τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διάρκεια: 4 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 03 Ιούν, 2016 | Τιμή: €130 κατ'άτομο

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03/06/16, ΙΩΑΝΝΙΝΑ–ΠΑΤΡΑ–ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ–ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Με ενδιάμεση στάση για καφέ στην Πάτρα, άφιξη στην Ολυμπία, στον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας. Ένας χώρος γνωστός σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, γιατί από εκεί ξεκινάει κάθε τέσσερα χρόνια η ολυμπιακή φλόγα για να μεταφερθεί στον τόπο που γίνονται οι ολυμπιακοί αγώνες. Από εκεί, συνεχίζουμε για την Καλαμάτα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ακολουθεί γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 04/06/16, ΚΑΛΑΜΑΤΑ–ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ–ΓΥΘΕΙΟ–ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-ΣΠΑΡΤΗ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τα Σπήλαια Δυρού. Στη συνέχεια του δρόμου μας θα κάνουμε στάση για φαγητό, στην σύγχρονη παραλιακή πόλη με νησιώτικο χρώμα, το Γύθειο. Συνεχίζουμε το δρόμο μας για τη μεσαιωνική καστροπολιτεία που βρίσκεται σκαρφαλωμένη σε βράχο και που συνδέεται με την αντικρινή πελοποννησιακή ακτή, με μια στενή λωρίδα γης, την Μονεμβασιά. Δεκάδες εκκλησίες, αρχοντικά πλούσιων εμπόρων, κρήνες, χαμάμ και στριφογυριστά καλντερίμια διατηρούνται σε αξιοσημείωτα καλή κατάσταση, διαφυλάσσοντας ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του οικισμού, που από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι το 19ο αιώνα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Αργά το απόγευμα, αναχώρηση για τη Σπάρτη. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 05/06/16, ΣΠΑΡΤΗ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΜΥΚΗΝΕΣ – ΤΟΛΟ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για περιήγηση στην όμορφη πόλη της Σπάρτης, που βρίσκεται κάτω από τις μεγαλοπρεπείς κορυφές του Ταυγέτου. Στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε την ατόφια Βυζαντινή πολιτεία, το Μυστρά. Από εκεί, αναχώρηση για επίσκεψη στις Μυκήνες. Εδώ οι χρυσωμένες αργολικές πεδιάδες, το μεγαλείο των μνημείων κα η αιωνιότητα των μύθων, μένουν βαθιά χαραγμένα μέσα μας. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας για το Τολό. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 06/06/16, ΤΟΛΟ – ΝΑΥΠΛΙΟ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Ναύπλιο. Επίσκεψη στο Παλαμίδι : ο θεόρατος δηλαδή βράχος με το κάστρο που έχτισαν οι Ενετοί, όπου μέσα στο κάστρο είναι το μπουντρούμι που φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης. Στη συνέχεια, επίσκεψη στην πόλη του Ναυπλίου. Χαρακτηριστικά στο Ναύπλιο είναι τα τείχη, το φρούριο της Ακροναυπλίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Από εκεί, αναχώρηση για την Επίδαυρο. Έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος, χάρη κυρίως στο περίφημο θέατρο το οποίο φημίζεται για δυο πράγματα, για την αρχιτεκτονική του και τη θαυμάσια ακουστική του. Στη συνέχεια, αναχώρηση για επιστροφή την πόλη μας, με μικρές στάσεις στο δρόμο, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ