τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Διάρκεια: 6 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Σάββατο 23 Μάρ, 2019 | Τιμή: €275 κατ'άτομο

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ

 

1η ΜΕΡΑ , ΣΑΒΒΑΤΟ, 23/03/2019, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΡΙΛΛΑ – ΣΟΦΙΑ (586 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την πόλη μας. Ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ. Άφιξη στα σύνορα Προμαχώνα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Με ενδιάμεση στάση για φαγητό στην περιοχή Σαντάνσκι αναχώρηση για τη Ρίλα και το ομώνυμο Μοναστήρι του 11ου αιώνα με τις σπάνιες Βυζαντινές τοιχογραφίες σε ρυθμό Μπαρόκ, που υψώνεται σε μια μεγαλειώδη τοποθεσία, στους πρόποδες ψηλών πλαγιών με δάση. Περιήγηση στο μοναστήρι, το οποίο από όπου και αν το κοιτάξει κανείς, θυμίζει φρούριο. Συνεχίζουμε για τη Σόφια. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ , ΚΥΡΙΑΚΗ , 24/03/2019, ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (358 χλμ).

Πρωινό. Ακολουθεί περιήγηση στο κέντρο της Σόφιας. Ξεκινάμε με τη Μητρόπολη του Αλεξάντερ Νέφσκυ, το πάρκο της Ελευθερίας, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το ανάκτορο που τώρα στεγάζει το Εθνογραφικό Μουσείο και την Εθνική Πινακοθήκη Καλών Τεχνών. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Ρούσε, σημαντική παραδουνάβια πόλη και σύνορα Βουλγαρίας - Ρουμανίας. Διέλευση συνόρων και άφιξη στο Βουκουρέστι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 25/03/2019, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.

Πρωινό. Αρχίζουμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα επισκεφθούμε το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, περιέχει περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατακευές το οποίο δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το Παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Ακόμη, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της Βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του Θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη, την στρατιωτική Ακαδημία και τη λεωφόρο Τσαουνέσκου Νίκης, η οποία έχει 40 σιντριβάνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 26/03/2019, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (390 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων και άφιξη στη Φιλιππούπολη τη δεύτερη κατά σειρά μετά τη Σόφια, πόλη της Βουλγαρίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια, ακολουθεί γνωριμία με την πανέμορφη αυτή γραφική πόλη, που το 1999 ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η κεντρική πλατεία στο Πλόβντιβ, ορίζεται δυτικά από το ωραίο πάρκο της Ελευθερίας, πελώριο κήπο, πολύ περιποιημένο, που δημιουργήθηκε από το 1892 με την ονομασία κήπος του τσάρου Συμεών. Επίσης, θα δούμε την Εθνική Όπερα και το Ρωμαϊκό Θέατρο. Λίγο πιο πέρα δεξιά βρίσκεται η Πινακοθήκη των Καλών Τεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 27/03/2019, ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (672 χλμ).

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με άφιξη στα σύνορα Προμαχώνα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 100 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 275 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Μία (1) διανυκτέρευση στη Σόφια, δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι και μία (1) διανυκτέρευση στη Φιλιππούπολη, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4****.

- Τέσσερα (4) πρωινά - μπουφέ.

- Τέσσερα (4) δείπνα.

- Έμπειρο ξεναγό - αρχηγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-6-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, κέντρα διασκεδάσεως και μουσεία.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα ΄΄περιλαμβάνει΄΄.

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.