τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Διάρκεια: 3 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 12 Ιούλ, 2019 | Τιμή: €178 κατ'άτομο

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , 12/07/19, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΝΥΔΡΙ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (208 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί και αναχώρηση για το Νυδρί Λευκάδος, όπου θα επιβιβαστούμε στο Ferry-Boat για το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς στις 13:30. Άφιξη στις 15:15 και παραμονή για φαγητό. Από εκεί, αναχώρηση για να επισκεφθούμε τα σπήλαια Μελισσάνης, Μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη (διαστάσεων 40x50 μ.) και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Παρόλα αυτά υπάρχει και τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια που επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Από εκεί, συνεχίζουμε για τα σπήλαια Δρογκαράτης. Θεωρείται από τα καλύτερα σπήλαια στην Ελλάδα και είναι το μοναδικό με τόσο μεγάλη αίθουσα (διαστάσεις 65x45 και ύψος 20 μέτρα περίπου) και από τα καταλληλότερα για σπηλαιοθεραπεία. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα του νομού Κεφαλληνίας, το Αργοστόλι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για να επισκεφθείτε το γραφικό Λιθόστρωτο, έναν θαυμάσιο μαρμαροστρωμένο πεζόδρομο στην καρδιά της πόλης με τα εμπορικά καταστήματα και να χαλαρώσετε στα όμορφα ταβερνάκια. Διανυκτέρευση .

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 13/07/19, ΛΗΞΟΥΡΙ - ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ – ΜΕΤΑΞΑΤΑ.

Πρωινό. Προαιρετική αναχώρηση με το ferry-boat για επίσκεψη στο όμορφο Ληξούρι, που παρά το μεγάλο πλήγμα από τον σεισμό του ’53 ξαναχτίστηκε με σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, ωστόσο μια πόλη γαλήνια, που προσφέρεται για χαλάρωση. Επιστροφή στο Αργοστόλι για να γνωρίσετε από κοντά την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς η οποία περιβάλλεται από χαμηλούς και πλούσιους σε βλάστηση λόφους και βρίσκεται στη μέση του κόλπου που αποτελεί φυσικό λιμάνι - ένα από τα πιο ασφαλή της μεσογείου. Στην άκρη του κόλπου δίπλα στο Αργοστόλι βρίσκετε η Λιμνοθάλασσα του Κούταβου, με την οργιώδη βλάστηση και το δάσος με τους πανύψηλους ευκάλυπτους. Ακόμη θα δείτε την ιστορική γέφυρα του Αργοστολίου, γνωστή ως Γέφυρα Δεβοσέτου. Είναι η μεγαλύτερη λίθινη γέφυρα επί θαλάσσης. Στη μέση της κοσμείται με τετράπλευρο οβελίσκο μια τετράγλωσση επιγραφή, αναμνηστική της κατασκευής της γέφυρας. Μέχρι και σήμερα διατηρεί τη μεγαλοπρέπειά της και παραμένει το ορατό σύνορο μεταξύ της θάλασσας και της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου. Απολαύστε τη βόλτα σας στη μεγάλη Λεωφόρο Ριζοσπαστών, κατά μήκος της οποίας δεσπόζουν φοίνικες. Ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της πόλης είναι το Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος». Η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη που αποτελεί την τρίτη πλουσιότερη βιβλιοθήκη σε ολόκληρη την Ελλάδα, φιλοξενώντας περισσότερους από 59.000 τόμους, στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο κοντά στο Θέατρο. Το απόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επίσκεψη στις καταβόθρες και τα μικρά γραφικά χωριά Κουρκουμελάτα και Μεταξάτα. Επιστροφή στο Αργοστόλι στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε κέντρο με κεφαλλονίτικες σπεσιαλιτέ και καντάδες. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 14/07/19, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ – ΣΑΜΗ - ΝΥΔΡΙ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (190 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου το οποίο είναι το πιο ιερό του νησιού. Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης της Κεφαλονιάς και το λείψανο του φυλάσσεται στο μοναστήρι, σε μια ασημένια λάρνακα. Κάτω από το μοναστήρι υπάρχει μια σπηλιά, που χτίστηκε από τον Άγιο Γεράσιμο, όπου εκεί προσευχήθηκε και είχε το κελί του. Παραμονή για προσκύνημα και αναχώρηση για τη Σάμη όπου θα παραμείνουμε για φαγητό. Συνεχίζουμε για Φισκάρδο, επιβίβαση στο Ferry-Boat και αναχώρηση για το Νυδρί στις 15:45. Άφιξη στο Νυδρί στις 17:30, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επιστροφή στη πόλη μας με έντονες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 178 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Νυδρί – Φισκάρδο – Νυδρί.

-Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας με πρωινό.

-Τοπικό φόρο διαμονή.

-Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Συνοδό γραφείου που θα φροντίσει για τις λεπτομέρειες, για την εκτέλεση του προγράμματος και τις περιηγήσεις σας.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης, (Π.Δ 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ατομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το Ληξούρι.

- Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα «περιλαμβάνει».

 

 

• Για τυχόν καθυστερήσεις αναχωρήσεων των πλοίων ή αλλαγές δρομολογίων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, το Pamvotis Travel δεν φέρει καμιά ευθύνη.

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.