τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΣΑΡΔΗΝΙΑ - ΚΟΡΣΙΚΗ

Διάρκεια: 10 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Κυριακή 23 Σεπ, 2018 | Τιμή: € κατ'άτομο

ΣΑΡΔΗΝΙΑ - ΚΟΡΣΙΚΗ

10 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΑΡΔΗΝΙΑ - ΚΟΡΣΙΚΗ

 

1η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 23/09/18 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΝΚΟΝΑ (ΕΝ ΠΛΩ) (80 χλμ.).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το βράδυ στην Ακαδημία. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα στις 23:59. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 24/09/18 , ΑΝΚΟΝΑ – ΤΣΙΒΙΤΑΒΕΚΙΑ – ΟΛΜΠΙΑ (ΕΝ ΠΛΩ) (306 χλμ.).

Άφιξη την επομένη στο λιμάνι της Ανκόνα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Τσιβιταβέκια απ΄όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Όλμπια στις 22:45. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ , 25/09/18 , ΟΛΜΠΙΑ – ΜΠΑΡΟΥΜΙΝΙ - ΚΑΛΙΑΡΙ (285 χλμ).

Άφιξη την επομένη το πρωί στο λιμάνι της Όλμπια. Το όνομα Όλμπια είναι αρχαίο ελληνικό. Στην πόλη μπορεί κανείς να δει τα ερείπια από τους οικισμούς των φοινίκων και των καρχηδονίων στη ρωμαϊκή εποχή, όταν ήταν ένα σημαντικό λιμάνι και τον Μεσαίωνα, όταν ήταν η πρωτεύουσα της Giudicato του Gallura, ένα από τα τέσσερα ανεξάρτητα κράτη της Σαρδηνίας. Εκεί θα δούμε την ρωμανική εκκλησία, πρώην καθεδρικό ναό του Αγίου Simlicio και στην Πιάτσα Μαργκερίτα την ρωμαϊκή Κινστέρνα, Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Μπαρούμινι – το αρχαιολογικό χωριό του Σου Νουράξι – με τα σημαντικότερα παλαιολιθικά ευρήματα του νησιού. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για το Καλιαρι, την πρωτεύουσα της Σαρδηνίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ακολουθεί γνωριμία με την πόλη. Το Κάλιαρι είναι από εκείνες τις πόλεις της Μεσογείου που φαίνεται να έχουν δανειστεί στοιχεία από όλους τους λαούς που πέρασαν από το νησί. Γενοβέζικα κάστρα, Αραβικές πύλες, Ναπολιτάνικα σοκάκια, Μασαλιώτικες παραλίες & βορειοευρωπαϊκή φινέτσα είναι τα χαρακτηριστικά του. Θα δούμε στην παλιά πόλη την μεγάλη πλατεία Ματεότι, το Κυβερνείο, τη Μητρόπολη με την εκπληκτική κρύπτη της, τον Πύργο του Ελέφαντα, το Παλάτσο Κομουνάλε και την εκκλησία των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Συνεχίζουμε με την πολύχρωμη συνοικία Μαρίνα, την λεωφόρο της Ρώμης, τα επιβλητικά κτήρια του 18ου – 19ουαιώνα για να καταλήξουμε στη συνοικία με το κάστρο και τα μεσαιωνικά τείχη. Επίσης θα επισκεφθούμε και το αρχαιολογικό μουσείο στην Citadella dei Musei με τα παλαιολιθικά εκθέματα από τον χώρο του Νουράξι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 26/09/18, ΚΑΛΙΑΡΙ – ΑΛΓΚΕΡΟ - ΣΑΣΣΑΡΙ (297 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Αλγκέρο, μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Σαρδηνίας, με το φρούριό του να δεσπόζει στο λιμάνι. Θα δούμε το ιστορικό κέντρο, τον Καθεδρικό ναό του Σαν Φραντζέσκου και τις θολωτές πόρτες. Ακόμη θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της υπέροχης παλιάς του πόλης. Καθώς το Αλγκέρο κατακτήθηκε το 1353 από την Αραγώνα, αποτελεί την πόλη του νησιού με τα πιο έντονα ισπανικά στοιχεία. Η διάλεκτος που μιλούν οι κάτοικοί του είναι στενά συνδεδεμένη με εκείνη της Καταλωνίας και για τον λόγο αυτό, από το 1970 οι πινακίδες στους δρόμους αναγράφονται και στα ιταλικά και στα καταλανικά. Από εκεί, συνεχίζουμε για την εμπορική πρωτεύουσα της Σαρδηνίας το Σάσσαρι. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Εκεί θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Νικολάου, την εκκλησία της Σάντα Μαρία ντι Μπετλέμ, που είναι μια από τις πιο παλιές της πόλης. Θα θαυμάσουμε ακόμα το σιντριβάνι Φοντάνα ντι Ροζέλο και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Ντι Ιτάλια όπου κυριαρχεί το Παλάτσο νε λα Προβίτσια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 27/09/18, ΣΑΣΣΑΡΙ – ΠΟΡΤΟ ΤΟΡΡΕΣ – ΚΑΣΤΕΛΣΑΡΝΤΟ – ΠΟΡΤΟ ΤΣΕΡΒΟ – ΚΟΣΤΑ ΣΜΕΡΑΛΝΤΑ – ΣΑΝΤΑ ΤΕΡΕΖΑ (226 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Πόρτο Τόρρες, όπου θα επισκεφθούμε τη βασιλική Σαν Γκαβίνο (San Gavino), τη μεγαλύτερη της Σαρδηνίας. Συνεχίζουμε για το γραφικό μεσαιωνικό χωριό Καστελσάρντο, το οποίο ιδρύθηκε το 1102 από την αριστοκρατική Γενοβέζικη οικογένεια Ντόρια (Doria). Σκαρφαλωμένο σε ένα ηφαιστειακό ακρωτήριο –θυμίζει κάπως τη Μονεμβασιά– το χωριό και τα σοκάκια του με τα άπειρα μικρομάγαζα είναι ένα χάρμα οφθαλμών. Εκεί θα επισκεφθούμε το καστέλο με το μουσείο καλαθοπλεκτικής και τον καθεδρικό ναό Σάντ Αντόνιο Αμπάτε. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τις βόρειο ανατολικές ακτές του νησιού με προορισμό ένα από τα ωραιότερα θέρετρα της Μεσογείου, την διάσημη Cοsta Εsmeralda. Εδώ έχουν επενδύσει τις τελευταίες δεκαετίες οι πλουσιότεροι άνθρωποι της γης όπως ο Αγά Χαν, ο Μπερλουσκόνι, αστέρες κλπ. Οι καταπληκτικές αμμουδιές & παραλίες, τα νησάκια στις γαλαζοπράσινες θάλασσες, με τις πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και κατοικίες δίνουν μία τελείως διαφορετική εντύπωση στον επισκέπτη. Επισκεπτόμαστε από την ευρύτερη αυτή περιοχή τον πιο όμορφο και σημαντικό πόλο έλξης των τουριστών το Πόρτο Τσέρβο, όπου και θα περπατήσουμε τη μικρή αυτή περιοχή που είναι πλήρως οργανωμένη για τους επίλεκτους ανά το κόσμο τουρίστες. Από εκεί, καταλήγουμε στην Σάντα Τερέζα ντι Γκακλούρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/09/18, ΣΑΝΤΑ ΤΕΡΕΖΑ – ΜΠΟΝΙΦΑΤΣΙΟ – ΣΑΡΤΕΝ – ΠΡΟΠΡΙΑΝΟ – ΦΙΛΙΤΟΖΑ - ΑΓΙΑΤΣΙΟ (135 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Αγίας Τερέζας, από όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο στις 09:00 για να βρεθούμε μετά από περίπου μία ώρα στο λιμάνι Μπονιφάτσιο του γαλλικού νησιού της Κορσικής. Στη Σιταντέλλα, την παλιά οχυρωμένη ακρόπολη, θα έχουμε χρόνο για να περπατήσουμε στις γραφικές γειτονιές με τα καταστήματα, να ανακαλύψουμε τα γραφικά στέκια, να φωτογραφίσουμε τους πύργους και τους κοφτούς βράχους και να απολαύσουμε από το Μπελβεντέρε την πανοραμική θέα στο Στενό του Μπονιφάτσιο. Από εκεί, αναχώρηση για το καταπληκτικό χωριό Σαρτέν. Σχετική παραμονή και συνεχίζουμε για το πολυσύχναστο θέρετρο Προπριάνο. Από εκεί, συνεχίζουμε και θα κάνουμε μια στάση στον αρχαιολογικό χώρο της Filitosa, για να δούμε τα προϊστορικά μενίρ, τις μονολιθικές νεολιθικές στήλες, που έχουν κάνει διάσημη την περιοχή. Κατευθυνόμαστε προς την πρωτεύουσα του νησιού και γενέτειρα του Ναπολέοντα, το Αγιάτσιο (Αιάκειο). Κτισμένη σε έναν κόλπο στο δυτικό μέρος του νησιού, η πόλη σφύζει από ζωή. Φυσικά, εκεί όλα περιστρέφονται γύρω από τον Γάλλο στρατηλάτη. Ο καθεδρικός ναός στον οποίο βαπτίστηκε, η κατοικία του, τα αγάλματα και οι δρόμοι που φέρουν ονόματα της οικογένειάς του, είναι από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία Σαρλ Ντε Γκωλ με το μνημείο του Ναπολέοντα, την πλατεία Αούστερλιτς, τη λεωφόρο Πρεμιέρ Κονσύλ με το σιντριβάνι των τεσσάρων λιονταριών, την πλατεία του Στρατάρχη Φος, την κομψότερη πλατεία της πόλης στην οποία δεσπόζει το Δημαρχείο. Ακόμη θα επισκεφθούμε το μουσείο Fesch με πίνακες του Tiziano και του Boticceli. Περιφερειακά της πλατείας απλώνεται η Παλαιά Πόλη, στη νότια συνοικία της οποίας βρίσκεται το σπίτι του Βοναπάρτη. Θα θαυμάσουμε επίσης τον καθεδρικό ναό του 16ου αιώνα, όπου βαπτίστηκε ο Ναπολέων. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/09/18, ΑΓΙΑΤΣΙΟ - ΚΟΡΤΕ - ΜΠΑΣΤΙΑ (151 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να διασχίσουμε την καρδιά της Κορσικής που φημίζεται για τα άγρια σε ομορφιά τοπία των βουνών της. Άφιξη στο Κόρτε, μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του νησιού. Η πλατεία του Πασκάλ Παολί (Pascal Paoli) με τον ανδριάντα του φημισμένου αυτού επαναστάτη που γεννήθηκε εδώ, καθώς και τα λιθόστρωτα ανηφορικά δρομάκια της θα μας οδηγήσουν στην ακρόπολη, απ΄ όπου η θέα της περιοχής είναι καταπληκτική. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τον οδικό και σιδηροδρομικό κόμβο της Πόντε Λέτσια, απ΄ όπου η διαδρομή μας προς τα βορειοανατολικά θα μας οδηγήσει στην εμπορική και οικονομική πρωτεύουσα του Βόρειου τμήματος του νησιού, την πανέμορφη και γραφική Μπαστιά, το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη Βastiglia (φρούριο-φυλακή). Φθάνοντας θα επισκεφθούμε την Ακρόπολη, που ήταν η έδρα των Γενοβέζων κυβερνητών της πόλης. Το παρεκκλήσι του Σταυρού που βρίσκεται στον Καθεδρικό ναό της Άγιας Μαρίας αποτελεί πόλο έλξης όλων των επισκεπτών της πόλης για να δούνε από κοντά τη θαυματουργή εικόνα του Μαύρου Χριστού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την τεράστια πλατεία του Αγίου Νικολάου, όπου και εδώ κυριαρχεί το μνημείο-άγαλμα του Ναπολέοντα με αμφίεση Ρωμαίου αυτοκράτορα. Ο περίπατός μας στα γραφικά στενά δρομάκια της παλαιάς πόλης θα μας οδηγήσει στο μοναδικής ομορφιάς παλαιό λιμάνι. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 30/09/18, ΜΠΑΣΤΙΑ – ΛΙΒΟΡΝΟ - ΣΙΕΝΑ (140 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο στις 08:30 και αναχώρηση για το Λιβόρνο. Άφιξη γύρω στις 12:35. Πρόκειται για μια πόλη λιμάνι με Ναυτική παράδοση γνωστή για την Ναυτική Ακαδημία της που ιδρύθηκε το 1881, το Ενυδρείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Μεσογείου, τον ιππόδρομο Caprilli με παράδοση 100 χρόνων και την Terrazza Mascagni που προσφέρει μια υπέροχη θέα προς μερικά από τα νησιά του αρχιπελάγους της Τοσκάνης, Elba, Capraia και Γοργόνα, αλλά και προς την Κορσική. Από εκεί, συνεχίζουμε για τη μεσαιωνική Σιένα. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

9η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 01/10/18, ΣΙΕΝΑ–ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ–ΑΣΙΖΗ–ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ (245 χλμ).

Πρωινο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ούμπρια, η Περούτζια. Εκεί θα δούμε την Πιάτσα Νοβέμπρε με την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό του Σαν Λορέντζο, το μέγαρο των Πριόρι, τις μεσαιωνικές γειτονιές και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στην γύρω περιοχή. Συνεχίζουμε για την Ασίζη. Στη βόλτα μας στην πόλη θα μας κεντρίσει το ενδιαφέρον η Πιάτσα ντελ Κομούνε, το Παλάτσο Κομουνάλε, η Βασιλική της Σάντα Κιάρα, το Ντουόμο Σαν Ραφίνο κ.ά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για την Ηγουμενίτσα στις 17:30. Διανυκτέρευση εν πλω.

10η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 02/10/18, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ.(80χλμ)

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην πόλη μας έχοντας έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την εκδρομή μας

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού.

- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Ανκόνα, Τσιβιταβέκια – Όλμπια (Σαρδηνία) και Ανκόνα - Ηγουμενίτσα, σε ΑΒ4 (τετράκλινες καμπίνες με w/c και ντουζ).

- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης, Σάντα Τερέζα (Σαρδηνία) – Μπονιφάτσιο (Κορσική) και Μπαστιά (Κορσική) – Λιβόρνο (Ιταλία).

- Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Σαρδηνία (μία στο Κάλιαρι, μία στο Σάσσαρι και μία στην Σάντα Τερέζα), δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Κορσική (μία στο Αγιάτσιο & μία στη Μπαστιά) και μία (1) διανυκτέρευση στη Σιάνα, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 3* / 4*.

- Έξι (6) πρωινά - μπουφέ.

- Έξι (6) δείπνα.

- Ξεναγό – αρχηγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ενυδρεία, παλάτια και κέντρα διασκέδασης.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το διαβατήριο σας το οποίο βρίσκεται σε ισχύ .

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.