τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΠΑΤΜΟΣ

Διάρκεια: 5 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Σάββατο 21 Ιούλ, 2018 | Τιμή: €245 κατ'άτομο

ΠΑΤΜΟΣ

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΑΤΜΟΣ

 

1η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ , 21/07/18 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΤΜΟΣ .

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Με μικρές στάσεις στο δρόμο, άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση με το πλοίο της γραμμής για το πανέμορφο νησί την Πάτμο στις 23:55. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 22/07/18, ΠΑΤΜΟΣ.

Άφιξη στο νησί την επομένη το πρωί. Ακολουθεί γνωριμία με το νησί. Αρχικά θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου. Το καστρομονάστηρο του Αγίου Ιωάννη αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο της ορθοδοξίας. Δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένο στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, τη Σκάλα. Συνεχίζουμε νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού για την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Στη συνέχεια αναχώρηση με στάση για προσκύνημα στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. Βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και πρόκειται για τη μικρή σπηλιά στην οποία έζησε για δύο ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ιωάννης, κατά τα έτη 95-97 μ.Χ. όταν εξορίστηκε στο νησί. Μέσα σε αυτή τη σπηλιά άκουσε τη φωνή του Κυρίου και έγραψε το θεόπνευστο έργο του, την Αποκάλυψη. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο, συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας, που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου. Το εκκλησάκι αυτό λέγεται ότι το έκτισε ο Όσιος Χριστόδουλος. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 23/07/18, ΠΑΤΜΟΣ .

Πρωινό. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Αγαπημένου, που βρίσκεται νοτιοδυτικά της χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε δύο από τα σημαντικότερα χωριά τον Κάμπο και το Γροίκο. Επιστροφή στην όμορφη χώρα της Πάτμου όπου θα θαυμάσουμε έναν παραδοσιακό οικισμό, χτισμένο γύρω από το μοναστήρι, με μια τεχνική που περνούσε από πατέρα σε γιο, για να δώσει ένα σύνολο καλαισθησίας και αρχοντιάς. Χρόνος ελεύθερος στη Σκάλα. Διανυκτέρευση .

 

4η ΜΕΡΑ , ΤΡΙΤΗ, 24/07/18 , ΠΑΤΜΟΣ – (ΛΕΙΨΟΙ) - ΠΑΤΜΟΣ.

Πρωινό. Προαιρετική αναχώρηση για τους Λειψούς. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε το νησί, καθώς επίσης και την Παναγία του Χάρου. Είναι η μοναδική εικόνα της Παναγίας που δεν κρατά το Θείο Βρέφος, αλλά τον Εσταυρωμένο Χριστό. Όσο και αν ακούγεται παράξενο το όνομά της, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ευλογεί το πεντάμορφο νησί. Η Παναγία του Χάρου πήρε το όνομά της, από το γεγονός ότι ο νεκρός Χριστός στον σταυρό του μαρτυρίου και ο Χάρος σχετίζονται μεταξύ τους εννοιολογικά. Το μοναστήρι της Παναγίας βρίσκεται ένα χιλιόμετρο έξω από το βασικό οικισμό των Λειψών. Επιστροφή στην Πάτμο και ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία γνωριμία με το νησί και για αγορά αναμνηστικών. Αναχώρηση για το λιμάνι και στις 23:55 απόπλους για τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

 

 

5η ΜΕΡΑ , ΤΕΤΑΡΤΗ, 25/07/18 , ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (431χλμ).

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν, αναχώρηση με στάση στο Λουτράκι για τον πρωινό μας καφέ. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας με έντονες αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 100 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 245 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή πείρα του οδηγού μας από Ιωάννινα – Πειραιά - Ιωάννινα.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Πάτμος – Πειραιάς σε κάθισμα αεροπορικού τύπου.

-Μετακινήσεις με τοπικό πούλμαν για τις δύο ημέρες στην Πάτμο.

-Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Πάτμο σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας.

-Δύο (2) πρωινά.

-Τοπικός φόρος διανυκτέρευσης.

-Συνοδό γραφείου.

-Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκέδασης.

- Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

- Εισιτήρια για τους Λειψούς (17 ευρώ / κατά άτομο)

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

*Σημείωση : Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων, το γραφείο μας δε φέρει ευθύνη.

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.