τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Διάρκεια: 5 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 26 Απρ, 2019 | Τιμή: €259 κατ'άτομο

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ & ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

 

1η ΜΕΡΑ, Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26/04/19, ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, (840 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Εγνατίας Οδού. Με ενδιάμεση στάση για καφέ και φαγητό, άφιξη στα σύνορα, στους Κήπους, όπου θα γίνει τελωνειακός έλεγχος και μικρή στάση στα αφορολόγητα για ψώνια. Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και αναχώρηση για παρακολούθηση της θείας λειτουργίας του Επιταφίου στην κοντινή εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Ακολουθεί δείπνο με νηστίσιμα. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ, 27/04/19, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ .

Πρωινό και αναχώρηση για την περιήγηση στην Πόλη. Επίσκεψη στην περίφημη εκκλησία - θρύλο, την μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις. Ο ναός της Αγίας Σοφίας ή Αγιά - Σοφιά, όπως συνηθίζουμε να την προφέρουμε, είναι ένα από σημαντικότερα μνημεία της σύγχρονης ιστορίας αλλά και ένα από τα κορυφαία σύμβολα της Ορθοδοξίας, το οποίο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων. Συνεχίζουμε με το Βυζαντινό Ιππόδρομο ( το Ατ. Μειντάν ) με τον υπέροχο (Ντικιλίτας) κίονα - οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά το χάλκινο τρίποδα των Δελφών. Ακόμη θα δούμε τους αμύθητης αξίας θησαυρούς των σουλτάνων στο Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ και την περίφημη Μονή της Χώρας με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Στη συνέχεια θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφθείτε το Καπαλί Τσαρσί (κλειστή αγορά) με τα χιλιάδες καταστήματα με χρυσαφικά, δερμάτινα κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και στη συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία λειτουργία της Ανάστασης. Ακολουθεί δείπνο (μαγειρίτσα και ψητό). Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 28/04/19, ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΑ.

Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη στο ανά¬κτο¬ρο Ντολ¬μα Μπαξε την τε¬λευ¬ταία κα¬τοι¬κία των Οθω¬μα¬νών Σουλ¬τά¬νων με τη πρω¬το¬φα¬νή χλι¬δή του, χτι¬σμέ¬νο στην ακτή του Βοσπό¬ρου. Στη συνέχεια, προαιρετική μετάβαση στην προβλήτα και προαιρετική αναχώρηση για Πριγκιπόννησα. Πρώτη μας στάση, η Χάλκη όπου θα επισκεφθούμε την πολυσυζητημένη Θεολογική Σχολή. Μετά την Χάλκη, θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το άλλο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία όπου θα παραμείνουμε για γεύμα και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για Κωνσταντινούπολη. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με χορούς και τραγούδια της Ανατολής. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 29/04/19, ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Περνώντας την 1η κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, φτάνουμε στην Ασιατική Κωνσταντινούπολη. Ξεκινάμε με την περιοχή Bostanci και τη λεωφόρο της Βαγδάτης. Στη συνέχεια ακολουθεί βόλτα στο κέντρο της Χαλκιδόνας (Kadikoy) όπου βλέπουμε και τον Ναό της Αγ. Εφημίας και στη συνέχεια επίσκεψη στο Σκούταρι. Ακολουθεί επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626μ.Χ. Ακόμη, θα δούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής στο (Μπαλουκλί), με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά χρυσόψαρα και τους τάφους των Πατριαρχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 30/04/19, ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ, (840 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Άφιξη στα σύνορα, στους Κήπους, όπου θα γίνει τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο επιστροφή στην πόλη μας, έχοντας ακόμη νωπές στη μνήμη μας τις εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή και να συνοδεύεται με προκαταβολή 100 ευρώ / κατά άτομο το αργότερο 15 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 259 ευρώ/ κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ 4 ΦΑΓΗΤΑ : 44 ευρώ κατά άτομο.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο, πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας, 4**** .

- Τέσσερα (4) πρωινά - μπουφέ.

- Περιηγήσεις-ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμά μας.

- Τοπικό ξεναγό.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκεδάσεως.

- Κρουαζιέρα στα Πριγκιπόννησα .

- Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.

 

 

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.