τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ - ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Διάρκεια: 15 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 05 Ιούλ, 2019 | Τιμή: €1520 κατ'άτομο

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ - ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

15 HMEΡΕΣ

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05/07/2019, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ (82 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Βενετίας. Διασκεδάστε στους πολυτελείς χώρους του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 06/07/2019, ΒΕΝΕΤΙΑ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (715 χλμ).

Άφιξη στο λιμάνι της Βενετίας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Μέσω αυτοκινητοδρόμου και με πέρασμα των Άλπεων από το Μπρέννερο και τη γέφυρα της Ευρώπης με στάσεις καθ΄ οδόν, φτάνουμε στη Νυρεμβέργη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Βραδινή βόλτα στην πόλη της Νυρεμβέργης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 07/07/2019, ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΛΟΥΜΠΕΚ (676 χλμ).

Πρωινό και αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε τα ανάκτορα του Φρειδερίκου και τις οχυρώσεις της πόλης. Μικρή παραμονή για ελεύθερο χρόνο στο εμπορικό κέντρο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Γερμανίας, το Αμβούργο. Πανοραμική περιήγηση της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε το λιμάνι, το Δημαρχείο με την επιβλητική αρχιτεκτονική του και την εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ σήμα κατατεθέν της πόλης. Αναχώρηση για Λούμπεκ. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 08/07/2019, ΛΟΥΜΠΕΚ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (274 χλμ).

Πρωινό και περιήγηση στην όμορφη αυτή πόλη. Το Λούμπεκ κάποτε ήταν «βασίλισσα των Χανσεατικών πόλεων», τώρα είναι μια μοντέρνα πόλη περιτειχισμένη από παλαιά τείχη. Υπέστη βαρύτατες καταστροφές στο βομβαρδισμό της Γερμανίας κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά ανοικοδομήθηκε πλήρως διατηρώντας έτσι την παλαιά της αίγλη. Η παλιά πόλη του Λούμπεκ, χτισμένη σε ένα νησί σε σχήμα αυγού, αποτελεί το κυριότερο αξιοθέατο της περιοχής, και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Στη συνέχεια, αναχώρηση για ένα άλλο λιμάνι της Γερμανίας, το Πουτγκάρντεν. Επιβίβαση στο καράβι για το Ρόντμπυ, λιμάνι της Δανίας. Άφιξη και αναχώρηση μέσω μιας ωραίας διαδρομής, για την πρωτεύουσα της Δανίας την Κοπεγχάγη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα, μικρή περιήγηση στην πόλη. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στο ψυχαγωγικό κέντρο Τίβολι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 09/07/2019, ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.

Μετά το πρωινό μας ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, το Αμαλίενμπουργκ το Εθνικό μουσείο, τους κήπους της βασιλικής Βιβλιοθήκης, τη Βουλή, το γραφικό λιμανάκι Νίχαουν με το σπίτι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τα ανάκτορα, την Όπερα και τη γοργόνα του παραμυθιού, σύμβολο της χώρας! Σας προτείνουμε μια βόλτα στα κανάλια της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για αγορές στο μεγαλύτερο πεζόδρομο της Ευρώπης την Στροεδ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Για νυκτερινή έξοδο προτείνουμε ένα ποτό στο Νίχαουν. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 10/07/2019, ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (655 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την ωραία πρωτεύουσα της Σουηδίας, τη Στοκχόλμη. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Μικρή περιήγηση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 11/07/2019, ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΕΛΣΙΝΚΙ – ΕΝ ΠΛΩ.

Πρωινό. Περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε το Δημαρχείο που γίνεται η απονομή των βραβείων Νόμπελ, τη Βουλή, την Όπερα, το Δικαστικό Μέγαρο, τα Ανάκτορα, την Ακαδημία Καλών Τεχνών, το μουσείο Βάζα, κ.α. Ελεύθερος χρόνος για περιπάτους και αγορές στα μαγαζιά με τα γνωστά κρύσταλλα Κόστα Μπόντα. Αργά το απόγευμα αναχώρηση με το υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο για το Ελσίνκι. Διασχίζοντας τα καταπράσινα νησάκια του Σουηδικού αρχιπελάγους και τη Βαλτική, θα ξεκινήσουμε ένα μαγευτικό ταξίδι, απολαμβάνοντας τις Λευκές Νύχτες και διασκεδάζοντας στους πολυτελείς χώρους του πλοίου.

 

8η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12/07/2019, ΕΛΣΙΝΚΙ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (389 χλμ).

Άφιξη το πρωί στο Ελσίνκι. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Ρωσία. Διέλευση των συνόρων και μετά το σχετικό έλεγχο αναχωρούμε για τη ΄΄Βενετία του Βορρά΄΄, την Αγία Πετρούπολη, πόλη χτισμένη πάνω σε πολλά νησάκια στον ποταμό Νέβα με υπέροχα κανάλια. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

9η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 13/07/2019, ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ.

Πρωινό. Ξενάγηση στην αυτοκρατορική πόλη της παλιάς Τσαρικής Ρωσίας, που ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος πριν τρεις αιώνες για να δώσει στην αυτοκρατορία μια έξοδο στη θάλασσα του Βορρά . Θα δούμε μεταξύ άλλων την εκκλησία του Αίματος, την κεντρική λεωφόρο Νέφσκυ, την πλατεία του παλατιού, το κτίριο του Ναυαρχείου με την χρυσή καραβέλλα, το ανάκτορο Στρογκανώφ, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ που είναι διακοσμημένος με 350 αγάλματα και κιονοστοιχίες. Συνεχίζουμε με το φρούριο Πέτρου και Παύλου που είναι χτισμένο πάνω σε ένα από τα νησάκια του ποταμού Νέβα, επίσκεψη στο εσωτερικό του που βρίσκεται ο ομώνυμος καθεδρικός και οι τάφοι των τσάρων. Ακόμη, μπορούμε να επισκεφθούμε το πλουσιότερο μουσείο του κόσμου το Ερμιτάζ, όπου εκτίθενται πάνω από 2.000.000 έργα τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

10η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 14/07/2019, ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΕΛΣΙΝΚΙ - ΛΟΥΜΠΕΚ (ΠΛΟΙΟ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με κατεύθυνση τα σύνορα. Περνώντας τον έλεγχο, συνεχίζουμε την διαδρομή μας με άφιξη στην όμορφη Φιλανδική πρωτεύουσα το Ελσίνκι, όπου θα ξεναγηθούμε στα αξιοθέατα όπως τη Βουλή, τη Ρωσική εκκλησία, το Μνημείο του εθνικού ήρωα Σιμπέλιους κ.α. Το απόγευμα (γύρω στις 17:00) επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και αναχώρηση για Λούμπεκ Γερμανίας . Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

11η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 15/07/2019, ΛΟΥΜΠΕΚ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ(305χλμ)

Άφιξη αργά το απόγευμα στο Λούμπεκ (Τραβεμούντε). Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Βερολίνο (3 ώρες περίπου διαδρομή). Άφιξη στο Βερολίνο το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

12η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 16/07/2019, ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΔΡΕΣΔΗ.(191χλμ)

Πρωινό και θα αρχίσουμε την γνωριμία μας με την ιστορία της πόλης. Θα δούμε την λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν με την περίφημη πύλη του Βραδεμβούργου, την Κολώνα με το χρυσό άγαλμα της Νίκης, το Πάρκο Τιεργκάρντεν, το Πανεπιστήμιο, την Πλατεία Ερνζτ Ρόιτερ, το θέατρο Σίλλερ, την Λεωφόρο Κορφυστερνταμ, με τα πολυάριθμα καταστήματα, το Κοινοβούλιο και θα καταλήξουμε στο ωραιότερο μουσείο της Ευρώπης το μουσείο της Περγάμου, όπου φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή Αρχαιοτήτων των Ελληνιστικών χρόνων. Θα δούμε το μεγαλοπρεπή Βωμό της Περγάμου του 2ου αιώνα π.Χ, την επιβλητική πύλη της αγοράς της Μιλήτου, την τελετουργική οδό της Βαβυλώνας, κ.α. Στην συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Δρέσδη. πρωτεύουσα της Σαξονίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

13η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 17/07/2019, ΔΡΕΣΔΗ – ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ (625 χλμ).

Πρωινό. Ακολουθεί γνωριμία με την πόλη, την ονομαστή « Φλωρεντία του Βορρά», στις όχθες του ποταμού Έλβα. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα νεομπαροκ κτιρίων όπως το Τσβίνγκερ, την περίφημη όπερα του Ζέμπερ, την ακαδημία καλών τεχνών, τμήματα των βασιλικών ανακτόρων και την αποπερατωμένη εκκλησία Φραουενκίρχε. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω αυτοκινητοδρόμων και με στάση καθ΄ οδόν, για το Ίνσμπρουκ. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Ακολουθεί νυχτερινή περιπλάνηση στα μεσαιωνικά δρομάκια με την μεσαιωνική πλατεία, την Χοφκίρχε κ.α. Διανυκτέρευση.

 

14η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 18/07/2019, ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΑΝΚΟΝΑ (611 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ιταλία. Άφιξη στη Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Απολαύστε την κρουαζιέρα, διασκεδάζοντας στους πολυτελείς χώρους του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

15η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19/07/2019, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (82 χλμ).

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 1.520 € / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο, ασφαλές, άνετο, πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία των οδηγών μας.

- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Βενετία και Ανκόνα-Ηγουμενίτσα, σε καμπίνες ΑΒ4 (τετράκλινες καμπίνες με w/c και ντουζ).

- Μία (1) διανυκτέρευση στη Νυρεμβέργη, μία (1) διανυκτέρευση στο Λούμπεκ, δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Κοπεγχάγη, μία (1) διανυκτέρευση στη Στοκχόλμη, δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αγία Πετρούπολη, μία (1) διανυκτέρευση στο Βερολίνο, μία (1) διανυκτέρευση στη Δρέσδη και μία (1) διανυκτέρευση στο Ίνσμπρουκ, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας 3*** / 4****.

- Δέκα (10) πρωινά.

- Εννέα (9) δείπνα.

- Τα εισιτήρια του Φ/Μ από Γερμανία – Δανία και από Δανία – Σουηδία.

- Τα εισιτήρια του κρουαζιερόπλοιου Στοκχόλμη - Ελσίνκι και Ελσίνκι – Λούμπεκ σε τετράκλινες καμπίνες.

- Ξεναγήσεις - περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμά μας.

- Τοπικοί ξεναγοί στην Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Ελσίνκι και Αγία Πετρούπολη

- Ξεναγό - αρχηγό του γραφείου μας, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, (Π.Δ 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, κέντρα διασκέδασης.

-Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο πρόγραμμα.

-Τα ποτά στα δείπνα.

- VISA για Αγία Πετρούπολη. (Για την έκδοσή της απαιτούνται τουλάχιστον 8 εργάσιμες ημέρες)

 

Προσοχή ! Χρειάζεται απαραίτητα το καινούριο σας διαβατήριο το οποίο να είναι σε ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την αναχώρηση.