τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΡΟΔΟΣ

Διάρκεια: 6 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Πέμπτη 13 Ιούν, 2019 | Τιμή: €325 κατ'άτομο

ΡΟΔΟΣ

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΗ ΡΟΔΟ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 13/06/19, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΝ ΠΛΩ (421χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση από την πόλη μας το πρωί, για το λιμάνι του Πειραιά. Με ενδιάμεση στάση για καφέ στο δρόμο φτάνουμε στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για τη Ρόδο στις 14:00. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14/06/19, ΡΟΔΟΣ .

Άφιξη την επομένη γύρω στις 07:35, στο σμαραγδένιο νησί και ξεκινάμε την πρώτη μας γνωριμία με τα αξιοθέατα της πόλης, το Μανδράκι, με το γραφικό λιμανάκι, τα ιστιοφόρα, την νέα αγορά, τα μεγαλοπρεπή δημόσια κτήρια και συνεχίζουμε με το λόφο Μόντε Σμίθ απ΄όπου θα δούμε μια πανοραμική άποψη της τουριστικής Ιαλυσσού και των Κρητικών. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το μικρό, υπαίθριο θέατρο και το Στάδιο όπου θα βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες, το δημοτικό πάρκο Ροδίνι όπου αν είμαστε τυχεροί θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε τα παγώνια. Aναχώρηση για το ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα αναχώρηση για να δούμε την γραφική Παλιά πόλη, τα ανάκτορα των Μεγάλων Μαγίστρων και την οδό των Ιπποτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 15/06/19,ΡΟΔΟΣ(ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΜΕΙΡΟΣ–ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ) (75χλμ).

Πρωινό και ξεκινάμε ένα όμορφο οδοιπορικό στη βορειοδυτική πλευρά της Ρόδου. Θα επισκεφτούμε την αρχαία Κάμειρο, μια από τις τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού που ενώθηκαν στο τέλος του 5ου αιώνα π.Χ., για να σχηματίσουν μια καινούργια πρωτεύουσα στη Ρόδο. Έπειτα θα επισκεφθούμε την γνωστή σε όλους μας κοιλάδα με πεταλούδες, όπου θα θαυμάσουμε την φυσική ομορφιά της. Τέλος, την κορυφή του λόφου της Φιλερήμου στην οποία ήταν χτισμένη η ακρόπολη της αρχαίας Ιαλυσσού. Επιστροφή στην πόλη. Ελεύθερο απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 16/06/19, ΡΟΔΟΣ (ΛΙΝΔΟΣ– ΦΑΛΗΡΑΚΙ– ΚΑΛΛΙΘΕΑ) (102χλμ).

Πρωινό. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, όπου βρίσκεται η Λίνδος. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά δρομάκια της για να ανέβουμε στην Ακρόπολη της αρχαίας πόλης με το Ιερό της Λινδίας Αθηνάς. Επιστρέφοντας για την πόλη θα κάνουμε στάση στο μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας. Συνεχίζουμε για μία από τις πιο διάσημες περιοχές της Ελλάδος και των ελληνικών νησιών, το Φαληράκι. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Καλλιθέα. Εκεί οι παλιές εγκαταστάσεις των ιαματικών πηγών από την εποχή των Ιταλών, η εντυπωσιακή και εξωτική βλάστηση με τα φοινικόδεντρα και η βραχώδης ακτή δημιουργούν ένα τοπίο που θυμίζει έντονα κινηματογραφικό σκηνικό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 17/06/19, ΡΟΔΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΝ ΠΛΩ .

Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη στο ενυδρείο της Ρόδου και χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη, η οποία κτίστηκε από τους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη. Το εντυπωσιακό Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη ή Ιπποτών της Ρόδου πλέον βρίσκεται στη ΒΔ πλευρά του κάστρου της Παλιάς Μεσαιωνικής Πόλης, το επονομαζόμενο, κατά τα χρόνια της Ιπποτοκρατίας (1309-1522), Κολλάκιο ή Chateu. Η περιπλάνηση σας στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης θα σας φέρει μπροστά στην Οδό των Ιπποτών, που είναι χτισμένη πάνω σε δρόμο της αρχαίας πόλης. Πρόκειται για την κεντρική οδό της Παλιάς Πόλης, πλάτους 6 μέτρων, όπου θα συναντήσετε και τα περισσότερα μεσαιωνικά κτίρια σαν φρούρια, στενά δρομάκια, μιναρέδες, παλιά σπίτια με μπαλκόνια, σιντριβάνια, ήσυχες η πολυσύχναστες μικρές πλατείες, όπου όλα δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση μιας άλλης εποχής. Στη συνέχεια, συγκέντρωση των εκδρομέων, και αναχώρηση για επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για τον Πειραιά στις 16:00. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

6η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 18/06/19, ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (421χλμ).

Άφιξη το πρωί στον Πειραιά. Αναχώρηση για το Λουτράκι, όπου θα παραμείνουμε για καφέ. Συνεχίζουμε για επιστροφή στην πόλη μας με έντονες αναμνήσεις και εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 325 ευρώ κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Μεταφορά με πολυτελές , υπερυψωμένο , ασφαλές , κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας , με την πολυετή εμπειρία του οδηγού.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς - Ρόδος και Ρόδος - Πειραιάς σε ΑΒ4 (4κλινες καμπίνες εσωτερικές), με w/c και ντουζ.

-Τρεις (3) διανυκτερεύσεις, στη Ρόδο σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας.

-Τρία (3) πρωινά.

-Τοπικός φόρος διανυκτέρευσης.

-Συνοδό του γραφείου μας.

-Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμά μας.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-9-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

* Σημείωση : Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων, το γραφείο μας δε φέρει ευθύνη.

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.