τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΥΘΝΟΣ

Διάρκεια: 4 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 28 Σεπ, 2018 | Τιμή: € κατ'άτομο

ΚΥΘΝΟΣ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/09/18 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΥΘΝΟΣ .

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Με ενδιάμεση στάση στο δρόμο άφιξη στο λιμάνι του Λαυρίου. Παίρνουμε το πλοίο της γραμμής στις 17:00 με προορισμό την Κύθνο . Ονομάζεται και Θερμιά (τα Θερμιά), τουλάχιστον από τον 12ο αιώνα οπότε και αναφέρεται ως "Επισκοπή Κέας και Θερμιών". Το όνομα αυτό οφείλεται στις θερμές πηγές που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στον όρμο των Λουτρών. Άφιξη στο νησί, στο λιμάνι του Μέριχα περίπου στις 18:40. Ο Μέριχας είναι ένα από τα φυσικά και απάνεμα λιμάνια της Κύθνου. Είναι εφοδιασμένος με κάθε ευκολία που θα κάνει την παραμονή του επισκέπτη εδώ ευχάριστη και ξεκούραστη. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο στον οικισμό Λουτρά. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τα Λουτρά. Διανυκτέρευση .

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/09/18 , ΚΥΘΝΟΣ .

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το χωριό Δρυόπιδα εκεί όπου ζούσαν οι Δρύοπες οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού . Είναι ένα όμορφο χωριό χτισμένο σε κοιλάδα, αθέατο από τη θάλασσα. Εκεί θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό, Βυζαντινό και Αγροτικό Μουσείο. Η Δρυοπίδα χαρακτηρίζεται από το νεοκλασικό ρυθμό των σπιτιών της και ξεχωρίζει σαν παραδοσιακό χωριό μέσα στις Κυκλάδες, αφού είναι το μοναδικό χωριό με κεραμοσκεπές. Επίσης θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα Σπήλαια της νησιωτικής Ελλάδας, το Καταφύκι. Το φυσικό μέρος του σπηλαίου δημιουργήθηκε από έναν υπόγειο χείμαρρο, ο οποίος λάξευσε καλλιτεχνικά τα τοιχώματα και το τεχνητό από την εξόρυξη σιδηρομεταλλεύματος. Υπήρξε καταφύγιο των κατοίκων κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεχίζουμε για ένα από τους ομορφότερους παραθαλάσσιους οικισμού στην Κανάλα. Η Εκκλησία της Παναγίας Κανάλας είναι χτισμένη σε μια από τις ωραιότερες, πευκόφυτες ακρογιαλιές του νησιού, εδώ φυλάσσεται η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Κανάλας. Συνεχίζουμε για το νοτιότερο τμήμα του νησιού όπου και θα συναντήσουμε την αμμουδερή παραλία του Αγ. Δημητρίου με τα μεγάλα αλμυρίκια όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Στη συνέχεια, θα έχουμε χρόνο στις ιαματικές πηγές γνωστές από την αρχαιότητα καθώς έχουν βρεθεί ευρήματα στην ευρύτερη περιοχή. Τα ιαματικά νερά των λουτρών τα οποία αναβλύζουν έξω αλλά και μέσα στην θάλασσα είναι ιδιαίτερα ζεστά και χαρακτηρίζονται θερμά μέχρι υπέρθερμα. Υπάρχουν οι 2 θερμές πηγές που είναι και μοναδικές στις Κυκλάδες και με θερμοκρασίες άνω των 52 βαθμών Κελσίου που τροφοδοτούν το τοπικό υδροθεραπευτήριο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 30/09/2018, ΚΥΘΝΟΣ .

Πρωινό. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα Μεσαριά που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά. Παρακολούθηση της μεταφοράς των λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου (από την Μαριούπολη Ουκρανίας) προς των Ιερό Ναό της Σωτήρος. Στη συνέχεια, γνωριμία με τον όμορφο, γραφικό οικισμό που θα κλέψει την καρδιά σας από την πρώτη στιγμή. Κατάλευκα σπιτάκια, φρεσκοασβεστωμένα δρομάκια, μικρές πλατείες, όμορφες εκκλησίες και μια πληθώρα από καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ θα σας κρατήσουν στην αγκαλιά τους από το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Περπατήστε στα ασπρισμένα σοκάκια και ανακαλύψτε τις ολόλευκες εκκλησίες, που δεσπόζουν σε αρκετά σημεία. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 01/10/2018, ΚΥΘΝΟΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

Πρωινό. Αναχώρηση για το λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής και απόπλους για το Λαύριο στις 09:40. Άφιξη περίπου στις 12:15. Επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεση στάση, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

Σημειώσεις :

• Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων, το γραφείο μας δε φέρει ευθύνη.

 

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να έχει τροποποιήσεις εάν σε κάποια από τα μέρη που αναγράφονται στο πρόγραμμα δεν έχει πρόσβαση το πούλμαν.