τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΜΟΣΧΑ - ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Διάρκεια: 8 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Δευτέρα 22 Ιούλ, 2019 | Τιμή: € κατ'άτομο

ΜΟΣΧΑ - ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

8 ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΣΧΑ

 

 

 

1η ΜΕΡΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ.

 

Συγκέντρωση των εκδρομέων, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Άφιξη, επιβίβαση στο αεροσκάφος και απ΄ ευθείας πτήση για την Αγία Πετρούπολη. Άφιξη και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

2η ΜΕΡΑ, ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ).

 

Πρωινό. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Φρούριο των Πέτρου και Παύλου - το πρώτο κτίσμα της πόλης με το ναό των αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Κατά τη διάρκεια των περιηγήσεών μας θα δούμε επίσης και πολλά άλλα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πετρούπολης όπως: το Ναυαρχείο, το Πεδίο Άρεως, τον Καλοκαιρινό Κήπο, την Πλατεία του Ανακτόρου, το νησί Βασίλιεβσκι με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και την πανεπιστημιούπολη, το ναό του Αγίου Ισαακίου – τέταρτο σε μέγεθος θολωτό ναό στον κόσμο, τον καθεδρικό ναό της Παναγίας «Καζάνσκαγια», το Θέατρο «Μαριίνσκι» (πρώην Κίροφ), το καταδρομικό Αβρόρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

3η ΜΕΡΑ, ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΕΡΜΙΤΑΖ).

 

Πρωινό. Συνεχίζοντας τη γνωριμία μας με την Πόλη του Αγίου Πέτρου θα ξεναγηθούμε στο Ερμιτάζ, που στεγάζεται στα χειμερινά ανάκτορα, τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο μετά το Λούβρο στο Παρίσι και την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο, με 2,7 εκ. εκθέματα, ανάμεσα στους πίνακες των μεγαλύτερων ευρωπαίων ζωγράφων των τελευταίων αιώνων. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

4η ΜΕΡΑ, ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ( ΠΕΤΕΡΧΟΦ) – ΜΟΣΧΑ.

 

Πρωινό. Αναχώρηση για Πέτερχοφ, ένα στολίδι της ρωσικής αρχιτεκτονικής, μια πόλη από παλάτια, πάρκα και σιντριβάνια. Χτίστηκε από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας επί της Σουηδίας στον Βόρειο Πόλεμο και συναγωνιζόταν σε ομορφιά και πολυτέλεια τις Βερσαλλίες. Υπήρξε θερινή κατοικία των Ρώσων αυτοκρατόρων. Επίσκεψη στο μεγάλο παλάτι με το εξαίσιο εσωτερικό του, από το Μεγάλο Παλάτι τρία τεράστια σιντριβάνια οδηγούν στον κάτω κήπο - αληθινό έργο τέχνης, ο ίδιος φιλοξενεί 173 ξεχωριστά σιντριβάνια διαφορετικά το ένα από το άλλο. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης, όπου θα μεταβούμε αεροπορικώς στη Μόσχα. Άφιξη και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

5η ΜΕΡΑ, ΜΟΣΧΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ).

 

Πρωινό. Ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης κατά την οποία δούμε πολλά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Μόσχας όπως το κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, το θέατρο «Μπολσόι» με την πλατεία «Τεατράλναγια (του θεάτρου)», το Μοναστήρι «Νοβοντέβιτσι», τους επιβλητικούς πύργους της εποχής του Στάλιν, ανάμεσα στους οποίους είναι και αυτό του πανεπιστήμιου «Λομονόσοφ», το κτήριο της κρατικής ασφάλειας πρώην «KGB» στην πλατεία «Λουμπγιάνκα», τον παραμυθένιο ναό του Αγίου Βασιλείου με τους πολύχρωμους κρεμμυδωτούς τρούλους του, και το ιστορικό μουσείο. Ακόμη θα επισκεφτούμε: τη «Κόκκινη Πλατεία» την οποία περιστοιχίζουν οι καθεδρικοί ναοί του Αγίου Βασιλείου και της Παναγίας του Καζάν, την πλατεία «Μανέζναγια», το «Πάρκο του Αλέξανδρου», το ναό του Σωτήρος Χριστού, τον «Λόφο των Σπουργιτιών» με την πανοραμική θέα της Μόσχας και το «Πάρκο της Νίκης». Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

6η ΜΕΡΑ, ΜΟΣΧΑ (ΚΡΕΜΛΙΝΟ).

 

Πρωινό. Σήμερα, θα ξεναγηθούμε στο χώρο του Κρεμλίνου, την έδρα των εκάστοτε κυβερνήσεων, κατά την οποία θα δούμε το «Τσάρο-Κανόνι», την «Τσαρίνα-Καμπάνα», το πρώην «Μέγαρο Συνεδριάσεων του Κ.Κ.Σ.Ε.», τα κτήρια των υπηρεσιών του Προέδρου της Ρωσίας, το Προεδρικό μέγαρο και θα επισκεφτούμε τη «Πλατεία των Ναών» του Κρεμλίνου, με επισκέψεις σε κάποιους από αυτούς. Ακόμη θα δούμε έναν από τους πολλούς καθεδρικούς του Κρεμλίνου και την Αίθουσα των Όπλων (Αρουζέιναγια Παλάτα) που είναι παγκοσμίως γνωστό μουσείο – θησαυροφυλάκιο, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί μνημεία της διακοσμητικής τέχνης της Ρωσίας, των χωρών της Ευρώπης και της Ανατολής από τον 4ο ως τον 20ό αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

7η ΜΕΡΑ, ΜΟΣΧΑ ( ΣΕΡΓΚΙΕΒ ΠΟΣΑΝΤ ).

 

Πρωινό. Αναχώρηση για το Σέργκιεβ Ποσάντ (Ζαγκόρσκ). Θα ξεναγηθούμε στο μοναστηριακό συγκρότημα της Λαύρας της Αγίας Τριάδος - Αγίου Σεργίου, που βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα της Ρωσικής Εκκλησίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

8η ΜΕΡΑ, ΜΟΣΧΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

 

Πρωινό. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μόσχας. Επιβίβαση στο αεροσκάφος και απ΄ ευθείας πτήση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην πόλη μας έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή.

 

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο, άνετο πούλμαν, πούλμαν του γραφείου μας, από Ιωάννινα – Θεσσαλονίκη (αεροδρόμιο) και επιστροφή.

 

- Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Αγία Πετρούπολη, Αγία Πετρούπολη – Μόσχα και Μόσχα – Θεσσαλονίκη.

 

- Φόροι αεροδρομίων.

 

-Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν για τις ώρες ξεναγήσεων-περιηγήσεων / transfers, βάση προγράμματος.

 

-Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Αγία Πετρούπολη σε ξενοδοχείο 4****

 

-Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στη Μόσχα σε ξενοδοχείο 4****

 

- Επτά (7) πρωινά.

 

- Επτά (7) δείπνα.

 

-Εκδρομές και είσοδοι στα μουσεία και χώρους επισκέψεων, (ξενάγηση πόλης – Αγία Πετρούπολη, φρούριο Πέτρου & Παύλου, Ερμιτάζ, Grand Palace, Πέτερχοφ, ξενάγηση πόλης – Μόσχα, Κρεμλίνο, Αίθουσα όπλων - μουσείο, Σεργκιέβ Πόσαντ).

 

- Ελληνόφωνος ξεναγός για τις ώρες των ξεναγήσεων.

 

- Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.

 

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

- Φ.Π.Α.

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 

-Τα ποτά στα δείπνα.

 

- Βίζα Ρωσίας.

 

- Φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

 

- Ό, τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

 

 

 

 

 

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.

 

 

 

 

 

Σημείωση :

 

Για την έκδοση της Βίζας απαιτούνται τουλάχιστον 6 εργάσιμες ημέρες.

 

Δικαιολογητικά:

 

α) Διαβατήριο (με την υπογραφή του κατόχου και να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ταξιδιού)

 

β) Μια πρόσφατη φωτογραφία( τύπου διαβατηρίου ).

 

γ) Συμπληρωμένη αίτηση για Βίζα.

 

Για άτομα άνω των 75 ετών υπάρχει προσαύξηση ημερησίως για την ασφάλεια.