τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΑΙΓΙΝΑ

Διάρκεια: 3 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 08 Ιούν, 2018 | Τιμή: € κατ'άτομο

ΑΙΓΙΝΑ

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08/06/18 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΑΙΓΙΝΑ .

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Με ενδιάμεση στάση στο δρόμο άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Παίρνουμε το πλοίο της γραμμής με προορισμό την Αίγινα. Άφιξη και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το νησί .Διανυκτέρευση .

 

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 09/06/18 , ΑΙΓΙΝΑ .

Πρωινό. Αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Κολόνας που βρίσκεται δίπλα στο σημερινό λιμάνι της Αίγινας και δείχνει την συνέχεια στην μακραίωνη ιστορία του νησιού. Το όνομα του ο αρχαιολογικός χώρος το πήρε από Βενετσιάνους ναυτικούς, χάρη στον ένα και μοναδικό κίονα που τον χρησιμοποιούσαν για προσανατολισμό. Στη συνέχεια, θα δούμε το ναό της Αφαίας ο οποίος είναι από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα της υστεροαρχαϊκής εποχής. Ο ναός δεσπόζει στην περιοχή του ιερού της Αφαίας που ίδρυσαν οι Αιγινίτες για να τιμήσουν την Μινωίτικη θεότητα Αφαία, κόρη του Δία και της Κάρμης. Επιβίβαση το πούλμαν και αναχώρηση για επίσκεψη στη Μονή του Αγίου Νεκταρίου. Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο θέρετρο του νησιού, την Αγία Μαρίνα, γνωστή για την πλούσια βλάστηση καθώς και τις αμμώδεις παραλίες της. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και περιήγηση στα πλακόστρωτα σοκάκια με παραδοσιακά καφενεία και τα μικρά μαγαζάκια. Όποιος επιθυμεί, προαιρετικά μπορεί να επισκεφθεί το Αγκίστρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 10/06/18, ΑΙΓΙΝΑ - ΑΘΗΝΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και απόπλους για τον Πειραιά. Από εκεί, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση στο Λουτράκι. Άφιξη στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ