τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΡΗΤΗ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Κυριακή 19 Αύγ, 2018 | Τιμή: €340 κατ'άτομο

ΚΡΗΤΗ

7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΡΚΑΔΙ - ΜΑΤΑΛΑ – ΦΑΙΣΤΟΣ – ΚΝΩΣΟΣ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΛΟΥΝΤΑ - ΧΑΝΙΑ

 

1η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 19/08/18 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΝ ΠΛΩ (431χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την Ακαδημία. Με μικρές στάσεις στο δρόμο για καφέ και φαγητό, άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Ηράκλειο στις 21:00 μ.μ. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ , 20/08/18, ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΡΚΑΔΙ – ΜΑΤΑΛΑ – ΦΑΙΣΤΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (237 χλμ).

Άφιξη την επομένη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου και αναχώρηση για το Ρέθυμνο, την πόλη που είναι χτισμένη πάνω σε ένα ακρωτήρι που στην άκρη της δεσπόζει το μικρό αλλά πολύ καλά διατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο, η Φορτέζα. Περιήγηση στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου θα δούμε την παλιά πόλη με τα παλιά βενετσιάνικα αρχοντικά, τις θολωτές βενετσιάνικες πόρτες, τα τούρκικα σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια και τα τζάμια με τους πανύψηλους μιναρέδες. Κοντά στο λιμανάκι το παλιό είναι η ωραία κρήνη του Αριμόντι και ακόμα πιο ανατολικά η βενετζιάνικη λότζα όπου στεγαζόταν το μουσείο. Από εκεί, αναχώρηση για το Αρκάδι. Εκεί θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή Αρκαδίου, μέσα σε ένα καταπράσινο, όμορφο και χαρακτηριστικό κρητικό ημιορεινό τοπίο. Το τοπίο αυτό συνδυάζοντας πάρα πολλά στοιχεία της άγριας και της ήμερης φύσης αρμονικά δεμένα μεταξύ τους, διατηρείται πράσινο σε όλη τη διάρκεια του έτους και εκπέμποντας μια αλαφράδα και μια μεγαλοπρέπεια, συναρπάζει και πείθει τον επισκέπτη ότι εκεί υπάρχει η παρουσία του Δημιουργού. Από εκεί, αναχώρηση για επίσκεψη στα τουριστικά θέρετρα της Κρήτης, τα Μάταλα και την Αγία Γαλήνη, όπου θα έχουμε σχετική παραμονή. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσω Τυμπάκι, Μοίρες και άφιξη για επίσκεψη στη δεύτερη μινωική πόλη της Κρήτης, τη Φαιστό. Επιστροφή στην πόλη του Ηρακλείου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ , 21/08/18, ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΟΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ(9 χλμ).

Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Κνωσό που αναμφίβολα είναι ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης. Εκεί θα ξεναγηθούμε στα ερείπια του μεγαλύτερου και πολυτελέστατου μινωικού ανακτόρου, που ήταν χτισμένο στη μέση μιας μεγάλης πόλης. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στην πόλη για επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου που είναι η πρώτη σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης και πρωτεύουσα όχι μόνο του νομού Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρου του νησιού. Θα γνωρίσουμε από κοντά τη μοντέρνα πόλη που περιβάλλεται από τα περίφημα ενετικά τείχη και μόνο από ορισμένες πόρτες μπορεί να μπει κανείς. Στο κέντρο θα δούμε την πλατεία με την ωραία ενετική κρήνη του Μοροζίνη καθώς και τη βασιλική του Αγ. Μάρκου. Επίσης , θα δούμε το κάστρο με τους ανάγλυφους φτερωτούς λέοντες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

 

 

4η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 22/08/18, ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΛΟΥΝΤΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

(209 χλμ) .

Πρωινό και αναχώρηση για τον όμορφο κόλπο του Μιραμπέλου τον Άγιο Νικόλαο. Τα παλαιά του κτίρια που σώζονται έχουν μετατραπεί σε κοσμικά εστιατόρια, κοσμηματοπωλεία και καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης. Παραμονή για να γνωρίσουμε την όμορφη παραλιακή πόλη με την ιδιαίτερη γραφικότητα, που την οφείλει κυρίως στην όμορφη λίμνη της. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την Ελούντα όπου θα μας γοητεύσει από την πρώτη στιγμή που θα την αντικρίσουμε από ψηλά και που θα δούμε το πανέμορφο εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας. Επίσης προτείνουμε σε όποιον επιθυμεί, προαιρετικά να επισκεφθεί τη Σπιναλόγκα. Η Σπιναλόγκα είναι μικρό νησί κοντά στην Ελούντα στην Ανατολική Κρήτη. Έχει γίνει γνωστή σαν το νησί των λεπρών, αφού εδώ απομονώνονταν οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1957. Σήμερα τη Σπιναλόγκα επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες με καραβάκια για να ξεναγηθούν στα ερειπωμένα της κτίρια, που με κόπο προσπαθεί η αρχαιολογική υπηρεσία να συντηρήσει. Επιστροφή στο Ηράκλειο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 23/08/18, ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΧΑΝΙΑ (142 χλμ) .

Πρωινό και αναχώρηση για τα Χανιά. Εκεί θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων. Συνεχίζουμε για γνωριμία με την πόλη όπου βρίσκεται το Ναυτικό Μουσείο και γύρω από το ενετικό λιμάνι το ιστορικό φρούριο του Φιρκά, η βενετσιάνικη συνοικία Τοπανά και το Καστέλι. Στην πλατεία δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου αξίζει τον κόπο να επισκεφθούμε, καθώς και το παλιό ανάκτορο του Πρίγκιπα Γεωργίου και το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση και αναχώρηση για επίσκεψη στο γερμανικό νεκροταφείο του Μάλεμε. Επιστροφή στην πόλη των Χανίων. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

6η - 7η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ, 24-25/08/18, ΧΑΝΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΕΝ ΠΛΩ) – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (432 χλμ) .

Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος για αγορά αναμνηστικών και αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο στις 10:00 και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη το στις 19:00 το απόγευμα και με ενδιάμεση στάση στο δρόμο παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας με έντονες αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 100 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 340 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα–τρίκλινα δωμάτια.

 

 

ΠΕΡΙΛΑMBANEI :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή πείρα του οδηγού.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά – Ηράκλειο και Χανιά - Πειραιά, σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).

-Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Ηράκλειο και μία (1) διανυκτέρευση στα Χανιά σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας.

-Τέσσερα (4) πρωινά .

-Τοπικός φόρος διανυκτέρευσης.

-Επίσημο τοπικό ξεναγό για 2 ημέρες ( Χανιά & Ηράκλειο για την Κνωσό και το αρχαιολογικό μουσείο).

-Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

 

*Σημείωση : Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων, το γραφείο μας δε φέρει ευθύνη.

 

 

 

Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.