τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Δευτέρα 09 Απρ, 2018 | Τιμή: €455 κατ'άτομο

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

7 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

 

ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ – ΛΙΜΝΕΣ PLITVICE – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΖΑΝΤΑΡ – ΣΠΛΙΤ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

 

1η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 09/04/18, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ (466 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μετά τον τελωνειακό έλεγχο στην Κακαβιά συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσω Τιράνων και με διέλευση συνόρων Αλβανίας – Μαυροβουνίου, άφιξη στο διάσημο θέρετρο της Μπούντβα, που αποτελεί μία από τις αιχμές του δόρατος του τουρισμού ολόκληρης της περιοχής των Δαλματικών Ακτών. Η Μπούντβα, θεωρείται η μητρόπολη του τουρισμού του Μαυροβουνίου όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές, τις παραλίες, αλλά και για τον πλούτο των ιστορικών της μνημείων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την κοσμοπολίτικη Μπούντβα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 10/04/18, ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ (392 χλμ).

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση της παλιάς πόλης η οποία καταστράφηκε από σεισμό το 1667 και ξαναχτίστηκε σχεδόν ολόκληρη, το κέντρο της παλιάς πόλης όπου βρίσκεται το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης μέχρι σήμερα, αμφορείς, κοσμήματα, εργαλεία και αποδεικνύουν ότι ο τόπος διαποτίστηκε από διαφορετικούς πολιτισμούς. Τέλος, το χαρακτηριστικό της πόλης είναι το φρούριο (Citadel). Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με ενδιάμεση στάση στο Κότορ. Στην περιοχή της κωμόπολης Κότορ (ιταλικά: Κάταρο) , στον ομώνυμο κόλπο εγκαταστάθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. Έλληνες. Από το 1979, η πόλη καταχωρήθηκε στην UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναό του St. Tripuna (πολιούχος της πόλης) καθώς και το γοτθικό παλάτι Drago. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με διέλευση συνόρων Μαυροβουνίου – Κροατίας για το Σιμπένικ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 11/04/18, ΣΙΜΠΕΝΙΚ-ΛΙΜΝΕΣ PLITVICE-ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (446 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το μοναδικό σύμπλεγμα των 19 τουρκουάζ λιμνών, Plitvice που τελεί υπό τη προστασία της Unesco. Εκεί, σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε πάνω σε ξύλινα γεφύρια και μονοπάτια και να απολαύσετε την φύση σε όλο της το μεγαλείο δίπλα στους καταρράκτες, όπου τα παρθένα νερά των λιμνών βρίσκονται σε διάφορα υψομετρικά επίπεδα. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τη Λουμπλιάνα. Η Σλοβενία ονομάζεται η ΄΄Κοιμωμένη Ομορφιά της Ευρώπης ΄’ και η πρωτεύουσα της στις όχθες του συνώνυμου ποταμού το επιβεβαιώνει. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 12/04/18, ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΖΑΝΤΑΡ (344 χλμ).

Πρωινό και ακολουθεί γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε πολλά αξιοθέατα της παλιάς πόλης όπως το Βοτανικό κήπο, το πάρκο Τίβολι, το Δημαρχείο, τα παλάτια της, τις γέφυρες, την Όπερα, τα ρωμαϊκά τείχη, τα πολλά μουσεία της και το κάστρο (απ΄ όπου έχει πανοραμική θέα της πόλης και της γύρω περιοχής). Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση την πόλη Ζαντάρ. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13/04/18, ΖΑΝΤΑΡ – ΣΠΛΙΤ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (387 χλμ).

Πρωινό και ακολουθεί γνωριμία με την πόλη του Ζαντάρ, όπου θα δούμε την χερσαία πύλη και τα τείχη, την πλατεία του λαού, την πύλη της θάλασσας, και το Φόρουμ. Η πόλη τον μεσαίωνα ήταν η κυριότερη βάση του Βυζαντινού στόλου. Το1409 ο βασιλιάς της Ουγγαρίας πούλησε στους Βενετούς τις πόλεις της Δαλματίας για 100.000 δουκάτα. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και διασχίζοντας μια πανέμορφη διαδρομή κατά μήκος των , < δαντελωτών > Δαλματικών ακτών καταλήγουμε σε μία ακόμη σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι το Σπλιτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να περιηγηθούμε στην πόλη όπου ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Από εκεί, συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Ντουμπρόβνικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το Ντουμπρόβνικ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 14/04/18, ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ)

Πρωινό. Σήμερα θα γνωρίσουμε από κοντά την πόλη. Θα δούμε τα ανάκτορα με σπουδαιότερα αξιοθέατα το Σπόνζα και το Rector palace, τον καθεδρικό ναό, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, την Ploce Gate. Ακόμη, θα περιπλανηθούμε στα τείχη και θα επισκεφθούμε τους μεσαιωνικούς πύργους. Στη συνέχεια, σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Επιλέξτε το πευκόφυτο νησί Lokrum όπου ναυάγησε - σύμφωνα με τη τοπική παράδοση - ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος, θαυμάζοντας την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηριού - εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 15/04/18, ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (555 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Κροατίας – Μαυροβουνίου – Αλβανίας και άφιξη στο Δυρράχιο, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για γνωριμία με την αρχαία αποικία Επίδαμνος που μετονομάστηκε από τους Ρωμαίους και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες πόλεις της Αλβανίας. Στη συνέχεια, περνώντας από τα σύνορα Κακαβιάς, επιστροφή στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ / κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 455 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Μία (1) διανυκτέρευση στη Μπούντβα, μία (1) διανυκτέρευση στο Σίμπενικ, μία (1) διανυκτέρευση στη Λουμπλιάνα, μία (1) διανυκτέρευση στο Ζαντάρ και δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ντουμπρόβνικ, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4****

- Έξι (6) πρωινά.

- Έξι (6) δείπνα.

- Επαγγελματία αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Περιηγήσεις - ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ 339/11-9-96 ) σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και κέντρα διασκέδασης.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Κρουαζιέρα στο νησί Λόκρουμ.

- Εισιτήρια στις λίμνες Plitvice.

- Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα ΄΄περιλαμβάνει΄΄.

 

 

Προσοχή ! Χρειάζεται απαραίτητα η αστυνομική σας ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το διαβατήριο σας σε ισχύ .

 

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.