τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΤΗΣ UNESCO

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Δευτέρα 29 Απρ, 2019 | Τιμή: €478 κατ'άτομο

ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΤΗΣ UNESCO

 

7 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΤΗΣ UNESCO

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΧΩΡΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ

 

1η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 29/04/19, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (864 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων Ελλάδας – Σκοπίων - Σερβίας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό . Άφιξη στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 30/04/19, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (378 χλμ).

Πρωινό. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας, όπου θα δούμε το εντυπωσιακό φρούριο Καλεμεγκντάν, το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα κ.α. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας, με άφιξη στην πρωτεύουσα της Ανατολικής Ευρώπης, τη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα ακολουθήσει χρόνος ελεύθερος στα φημισμένα καφέ Νιού Διόρκ και Ζερμπό, φημισμένα για τη μοναδική τους ατμόσφαιρα. Ακόμη μπορείτε να περιπλανηθείτε στον πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα καθώς επίσης και στα μεσαιωνικά δρομάκια της παλιάς πόλης. Συνεχίζουμε με το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, την πλατεία των Ηρώων, τον πύργο των Ψαράδων που αποτελεί το σύμβολο της πόλης , την εκκλησία του Αγ. Ματίας με ωραιότατα βιτρώ, την πινακοθήκη και τα μουσεία πολεμικής και μουσικής ιστορίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 01/05/19, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΧΩΡΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ (392 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Σλοβακίας όπου θα έχουμε στάση και σχετική παραμονή στην όμορφη Banska Bystrica για την Κρακοβία Η παλιά βασιλική πρωτεύουσα της Πολωνίας, είναι μια από τις πιο κομψές πόλεις της Ευρώπης με ιστορία 1.000 χρόνων και παραπάνω. Θεωρείται η καρδιά και η ψυχή της Πολωνίας, πατρίδα πολλών από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικούς, σκηνοθέτες και έδρα ενός από τα πιο παλιά πανεπιστήμια του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 02/05/19 , ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ.

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση στην Κρακοβία. Είναι μια από τις λίγες μεγάλες πόλεις της Πολωνίας που δεν καταστράφηκαν από τους δύο παγκόσμιους πολέμους του 20ου αιώνα. Η άριστα διατηρημένη Πλατεία της Αγοράς και ο λόφος του Κάστρου την κάνουν μια δελεαστική πόλη. Σχεδόν όλα τα αξιοθέατά της μπορεί να τα δει κανείς περπατώντας, αφού οι πιο πολλοί δρόμοι της παλιάς πόλης είναι πεζόδρομοι. Παρ’ όλο το ιστορικό της παρελθόν που καθρεφτίζεται στις εκκλησίες, τα μουσεία και τα μνημεία, η Κρακοβία είναι μια σύγχρονη ζωντανή πόλη. Στη συνέχεια, αναχώρηση για εκδρομή στα αλατωρυχεία. Τα ηλικίας 700 χρόνων αλατωρυχεία είναι στη Βιέλιτσκα, 15 χλμ. Ν.Α της Κρακοβίας και αποτελούν μια εκπληκτική εμπειρία κάτω από τη γη . Επιστροφή στην Κρακοβία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03/05/16 , ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (415 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Άουσβιτς. Επίσκεψη στο πιο γνωστό Ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, σύμβολο τρόμου, της γενοκτονίας και του ολοκαυτώματος, που αποτελεί μια ανατριχιαστική ανάμνηση για κάθε επισκέπτη. Συνεχίζουμε το δρόμο μας για την Βουδαπέστη. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια προτείνουμε μια ρομαντική κρουαζιέρα με το καραβάκι, στο Δούναβη. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τα αξιοθέατα στις όχθες του ποταμού και σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 04/05/19, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (378 χλμ).

Πρωινό. Αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης. Πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Θα ξεκινήσουμε από το λόφο Γκέλερτ στη Βούδα της Ελευθερίας όπου μπορούμε να απολαύσουμε πανοραμικά την πόλη. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στη γεμάτη ζωντάνια κεντρική πλατεία Τέρα που αποτελεί και την καρδιά του Βελιγραδίου με τα καφέ και τα γραφικά εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 05/05/19, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (864 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής. Διέλευση συνόρων μετά από σχετικό έλεγχο και με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας με όμορφες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ / κατά άτομο το αργότερο 15 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 478 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού.

- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βελιγράδι, δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη και δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Κρακοβία, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας, 4****.

- Έξι (6) πρωινά - μπουφέ.

- Έξι (6) δείπνα.

- Τοπικούς φόρους των πόλεων.

- Έμπειρο αρχηγό - ξεναγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία ,αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης .

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Είσοδο στα Αλατωρυχεία .

- Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα « περιλαμβάνει » .

 

Προσοχή ! Ταξιδεύετε με την καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή με διαβατήριο σε ισχύ .

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.