τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΤΗΣ UNESCO

Διάρκεια: 8 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Τετάρτη 18 Ιούλ, 2018 | Τιμή: €525 κατ'άτομο

ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΤΗΣ UNESCO

8 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΤΗΣ UNESCO

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΧΩΡΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ –

ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 

1η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 18/07/18, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (864 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Ελλάδας – Σκοπίων - Σερβίας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό . Άφιξη στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 19/07/18, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (378 χλμ).

Πρωινό. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας, όπου θα δούμε το εντυπωσιακό φρούριο Καλεμεγκντάν, το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα κ.α. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε στη γεμάτη ζωντάνια κεντρική πλατεία Τέρα που αποτελεί και την καρδιά του Βελιγραδίου με τα καφέ και τα γραφικά εστιατόρια. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας, με άφιξη στην πρωτεύουσα της Ανατολικής Ευρώπης, τη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20/07/18, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.

Πρωινό. Αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης. Πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Ξεκινάμε από το λόφο Γκέλερτ στη Βούδα της Ελευθερίας όπου μπορούμε να απολαύσουμε πανοραμικά την πόλη. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, η πλατεία των Ηρώων, ο πύργος των Ψαράδων που αποτελεί το σύμβολο της πόλης, η εκκλησία του Αγ. Ματίας με ωραιότατα βιτρώ, η πινακοθήκη και τα μουσεία πολεμικής και μουσικής ιστορίας. Τέλος θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στα φημισμένα καφέ Νιού Διόρκ και Ζερμπό, φημισμένα για τη μοναδική τους ατμόσφαιρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο. Το βράδυ προτείνουμε μια ρομαντική κρουαζιέρα με το καραβάκι στο Δούναβη, διασχίζοντας το φωταγωγημένο μαργαριτάρι του, την Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 21/07/18, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΧΩΡΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ (392 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Σλοβακίας όπου θα έχουμε στάση και σχετική παραμονή στην όμορφη Banska Bystrica για την Κρακοβία Η παλιά βασιλική πρωτεύουσα της Πολωνίας, είναι μια από τις πιο κομψές πόλεις της Ευρώπης με ιστορία 1.000 χρόνων και παραπάνω. Θεωρείται η καρδιά και η ψυχή της Πολωνίας, πατρίδα πολλών από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικούς, σκηνοθέτες και έδρα ενός από τα πιο παλιά πανεπιστήμια του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 22/07/18 , ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ.

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση στην Κρακοβία. Είναι μια από τις λίγες μεγάλες πόλεις της Πολωνίας που δεν καταστράφηκαν από τους δύο παγκόσμιους πολέμους του 20ου αιώνα. Η άριστα διατηρημένη Πλατεία της Αγοράς και ο λόφος του Κάστρου την κάνουν μια δελεαστική πόλη. Σχεδόν όλα τα αξιοθέατά της μπορεί να τα δει κανείς περπατώντας, αφού οι πιο πολλοί δρόμοι της παλιάς πόλης είναι πεζόδρομοι. Παρ’ όλο το ιστορικό της παρελθόν που καθρεφτίζεται στις εκκλησίες, τα μουσεία και τα μνημεία, η Κρακοβία είναι μια σύγχρονη ζωντανή πόλη. Στη συνέχεια, αναχώρηση για εκδρομή στα αλατωρυχεία. Τα ηλικίας 700 χρόνων αλατωρυχεία είναι στη Βιέλιτσκα, 15 χλμ. Ν.Α της Κρακοβίας και αποτελούν μια εκπληκτική εμπειρία κάτω από τη γη . Επιστροφή στην Κρακοβία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 23/07/18 , ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ- TRENCIN - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (449 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Άουσβιτς. Επίσκεψη στο πιο γνωστό Ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, σύμβολο τρόμου, της γενοκτονίας και του ολοκαυτώματος, που αποτελεί μια ανατριχιαστική ανάμνηση για κάθε επισκέπτη. Συνεχίζουμε το δρόμο μας για την Μπρατισλάβα, με ενδιάμεση στάση στη γραφική πόλη της Σλοβακίας TRENCIN, όπου θα έχουμε σχετική παραμονή. Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της παλιάς Πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου κ.ά. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 24/07/18, ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (570 χλμ).

Πρωινό. Επίσκεψη υπόλοιπων αξιοθέατων, όπως το κάστρο κ.τ.λ. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για νυχτερινή περιπλάνηση. Διανυκτέρευση.

 

8η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 25/07/18, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (864 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής. Διέλευση συνόρων μετά από σχετικό έλεγχο και με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας με όμορφες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δε θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 525 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού.

- Μία (1) διανυκτέρευση στο Βελιγράδι, δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη, δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Κρακοβία, μία (1) διανυκτέρευση στη Μπρατισλάβα και μία (1) διανυκτέρευση στο Βελιγράδι, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 3* / 4*.

- Επτά (7) πρωινά - μπουφέ.

- Επτά (7) δείπνα.

- Τοπικούς φόρους των πόλεων.

- Έμπειρο αρχηγό - ξεναγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία ,αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης .

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Είσοδο στα Αλατωρυχεία .

- Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα « περιλαμβάνει » .

 

Προσοχή ! Ταξιδεύετε με την καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή με διαβατήριο σε ισχύ .

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.