τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΙΝΑ

Διάρκεια: 10 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Σάββατο 26 Οκτ, 2019 | Τιμή: € κατ'άτομο

ΚΙΝΑ

10 ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΝΑ – ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

 

(ΠΕΚΙΝΟ – ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ – ΣΟΥΤΣΟΟΥ - ΣΑΓΚΑΗ)

 

1η-2ημέρα,ΙΩΑΝΝΙΝΑ–ΑΘΗΝΑ–ΠΕΚΙΝΟ.

Συγκέντρωση των εκδρομέων, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Άφιξη, επιβίβαση στο αεροσκάφος της Emirates και αναχώρηση για το Πεκίνο με ενδιάμεσο προορισμό . Άφιξη στο Πεκίνο . Είναι μια μοντέρνα πόλη, που ιδιαίτερα μετά τη διοργάνωση και φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2008, μετετράπη σε μία όμορφη, σύγχρονη μητρόπολη, με πολύ πράσινο και φουτουριστικά κτίρια κορυφαίων διεθνώς αρχιτεκτόνων. Αποτελεί κέντρο πολιτικής, πολιτισμού, διεθνών σχέσεων καθώς εδώ βρίσκονται η κεντρική κυβέρνηση με τα υπουργεία της, τις εθνικές ενώσεις και οργανισμούς, τις ξένες πρεσβείες και γραφεία πολυεθνικών εταιριών. Άφιξη και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα, ΠΕΚΙΝΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ / ΤΙΕΝ ΑΝ ΜΕΝ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ, ΧΟΥΤΟΝΓΚΣ, ΝΑΟΣΤΟΥΟΥΡΑΝΟΥ).

Πρωινό. Σήμερα θα γνωρίσουμε από κοντά την αιώνια πόλη, τη “Βόρεια πρωτεύουσα” το Πεκίνο. Θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία της "Ουράνιας Ειρήνης", Τιεν Αν Μεν, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου με τα επιβλητικά κτίρια γύρω της όπως αυτό του Λαϊκού Κοινοβουλίου, απέναντι του το Εθνικό Μουσείο, στο κέντρο της το Μνημείο των Ηρώων του Λαού και προς τα νότια το επιβλητικό Μαυσωλείο του προέδρου Μάο Τσε Τουνγκ. Βόρεια υπάρχει η εξωτερική πύλη των ανακτόρων από όπου ο Μάο ανήγγειλε τη δημιουργία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου του 1949. Περπατώντας προς την πύλη κάτω από το τεράστιο πορτραίτο του Μάο μας αποκαλύπτεται το μεγαλύτερο στον κόσμο ανακτορικό συγκρότημα, η “Απαγορευμένη Πόλη” με τα πορφυρά τείχη και τις κίτρινες κεραμιδοσκεπές. Λέγεται έτσι γιατί ήταν εκτός των ορίων των κοινών θνητών για περίπου εφτά αιώνες. Τότε η είσοδός τους εδώ σήμαινε θάνατο. Σήμερα αρκεί ένα εισιτήριο για να εισέλθεις σ' αυτήν! Αργότερα θα επισκεφθούμε τα γραφικά χουτόνγκ, γειτονιές-απομεινάρια της παλιάς πόλης που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα πίσω από την Απαγορευμένη Πόλη. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα μικρά γκρίζα σπιτάκια, με τα γραφικά σοκάκια για να γνωρίσουμε το παραδοσιακό Πεκίνο. Τελευταία επίσκεψη για σήμερα θα είναι ο Ναός του Ουρανού, το λαμπρότερο μνημείο της πόλης, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της χώρας, εξαίρετο δείγμα της αρχιτεκτονικής των Μίνγκ και ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα λατρείας της αρχαιότερης θεότητας των Κινέζων, του Ουρανού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα απολαύσουμε εκτός ξενοδοχείου ένα υπέροχο δείπνο με τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα,ΠΕΚΙΝΟ (ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ, ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΜΙΝΓΚ, ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΛΑΤΙ).

Πρωινό. Αναχώρηση για το θρυλικό, παραμυθένιο, ηρωικό εγχείρημα, κατασκευαστικό επίτευγμα και δόξα των Κινέζων, το Σινικό Τείχος. Σαν ένας μεγάλος κοιμώμενος δράκος, που τεντώνεται και λιάζεται στις κορφές και τα φαράγγια ενός από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία στον κόσμο. Μια φορά να σταθεί στο Σινικό Τείχος, είναι όνειρο κι επιταγή για κάθε Κινέζο. Στο κοντύτερο σημείο από το Πεκίνο, στο πέρασμα “Τζιου Γιονγκ Γκουάν”, ακολουθούμε το πλήθος των Κινέζων, πραγματοποιώντας έτσι κι εμείς το δικό μας όνειρο να σταθούμε, να περπατήσουμε πάνω του. Ακολουθεί η παρακείμενη νεκρόπολη Σισανλίνγκ, όπου έχουν ταφεί, σύμφωνα με την γεωμαντική τέχνη του Φενγκ Σούι, 13 αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Θα περπατήσουμε στην Ιερή Οδό με τα μυθικά ζώα-φύλακες των τάφων. Θα δούμε τη μεγαλύτερη γρανιτένια χελώνα της Κίνας, σύμβολο μακροζωίας, και το ταφικό σύμπλεγμα του αυτοκράτορα Γιονγκ Λε. Στη συνέχεια, αναχώρηση για να επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα. Ο συνδυασμός της πρωτεύουσας στην κοιλάδα και της ξεκούρασης στα κοντινά δυτικά βουνά, εντυπωσίασε τους αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Έτσι, τον 16ο αιώνα διαμόρφωσαν από τα προϋπάρχοντα κτίσματα των αυτοκρατόρων Γιν και Γιουάν, τα περίφημα ως σήμερα Θερινά Ανάκτορα. Θα περπατήσουμε στο πάρκο με τα αυτοκρατορικά περίπτερα της αυτοκράτειρας Σι Ξι, τον μακρύ διάδρομο, θα απολαύσουμε τη θέα της όμορφης λίμνης Κουνμίνγκ και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στη μαρμάρινη βάρκα-τεϊοποτείο της Σι Ξι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5ημέρα,ΠΕΚΙΝΟ – ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ (ΒΑΡΚΑΔΑ & ΔΥΤΙΚΗ ΛΙΜΝΗ.

Πρωινό και αναχώρηση με το τραίνο για το Χανγκτσόου την αρχαία πρωτεύουσα των Νότιων Σόνγκ περί τον 7ο αιώνα μ.Χ. και σήμερα ένα δυναμικό οικονομικό κέντρο, στο χρυσό Δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ, ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα των Κινέζων. Φημισμένη η περιοχή για την παραγωγή μεταξιού, πράσινου τσαγιού και ειδών λινάτσας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί βαρκάδα στην ειδυλλιακή λίμνη Ξιχού (Δυτική λίμνη) με τις κατάφυτες όχθες, τις γωνιές των νούφαρων, τις προκυμαίες των κλαιουσών ιτιών, τα πέτρινα γεφύρια και τα περίπτερα-παγόδες, η οποία θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές και ίσως να συμφωνήσουμε με εκείνους που θεωρούν το Χανγκτσόου ως την ωραιότερη πόλη της Κίνας. Θα περπατήσουμε επίσης μέσα στον ρομαντικό Βοτανικό Κήπο και αργότερα θα δούμε πανέμορφες φυτείες πράσινου τσαγιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6ημέρα,ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ–ΞΙΤΑΝΓΚ–ΣΟΥΤΣΟΟΥ.

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για το Ξιτάνγκ, μία μεσαιωνική πόλη στην περιοχή του Μεγάλου Καναλιού, την ομορφότερη, που μοιάζει όντως σαν να βγαίνει από ένα όνειρο. Πρόκειται για μια υδάτινη πολιτεία, όπου εδώ συγκλίνουν 9 ποταμοί. 108 γέφυρες από την εποχή των Μινγκ ενώνουν τα διάφορα σημεία της αρχαίας αυτής πόλης, που παραμένει αναλλοίωτη από τον χρόνο. Δεν υπάρχουν σύγχρονα κτίρια, μόνο αρχιτεκτονικοί θησαυροί φτιαγμένοι μεταξύ του 1300 και του 1900 μ.Χ. Από το 771 π.Χ. υπήρξε στρατηγικό σημείο και όριο μεταξύ δυο πολιτειών, αλλά υπό τις δυναστείες των Γιουάν (1271-1368), των Μινγκ και των Τσινγκ (13681911) έγινε μια εξέχουσα πόλη. Τα πάντα έχουν μείνει εδώ όπως τότε, ακόμα και οι γέφυρες που κοσμούν σαν ουράνια τόξα τα τεχνητά κανάλια. Θα περπατήσουμε στον μακρύ σκεπαστό διάδρομο του κεντρικού καναλιού - το πιο φημισμένο τμήμα της πόλης - και θα θαυμάσουμε τα μικρά, παμπάλαια σπίτια στα στενά δρομάκια της. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το κοντινό Σουτσόου, την πόλη του νερού, του ρυζιού και του μεταξιού, που είναι κτισμένη σε 14 κανάλια, με 350 καμπυλωτές πέτρινες γέφυρες και 12 μεγάλες παγόδες. Με ιστορία 6.000 χρόνων αποτελεί κέντρο μεγάλης πολιτιστικής σπουδαιότητας. Η "Βενετία της Ανατολής" όπως τη χαρακτήρισε ο Μάρκο Πόλο όταν την επισκέφθηκε, είναι φημισμένη για τους κήπους - μινιατούρες των αρχοντικών της. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα, ΣΟΥΤΣΟΟΥ (ΞEΝΑΓΗΣΗ) - ΣΑΓΚΑΗ.

Πρωινό. Ακολουθεί γνωριμία με την πόλη. Ένας μικρόκοσμος, ζωντανός μάρτυρας μιας άλλης εποχής μας αποκαλύπτεται στον κήπο του "Μαέστρου των διχτυών", τον μικρότερο και ωραιότερο της πόλης. Στη συνέχεια, θα γνωρίσουμε την παλιά πόλη με τα κανάλια της, ένα τοπίο μαγευτικό, μια Κίνα που σβήνει μπρος στην πρόκληση του μοντέρνου. Στο τέλος της περιήγησής μας θα φωτογραφήσουμε από το παρακείμενο πάρκο την Παγόδα της “Λευκής Τίγρης” που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Σαγκάη το "Μαργαριτάρι της Ανατολής", την πόλη - φάρο στο δρόμο του εκσυγχρονισμού της Κίνας. Στη διαδρομή, θα ξαφνιαστείτε από το πλήθος των σύγχρονων κτισμάτων και τους ουρανοξύστες με τη φουτουριστική αρχιτεκτονική τους. Κατά την είσοδό μας στην πόλη μια επιβλητική εικόνα μας καλωσορίζει: ένα δάσος από ουρανοξύστες αγγίζει τα σύννεφα, ενώ ο ποταμός Χουανγκπού τη χωρίζει σε δύο τμήματα, το παλιό και το νέο. Η σύγχρονη “high tech” περιοχή της Πουτόνγκ, μία από τις “Ζώνες ελεύθερης οικονομίας”, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι εδώ ξύπνησε ένας γίγαντας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και στη συνέχεια, σας προτείνουμε μια αξέχαστη εμπειρία: τα παγκοσμίως φημισμένα ακροβατικά της Σαγκάης σε μια σούπερ παράσταση, που κόβει την ανάσα! Χαριτωμένοι και ευκίνητοι αρτίστες θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τους νόμους της βαρύτητας με τα ανεπανάληπτα νούμερα τους! Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα, ΣΑΓΚΑΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ).

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Η Σαγκάη, που στις αρχές του 20ου αιώνα θεωρείτο η "Νέα Υόρκη της Άπω Ανατολής" και αργότερα ο Μάο την καταδίκασε ως αμαρτωλή πόλη στη λήθη του χρόνου, απέκτησε σήμερα τα χαμένα της πρωτεία στην οικονομική και εμπορική ζωή της Ασίας. Αρχίζουμε σήμερα το πρωί την ξενάγηση της πόλης με τον πύργο της Σαγκάης Ζινμάο στο Πουντόνγκ. Είναι ο σούπερ-ουρανοξύστη, ύψους 420,5 μέτρων. Με παραδοσιακά στοιχεία κινεζικού στυλ παγόδας, η μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική του συμβολίζει την είσοδο της Σαγκάης στις αρχιτεκτονικές προκλήσεις του 21ου αιώνα. Είναι το τρίτο υψηλότερο κτίριο της πόλης. Το ασανσέρ θα μας ανεβάσει σε 45 δευτερόλεπτα στον 88ο όροφο(ύψος 340.1 μέτρα) με ταχύτητα ανέμου. Η θέα όλης της πόλης από ψηλά είναι μοναδική. Στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα στο στον διασημότερο δρόμο της πόλης Μπουντ , ο οποίος μπορεί να μην θεωρείται ΄΄παραδοσιακό΄΄ αξιοθέατο είναι όμως πολύ αντιπροσωπευτικός δρόμος της πόλης, στην οδό Νανζίν και στην πλατεία του Λαού. Στη συνέχεια σας προτείνουμε κρουαζιέρα κατά μήκος του ποταμού Huangpu. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

9η – 10η μέρα, ΣΑΓΚΑΗ – ΑΘΗΝΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

Πρωινό. Ακολουθεί επίσκεψη στους κήπους του μανδαρίνου Γιού. Οι κήποι Γιού κατασκευάστηκαν για την οικογένεια Παν (πλούσιοι αξιωματούχοι επί δυναστείας Μινγκ) και χρειάστηκαν 18 χρόνια για να ολοκληρωθούν (1559-1577). Περίτεχνα περίπτερα, μικρές γέφυρες, μυστικοί διάδρομοι μας αποκαλύπτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο από κήπους, λιμνούλες και σκιερούς διαδρόμους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό του Jade Buddha, όπου μαζί με τους Κινέζους πιστούς θα απολαύσουμε την παράξενη ομορφιά των αγαλμάτων του Βούδα και θα ακούσουμε τις ψαλμωδίες των νεαρών μοναχών. Εδώ φυλάσσεται το ομορφότερο ίσως άγαλμα του Βούδα ολόκληρης της Ασίας, ο “Βούδας από λευκό νεφρίτη”. Από εκεί, αναχώρηση για το αεροδρόμιο, επιβίβαση στο αεροσκάφος της Emirates και με ενδιάμεση προορισμό , άφιξη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος . Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

- Μεταφορά από Ιωάννινα – αεροδρόμιο (Ελ. Βενιζέλος) – Ιωάννινα, με πούλμαν του γραφείου μας.

- Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Πεκίνο και Σαγκάη – Αθήνα, με ενδιάμεσους σταθμούς.

- Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Πεκίνο, μία (1) διανυκτέρευση στο Χανγκτσόου, μία (1) διανυκτέρευση στο Σουτσόου και δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Σαγκάη σε ξενοδοχεία 4**** / 5*****.

- Επτά (7) πρωινά.

- Πέντε (5) δείπνα και ένα (1) δείπνο με πάπια Πεκίνου σε εστιατόριο στο Πεκίνο.

- Μεταφορές – μετακινήσεις βάση προγράμματος με τοπικά πούλμαν / τρένο στη διαδρομή Πεκίνο - Χάνγκτσοου.

- Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους βάση προγράμματος.

- Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό – ξεναγό, σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Συνοδό γραφείου.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

- Χάρτες και ενημερωτικά έντυπα.

- Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

- Φόροι αεροδρομίων.

- Τοπικοί φόροι στην Κίνα.

- Φιλοδωρήματα - αχθοφορικά.

- Βίζα Κίνας.

- Ό, τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

- Ό, τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

* Υπάρχει περίπτωση αλλαγής σειράς του προγράμματος, προς όφελος του πελάτη.