τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Διάρκεια: 4 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 06 Απρ, 2018 | Τιμή: €219 κατ'άτομο

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

 

1η ΜΕΡΑ, Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05/04/18, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΦΙΛΙΑΤΡΑ – ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ - ΠΥΛΟΣ ( 452 χλμ.)

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί στην Ακαδημία, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Με ενδιάμεση στάση για καφέ, άφιξη στην Ολυμπία, στον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας. Ένας χώρος γνωστός σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, γιατί από εκεί ξεκινάει κάθε τέσσερα χρόνια η ολυμπιακή φλόγα για να μεταφερθεί στον τόπο που γίνονται οι ολυμπιακοί αγώνες. Συνεχίζουμε για την όμορφη Κυπαρισσία, της οποίας η άνω πόλη έχει χαρακτηριστεί ιστορικός διατηρητέος τόπος λόγω αρχιτεκτονικής κατασκευής. Πάνω από τον παραδοσιακό οικισμό της Παλιάς Πόλης, δεσπόζει το επιβλητικό κάστρο της Αρκαδίας, από τον 10ο ή 11ο αιώνα, το οποίο αποτελεί το κόσμημα της πόλης. Από εκεί αναχώρηση για την όμορφη κωμόπολη με καλή ρυμοτομία, τα Φιλιατρά, εμπορικό και αγροτικό κέντρο, με ωραίες πλατείες, και νεοκλασικά κτίρια, που έχουν σημαντική παράδοση στον πολιτισμό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω της Γεωργικής κωμόπολης, τους Γαργαλιάνους, με μαγευτική θέα στις ελαιόφυτες πεδινές εκτάσεις της περιοχής, για την ιστορική Πύλο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην πόλη και την Πλατεία Τριών Ναυάρχων με τα αιωνόβια πλατάνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, όπου ακολουθεί πλούσιος μπουφές με σαρακοστιανά εδέσματα και ντόπιο κρασί. Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε την περιφορά επιταφίου που ξεκινά από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και καταλήγει στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων και το Δημαρχείο με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής και πλήθος κόσμου. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ, 06/04/18, ΠΥΛΟΣ- ΓΥΘΕΙΟ–ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-ΠΥΛΟΣ (411 χλμ.)

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την σύγχρονη παραλιακή πόλη με νησιώτικο χρώμα, το Γύθειο, όπου θα παραμείνουμε για καφέ. Αναχώρηση για τη μεσαιωνική καστροπολιτεία που βρίσκεται σκαρφαλωμένη σε βράχο και που συνδέεται με την αντικρινή πελοποννησιακή ακτή, με μια στενή λωρίδα γης, την Μονεμβασιά. Δεκάδες εκκλησίες, αρχοντικά πλούσιων εμπόρων, κρήνες, χαμάμ και στριφογυριστά καλντερίμια διατηρούνται σε αξιοσημείωτα καλή κατάσταση, διαφυλάσσοντας ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του οικισμού, που από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι το 19ο αιώνα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Επιστροφή στην Πύλο στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και χαλάρωση. Αργά το βράδυ, αναχώρηση για παρακολούθηση της Λειτουργίας της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου που αρχίζει στις 23:00 για την Αφή Του Αγίου Φωτός. Μετά το Χριστός Ανέστη, με τα πατροπαράδοτα πλέον βαρελότα και βεγγαλικά, θα τους περιμένει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου αχνιστή μαγειρίτσα και διάφορα άλλα παραδοσιακά εδέσματα. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 08/04/18, ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – ΚΟΡΩΝΗ – ΠΕΤΑΛΙΔΙ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ ( 160 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επίσκεψη στο Βενετσιάνικο Κάστρο της Μεθώνης. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για την Κορώνη, μικρός παραθαλάσσιος οικισμός στο νοτιοδυτικό άκρο του Μεσσηνιακού Κόλπου με κύρια αξιοθέατα το ενετικό κάστρο στην κορυφή και το γραφικό λιμανάκι στα πόδια του οικισμού. Από εκεί, μέσω Πεταλιδίου Μεσσηνίας, άφιξη στην πόλη της Καλαμάτας, όπου και θα περιηγηθούμε. Επιστροφή στην Πύλο στο ξενοδοχείο. Εκεί θα απολαύσετε πλούσιο Πασχαλινό Μπουφέ με αρνιά, κοκορέτσια, κοντοσούβλια και διάφορα άλλα εδέσματα, με άφθονο κρασί, χορό και τραγούδι. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 09/04/18, ΠΥΛΟΣ – ΣΠΑΡΤΗ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ ( 588 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Σπάρτη όπου θα έχουμε σχετική παραμονή για γνωριμία. Από εκεί, συνεχίζουμε για την ατόφια Βυζαντινή πολιτεία, το Μυστρά. Επίσκεψη στο κάστρο και στις δεκάδες εκκλησίες και θα γνωρίσουμε το μεγαλείο του Βυζαντίου. Επιβίβαση στο πούλμαν για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας μέσω Τρίπολης, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει η δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή να γίνει απαραιτήτως το αργότερο 8 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής και να συνοδεύεται με προκαταβολή 100 κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 219 € / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία των οδηγών μας.

-Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Πύλο σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας.

-Τρία (3) πρωινά.

- Δείπνο τη Μ. Παρασκευή, αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο και εορταστικό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα στο ξενοδοχείο.

- Τοπικός φόρος διανυκτέρευσης.

-Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Συνοδός γραφείου.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης, (Π.Δ 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

- Κέντρα διασκεδάσεως.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.