τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΜΗΛΟΣ

Διάρκεια: 4 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Κυριακή 23 Ιούν, 2019 | Τιμή: €258 κατ'άτομο

ΜΗΛΟΣ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΗΛΟ

 

1η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ , 23/06/19, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΗΛΟΣ (417 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την Ακαδημία , για το λιμάνι του Πειραιά. Με ενδιάμεση στάση στο δρόμο φτάνουμε στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και απόπλους στις 11:05 για το λιμάνι της Μήλου. Άφιξη περίπου στις 14:30 στο νησί όπου ανακαλύφθηκε η περίφημη Αφροδίτη της Μήλου. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο στον Αδάμαντα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ , 24/06/19 , ΜΗΛΟΣ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το μεταλλευτικό Μουσείο, όπου και θα επισκεφθούμε. Από εκεί, συνεχίζουμε με προορισμό ένα σεληνιακό τοπίο, την παραλία του Σαρακίνικου. Παραμονή εκεί και αναχώρηση για το γραφικό ψαροχώρι τα Μανδράκια. Tα Μανδράκια είναι ένας μικρός, γραφικός οικισμός με ένα μικρό λιμανάκι, στο οποίο κυριαρχούν τα γνωστά «σύρματα» με τα λευκά σπιτάκια και τις πολύχρωμες πόρτες. Συνεχίζουμε για την σπηλιά του Παπάφραγκα, ένα μοναδικό τοπίο που πολλοί επισκέπτονται για να κολυμπήσουν στα νερά της περιοχής και να εξερευνήσουν τις σπηλιές. Στις σπηλιές της περιοχής έβρισκε καταφύγιο ο ομώνυμος πειρατής κατά τη περίοδο του Βυζαντίου. Η διείσδυση των νερών έχει λαξεύσει με μοναδικό τρόπο τους βράχους. Επόμενη στάση μας θα είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, ο αρχαίος οικισμός της Φυλακωπής. Ο οικισμός αυτός καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε τουλάχιστον τρεις φορές. Άκμασε χάρη στην κατεργασία και στο εμπόριο του οψιδιανού, ενός μαύρου σκληρού ηφαιστιογενούς πετρώματος από το οποίο κατασκευάζονταν μαχαίρια, εργαλεία και βέλη. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το γραφικό ψαροχώρι των Πολλωνίων. Εκεί θα έχετε παραμονή για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το απόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του νησιού την Πλάκα, η οποία κτίστηκε το 1800 από τις αρχαίες πέτρες του κάστρου της. Ανηφορίστε μέχρι τα ερείπιά του και απολαύστε χωρίς βιασύνη το πανόραμα που προσφέρει το προαύλιο της Παναγίας Θαλασσίτρας. Άλλη αίσθηση στην έννοια «ρομαντικό ηλιοβασίλεμα»... Οι πλάκες στο προαύλιο της Παναγίας της Κορφιάτισσας ζεσταίνουν τα πόδια και εσείς εκεί, μαζί στα Μάρμαρα, ετοιμάζεστε να δείτε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Όταν πια σουρουπώσει, χαζεύετε τα πλοία στο Αιγαίο... Στη συνέχεια μετάβαση στο διπλανό χωριό την Τρυπητή. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για βραδινή βόλτα ή φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ , 25/06/19 , ΜΗΛΟΣ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τις κατακόμβες. Εδώ θα δείτε τις μοναδικές κατακόμβες που σώζονται στην Ελλάδα. Ένας αρχαιολογικός χώρος με τάφους, που χρονολογούνται από τον 1ο μέχρι τον 5ο μ.Χ. αιώνα, εντυπωσιακός και υποβλητικά φωτισμένος. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. Στη συνέχεια επίσκεψη στο αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο, όπου η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στις επιγραφές που είναι χαραγμένες στα εδώλια. Ακολουθεί επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Πλάκας όπου θα θαυμάσετε τη θεά του έρωτα: το αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου, σε φυσικό μέγεθος. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την κατάλευκη αμμουδιά και τα γαλάζια νερά της Αχιβαδόλιμνης. Σχετική παραμονή και συνεχίζουμε για τη Ζεφυρία που αποτελεί έναν ζωντανό αγροτικό οικισμό με περίπου 150 κατοίκους. Σε αυτόν τον οικισμό σώζεται η παλιά Μητρόπολη της Μήλου, Παναγία η Πορτιανή, μαζί με την ομότοιχη εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Επόμενη στάση μας η παραλία του Παλαιοχωρίου, όπου θα έχετε σχετική παραμονή για φαγητό και μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

 

 

4η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ , 26/06/19 , ΜΗΛΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (417 χλμ).

Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για μια τελευταία γνωριμία με το νησί και αγορά αναμνηστικών. Αναχώρηση για το λιμάνι της Μήλου. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το λιμάνι του Πειραιά στις 12:05. Άφιξη στο λιμάνι στις 16:25, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Με ενδιάμεση στάση στο δρόμο, άφιξη στην πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 258 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Μεταφορά με πολυτελές , υπερυψωμένο , ασφαλές , κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης από Πειραιά – Μήλο και Μήλο – Πειραιά.

-Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Μήλο, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.

-Τρία (3) πρωινά.

- Συνοδό γραφείου που θα φροντίσει για τις λεπτομέρειες και για την εκτέλεση του προγράμματος σας .

- Aσφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-9-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κέντρα διασκεδάσεως.

-‘Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

 

* Σημείωση : Για οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων, το γραφείο μας δε φέρει ευθύνη.

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.