τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 23 Αύγ, 2019 | Τιμή: €465 κατ'άτομο

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ

7 ΗΜΕΡΕΣ

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΡΩΜΗ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , 23/08/2019, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (80 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το βράδυ, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 24/08/2019, ΑΝΚΟΝΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (276 χλμ).

Άφιξη την επομένη στο λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για μια από τις πιο θρυλικές πόλεις της Ιταλίας, τη Φλωρεντία. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 25/08/2019 , ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΡΩΜΗ (271 χλμ).

Πρωινό. Γνωριμία με την πόλη της Φλωρεντίας, όπου θα ξεναγηθούμε στα αριστουργήματά της. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιόρα και την ομορφότερη γέφυρα της πόλης Πόντε Βέκκιο σημερινό δημαρχείο, την πλατεία της Δημοκρατίας. Παραμονή στην αγορά Σαν Λορέντζο για ψώνια και στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την «Aιώνια πόλη», τη Ρώμη. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Αναχώρηση για την Piazza Navona όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να ζήσουμε τη μαγική ατμόσφαιρα που προσφέρουν οι κρήνες με το ελκυστικό παιχνίδι του νερού και των φώτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ , 26/08/2019, ΡΩΜΗ.

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στη Ρώμη. Θα ξεκινήσουμε από το Βατικανό. Θα επισκεφθούμε την επιβλητική βασιλική του Αγίου Πέτρου. Η επόμενη στάση μας θα είναι στο Κολοσσαίο. Περνώντας από την αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά φτάνουμε στην Πιάτσα Βενέτσια, όπου θα δούμε το μνημείο της πατρίδας με τον άγνωστο στρατιώτη και το Παλάτσο Βενέτσια. Θα ανέβουμε στο λόφο του Καπιτωλίου και από εκεί συνεχίζουμε για την πανέμορφη Φοντάνα ντι Τρέβι, όπου θα κάνετε τις ευχές σας, καταλήγοντας στην Πιάτσα Ναβόνα με τα επιβλητικά μνημεία. Ελεύθερος χρόνος στη Βία Καβούρ, την Βία Νασιονάλε και φυσικά την πολυσυζητημένη Βία Κοντότι. Από εκεί θα καταλήξουμε στη περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης, για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ , 27/08/2019, ΡΩΜΗ.

Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε τις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, όπου σας προτείνουμε να δείτε τις Κρύπτες των Παπών, την κρύπτη της Αγίας Καικιλίας, τους τάφους των πρώτων Χριστιανών και τους διαδρόμους με τους νεκρικούς θαλάμους (Κουμπίκουλι), σκαμμένους στον βράχο δίπλα στους διαδρόμους, για τα θύματα των θυσιών. Ελεύθερος χρόνος για περιπλάνηση σε μία από τις πιο διάσημες και αναμφισβήτητα μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ρώμης στην πιάτσα Πόπολο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

6η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 28/08/2019, ΡΩΜΗ – ΑΝΚΟΝΑ (303 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 29/08/2019, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (80χλμ).

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τουλάχιστον ένα μήνα πριν την αναχώρηση της εκδρομής και θα έχετε ενημέρωση από το πρακτορείο για την προκαταβολή. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την επιβεβαίωση των ξενοδοχείων.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 465 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

-Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και Ανκόνα - Ηγουμενίτσα, σε τετράκλινες καμπίνες εσωτερικές (ΑΒ4), με w/c και ντουζ.

-Μία (1) διανυκτέρευση στη Φλωρεντία και τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Ρώμη, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4****.

-Τέσσερα (4) πρωινά - μπουφέ.

-Τέσσερα (4) δείπνα.

-Τοπικούς φόρους πόλεων.

-Έμπειρο συνοδό - ξεναγό, του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

-Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ 339/11-6-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους , μουσεία και κέντρα διασκέδασης.

-Τα ποτά στα δείπνα.

-Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο.

-Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα «περιλαμβάνει» .

 

Προσοχή ! Χρειάζεται το διαβατήριο σας σε ισχύ ή η αστυνομική σας ταυτότητα

(με τους λατινικούς χαρακτήρες) .

 

 

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.