αλεξάντερ Νέφσκυ, το πάρκο της Ελευθερίας, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, κ.ά. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ , ΤΡΙΤΗ, 10/04/18, ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (357 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μέσω της σημαντικής παραδουνάβιας πόλης Ρούσε και με διέλευση συνόρων Βουλγαρίας – Ρουμανίας, άφιξη στη γοητευτική πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ακολουθεί γνωριμία με την πόλη. Θα περάσουμε από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου και από το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το Παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της Βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του Θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, την στρατιωτική Ακαδημία και τη λεωφόρο Τσαουνέσκου Νίκης, η οποία έχει 40 σιντριβάνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ , ΤΕΤΑΡΤΗ, 11/04/18, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΟΔΗΣΣΟΣ (609 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων και άφιξη στο μεγάλο, ιστορικό λιμάνι της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, την Οδησσό. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη όπου θα περιπλανηθούμε στην περίφημη French Boulevard. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 12/04/18, ΟΔΗΣΣΟΣ.

Πρωινό. Αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το κτίριο της Όπερας, το μνημείο Πούσκιν, τα Σκαλιά Ποτέμκιν, το σπίτι της Φιλικής Εταιρίας και την Παλιά Πόλη. Τα εντυπωσιακά κτίρια σχεδιάστηκαν από μεγάλους αρχιτέκτονες που εργάστηκαν πριν σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Βιέννη, η Βουδαπέστη και η Δρέσδη. Η ακμάζουσα αστική τάξη του 18ου και 19ου αιώνα φρόντισε να δώσει την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια στο μεγάλο λιμάνι της Μαύρης θάλασσας. Στην εικόνα της πόλης συνέβαλε ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας και η πολυεθνικότητα του πληθυσμού που διατηρείται μέχρι σήμερα. Επίσκεψη του μουσείου λογοτεχνίας της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13/04/18, ΟΔΗΣΣΟΣ – ΜΠΡΑΣΟΒ (572 χλμ) .

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων και άφιξη στην πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Πρόκειται για μια πόλη επιβλητική με τα εμβλήματά της που με το πέρασμα των αιώνων είχαν εγκατασταθεί Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι, Έλληνες και Γερμανοί, καθιστώντας την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Θα περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη του Μπρασόβ όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 14/04/18, ΜΠΡΑΣΟΒ - ΣΙΝΑΪΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (567 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, τη Σινάϊα. Περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε το ανάκτορο των Βασιλέων της Ρουμανίας και το Ανάκτορο Πέλες. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση , η αίθουσα των όπλων και οι συλλογές σπάνιων αριστουργημάτων που κοσμούν 365 δωμάτια , το καθιστούν σαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης. Από εκεί, συνεχίζουμε για τη Φιλιππούπολη τη δεύτερη κατά σειρά μετά τη Σόφια, πόλη της Βουλγαρίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί γνωριμία με την πανέμορφη αυτή γραφική πόλη, που το 1999 ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η κεντρική πλατεία στο Πλόβντιβ, ορίζεται δυτικά από το ωραίο πάρκο της Ελευθερίας, πελώριο κήπο, πολύ περιποιημένο, που δημιουργήθηκε από το 1892 με την ονομασία κήπος του τσάρου Συμεών. Επίσης, θα δούμε την Εθνική Όπερα και το Ρωμαϊκό Θέατρο. Λίγο πιο πέρα δεξιά βρίσκεται η Πινακοθήκη των Καλών Τεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 15/04/18, ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (672 χλμ).

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Άφιξη στα σύνορα Προμαχώνα όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Με ενδιάμεση στάση, άφιξη στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και όμορφες αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ / κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 465 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Μία (1) διανυκτέρευση στη Σόφια, μία (1) διανυκτέρευση στο Βουκουρέστι, δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Οδησσό, μία (1) διανυκτέρευση στο Μπρασόβ και μία (1) διανυκτέρευση στη Φιλιππούπολη σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4****

- Έξι (6) πρωινά.

- Έξι (6) δείπνα.

- Επαγγελματία αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Περιηγήσεις - ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ 339/11-9-96 ) σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, παλάτια, ενυδρείο και κέντρα διασκέδασης.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα ΄΄περιλαμβάνει΄΄.

 

Προσοχή ! Χρειάζεται απαραίτητα το καινούριο σας διαβατήριο.

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.