τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΩΣ - ΝΙΣΥΡΟΣ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ

Διάρκεια: 6 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Δευτέρα 18 Ιούλ, 2016 | Τιμή: €375 κατ'άτομο

ΚΩΣ - ΝΙΣΥΡΟΣ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΩΣ – ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΝΙΣΥΡΟΣ - ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ

 

1η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ , 18/07/16 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΝ ΠΛΩ, ( 431 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Με ενδιάμεση στάση στο δρόμο, άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για το λιμάνι της Κω στις 19:00. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ , 19/07/16 , ΚΩΣ.

Άφιξη στο λιμάνι της Κω νωρίς το πρωί. Θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη , η οποία είναι ίσως και η μοναδική πόλη που συγκεντρώνει σημάδια όλων των εποχών και πολιτισμών στο κέντρο της και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ακολουθεί περιήγηση του νησιού. Θα ξεκινήσουμε από το κέντρο της πόλης το οποίο είναι πεζοδρομημένο. Θα δούμε το Διοικητήριο, κλασσικό κτίσμα Ιταλικής αρχιτεκτονικής, τον Πλάτανο του Ιπποκράτη, το Μεσαιωνικό Κάστρο της Νεραντζιάς και το τζαμί της Λότζιας. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας με την κεντρική πλατεία της Κω όπου θα δούμε το συγκρότημα του Ορφέα, το Μουσείο και την Δημοτική Αγορά, όλα δείγματα Ιταλικής αρχιτεκτονικής, σημάδια που άφησε η Ιταλοκρατία στο νησί. Στην πλατεία επίσης βρίσκεται και το τζαμί Ντεφτερντάρ, απομεινάρι της Οθωμανικής κυριαρχίας. Περπατώντας μέσα από τα σοκάκια της παλιάς πόλης, φθάνουμε στις Δυτικές Ανασκαφές όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ψηφιδωτό της Αρπαγής της Ευρώπης και το Ρωμαϊκό Ωδείο. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ , 20/07/16, ΚΩΣ – ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΚΩΣ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν, μεταφορά στο Μαστιχάρι (περίπου 35 χλμ από την πόλη) και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή στη γειτονική Κάλυμνο, το νησί των σφουγγαράδων. Φθάνοντας θα ανηφορήσουμε για να επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Σάββα και να προσκυνήσουμε το Άγιο Σκήνωμά του. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το εργαστήριο επεξεργασίας φυσικών σπόγγων όπου θα δούμε πως το σφουγγάρι από τον βυθό μετατρέπεται για χρήση από τον άνθρωπο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Χριστού με το τέμπλο του Γ. Χαλεπά. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, ψώνια στην πλούσια αγορά της Καλύμνου ή φαγητό σε μια από τις δεκάδες ψαροταβέρνες της περιοχής. Επιστροφή στην Κω το απόγευμα. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ , 21/07/16 , ΚΩΣ – ΝΙΣΥΡΟΣ – ΚΩΣ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Καδράμαινας, όπου θα αναχωρήσουμε για τη Νίσυρο. Άφιξη στο νησί και αναχώρηση για τον χώρο του Ηφαιστείου όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια υπέροχη διαδρομή. Φθάνοντας στο χώρο του Ηφαιστείου, το οποίο θεωρείται ένα από τα λίγα ενεργά ηφαίστεια της Ευρώπης, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε την εμπειρία κατάβασης έως τον κρατήρα. Στη συνέχεια επιστροφή στο Μανδράκι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα πανέμορφα σοκάκια για φαγητό στα παραλιακά ταβερνάκια ή για καφέ στα καφενεδάκια τα οποία βρίσκονται πάνω στο κύμα με καταπληκτική θέα της θάλασσας. Επιβίβαση στο ferry-boat για επιστροφή στην Κω. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο . Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22/07/16 , ΚΩΣ – ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΝ ΠΛΩ.

Πρωινό. Αναχώρηση για το λιμάνι της Κω. Επιβίβαση στο ferry-boat και αναχώρηση για την Αλικαρνασό (Bodrum) το πρωί. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το κάστρο της Αλικαρνασού. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην πλούσια αγορά του Bodrum. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Κω. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και τακτοποίηση στις καμπίνες. Απόπλους για το λιμάνι του Πειραιά στις 19:20 . Διανυκτέρευση εν πλω.

 

6η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ , 23/07/16 , ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (431 χλμ).

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεση στάση στο Λουτράκι για καφέ, αναχώρηση για την πόλη μας με έντονες εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 375 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή πείρα του οδηγού.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά - Κως και Κως - Πειραιά, σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).

-Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Κω σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας.

-Τρία (3) πρωινά .

-Ημερήσιες εκδρομές στην Κάλυμνο, τη Νίσυρο και στην Αλικαρνασσό.

-Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Συνοδός του γραφείου μας.

-Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκέδασης, ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

- O,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

*Σημείωση : Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων, το γραφείο μας δε φέρει ευθύνη.

 

* Προσοχή ! Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο , για την εκδρομή στην Αλικαρνασσό.