τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ

Διάρκεια: 5 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Τρίτη 03 Μάι, 2016 | Τιμή: €290 κατ'άτομο

ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ

ΜΑΤΕΡΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ

 

1η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, 03/05/16, ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ (80 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων αργά το βράδυ, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα. Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι στις 24:30 (04/05/16). Διασκεδάστε στους πολυτελείς χώρους του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 04/05/16, ΜΠΑΡΙ – ΜΑΤΕΡΑ - ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ, (275 χλμ).

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι το πρωί. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Ματέρα, γνωστή ως ΄΄η Καππαδοκία της Δύσης΄΄ και που έχει ανακηρυχθεί από την Ουνέσκο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου και σχετική παραμονή στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης. Κατόπιν αναχώρηση για το Ταράντα, την αποικία που ίδρυσαν οι Σπαρτιάτες. Εκεί θα δούμε την Μαρίνα Πίκολα, την Μαρίνα Γκράντε και την Ακτή των Σειρήνων Ακόμη, θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως. Στη συνέχεια, αναχώρηση για έναν από τους πιο γραφικούς και ιδιαίτερους οικισμούς της Ιταλίας, με τους περίφημους ΄΄τρούλους΄΄ και ιδιαίτερες μυστηριώδεις κατασκευές του παρελθόντος, την περίφημη ΄΄Φλωρεντία του Νότου΄΄, το Λέτσε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 05/05/16, ΛΕΤΣΕ.

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Λέτσε. Θα δούμε κτίρια σε ρυθμό μπαρόκ και ροκοκό από πέτρα λετσέζε, τον καθεδρικό ναό Duomo ο οποίος είναι ένα από τα πιο όμορφα κτίρια στην Ιταλία, το επισκοπικό μέγαρο, το ιεροδιδασκαλείο, το καμπαναριό, τον ναό της Αγίας Ειρήνης, την πλατεία Σαντ Ορόντζο με την περίφημη κολώνα στην κορυφή της οποίας είναι το άγαλμα του προστάτη πόλης Αγίου Ορατίου, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, το Κάστρο, κ.α. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06/05/16, ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΜΠΑΡΙ (206 χλμ).

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο, Kαλημέρα, Μαρτάνο, Κοριάνο, κ.α, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να γνωριστούμε με τον Ελληνόφωνο πληθυσμό, με τους ήχους του «Γκρίγκο» στα αυτιά μας. Από εκεί, αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι, αφού κάνουμε μια στάση στο outlet της «Fashion District». Δεν θα σας εντυπωσιάσει μόνο με το μέγεθός του (αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Μπάρι), αλλά και η πλούσια ποικιλία του σε ρούχα ιταλικής μόδας. Στη συνέχεια, φτάνοντας στο Μπάρι, θα επισκεφθούμε τον ορθόδοξο ναό του Αγ. Νικολάου, όπου φυλάσσονται τα οστά του Αγίου. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

5η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ , 07/05/16, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (80χλμ).

Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 100 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 290 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ηγουμενίτσα – Μπάρι & Μπάρι – Ηγουμενίτσα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4), με w/c και ντουζ.

- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Λέτσε, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας 4****.

- Δύο (2) πρωινά.

- Δύο (2) δείπνα.

- Έμπειρος επαγγελματίας αρχηγός - ξεναγός του γραφείου μας, καθ΄ ‘ολη τη διάρκεια της εκδρομής.

- Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Π.Δ 339/11-6-96 ), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, κέντρα διασκέδασης και μουσεία.

- Τα ποτά στα δείπνα.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

Προσοχή ! Ταξιδεύετε με την καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή με διαβατήριο σε ισχύ .