τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΑΥΣΤΡΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 21 Δεκ, 2018 | Τιμή: €445 κατ'άτομο

ΑΥΣΤΡΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ

7 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΥΣΤΡΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ


(ΒΙΕΝΝΗ – ΠΡΑΓΑ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ)


1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21/12/2018, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (80 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Βενετίας. Διανυκτέρευση εν πλω.


2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 22/12/2018 , ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΙΕΝΝΗ (608 χλμ).

Άφιξη την επομένη, στο λιμάνι της Βενετίας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με κατεύθυνση τα σύνορα Ιταλίας - Αυστρίας. Μέσω του γραφικού Γκρατς, η σημερινή μας διαδρομή θα μας φέρει στην ρομαντική πρωτεύουσα της Αυστρίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια, ακολουθεί χρόνος ελεύθερος να γνωρίσουμε από κοντά την ολόφωτη πόλη με την εορταστική ατμόσφαιρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


3η ΜΕΡΑ , ΚΥΡΙΑΚΗ, 23/12/2018 , ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ ( 291 χλμ).

Πρωινό. Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην πόλη της Βιέννης. Η ξενάγησή μας αρχίζει από το συγκρότημα των θερινών ανακτόρων της Μαρίας Θηρεσίας, γνωστό σαν Σένμπρουν. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε ανάκτορο Μπελβεντέρε. Θα περιηγηθούμε στην όμορφη Ρινγκστράσε και θα θαυμάσουμε το Πάρκο της πόλης, την Μαύρη Πλατεία, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Κρατικό Θέατρο και την εκκλησία του Τάγματος Φωτίχ Κίρκε. Στη συνέχεια, θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου θα συναντήσουμε το σπίτι του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά και παραμονή για φαγητό. Στις 15:00, αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία, με τη νυχτερινή Πράγα, θαυμάζοντας το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο και το περίφημο ρολόι. Διανυκτέρευση.


4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 24/12/2018, ΠΡΑΓΑ.

Πρωινό. Αναχώρηση για γνωριμία με τη ΄΄Χρυσή Πόλη΄΄ που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα. Επίσκεψη στην Καστρούπολη, την ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, το Γοτθικό καθεδρικό ναό του αγίου Βίτου, με εντυπωσιακά βιτρώ και το Μαυσωλείο των Βοήων Βασιλέων. Συνεχίζουμε, περνώντας από την περιοχή της (Μάλα Στράνα) και την παλιά πόλη (Στάρε Μέστο). Θα περπατήσουμε από την γραφική γοτθική Γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ΄΄Βασιλικής οδού΄΄ ως την πλατεία της παλιάς πόλης με το δημαρχείο και το φημισμένο Αστρονομικό ρολόι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στα καλντερίμια της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προτείνουμε χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν σε ένα από τα νυχτερινά κέντρα της πόλης. Διανυκτέρευση.


5η ΜΕΡΑ , ΤΡΙΤΗ, 25/12/2018 , ΠΡΑΓΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (525 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ευρώπης, τη Βουδαπέστη. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και στη συνέχεια προτείνουμε ρομαντική κρουαζιέρα με το καραβάκι στους πρόποδες του Δούναβη διασχίζοντας το φωταγωγημένο μαργαριτάρι του, τη Βουδαπέστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


6η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 26/12/2018, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (379 χλμ).

Πρωινό. Αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης. Πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Θα δούμε το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, την πλατεία των Ηρώων, τον πύργος των Ψαράδων που αποτελεί το σύμβολο της πόλης, την εκκλησία του Αγ. Ματίας με ωραιότατα βιτρώ και την πινακοθήκη και τα μουσεία πολεμικής και μουσικής ιστορίας. Τέλος θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στα φημισμένα καφέ Νιού Διόρκ και Ζερμπό, φημισμένα για τη μοναδική τους ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ακολουθεί ξενάγηση όπου θα δούμε το εντυπωσιακό φρούριο Καλεμεγκντάν και το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα κ.α. Δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη φυλακή, όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση. Απέναντι από το πάρκο του Καλεμέγκνταν, ονόμασαν δε το δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Τέλος, θα περπατήσουμε στη γεμάτη ζωντάνια κεντρική πλατεία Τέρα που αποτελεί και την καρδιά του Βελιγραδίου, με τα καφέ και τα γραφικά εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


7η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 27/12/2018 , ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ ( 863 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής. Διέλευση συνόρων Σερβίας – Σκοπίων και στη συνέχεια διέλευση συνόρων Σκοπίων - Ελλάδας (Εύζωνοι). Με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας έχοντας ακόμη νωπές στη μνήμη μας τις εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.


ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ


** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ / κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 445 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.

- Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Βενετία, σε καμπίνες ΑΒ4 με w/c και ντουζ.

- Μία (1) διανυκτέρευση στη Βιέννη, δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Πράγα, μια (1) διανυκτέρευση στη Βουδαπέστη και μία (1) διανυκτέρευση στο Βελιγράδι, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4*.

- Πέντε (5) πρωινά - μπουφέ.

- Ένα (1) δείπνο στο Βελιγράδι.

- Τοπικός ξεναγός στη Βιέννη για το Σέμπρουν.

- Έμπειρο συνοδό - ξεναγό, του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ 339/11-6-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

- Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο.

- Κέντρα διασκεδάσεως.

- Τα ποτά στο δείπνο.

- Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.


Προσοχή ! Χρειάζεται απαραίτητα καινούριο διαβατήριο ή καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες).


* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.