τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΠΑΤΜΟΣ - ΣΑΜΟΣ

Διάρκεια: 5 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Τετάρτη 20 Ιούλ, 2016 | Τιμή: €364 κατ'άτομο

ΠΑΤΜΟΣ - ΣΑΜΟΣ

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΑΜΟΣ - ΠΑΤΜΟΣ

 

1η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ , 20/07/16 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΝ ΠΛΩ (421 χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση στις 14:00 για το λιμάνι του Πειραιά. Με μικρές στάσεις στο δρόμο, άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το Βαθύ της Σάμου στις 23:55. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 21/07/16, ΣΑΜΟΣ.

Άφιξη την επομένη στο νησί γύρω στις 13:15 στο Βαθύ. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Πρώτη μας στάση θα είναι στη Ζωοδόχο Πηγή, στη συνέχεια στην Αγία Ζώνη, στη Μυκάλη και στην Ψιλή Άμμος. Από εκεί, συνεχίζουμε για τη Μεγάλη Παναγιά και τους Κουμαραδαίους όπου θα επισκεφθούμε τα Πήλινα. Το Καρλόβασι είναι το επόμενο σημείο επίσκεψης με τα νεοκλασικά σπίτια και τα βυρσοδεψία. Η διαδρομή μας συνεχίζεται περνώντας από το Ποτάμι, τον Άγιο Κωνσταντίνο, τα Αηδόνια, τους Βουρλιώτες, τα Αυλάκια, καταλήγοντας στο Κοκκάρι, γνωστό σας ΄΄Το κρυμμένο ταξιδιωτικό διαμάντι της Ευρώπης΄΄. Επιστροφή στο Βαθύ. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22/07/16, ΣΑΜΟΣ - ΠΑΤΜΟΣ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Παλαιοντολογικό μουσείο Μυτιληνιών, τον αρχαιολογικό χώρο Ηραίον και στη συνέχεια τη μικρή εκκλησία Παναγία Σπηλιανή αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου. Εδώ υπάρχει αρχαία μαρμάρινη εικόνα της Παναγίας, της οποίας όμως δεν διακρίνεται η μορφή και πλάι στο εκκλησάκι υπάρχει Αγίασμα. Η εκκλησία είναι γνωστή και σαν Καληαρμένισσα. Από εκεί, θα καταλήξουμε στο όμορφο Πυθαγόρειο, γραφικό κοσμοπολίτικο λιμάνι με μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς. Το Πυθαγόρειο αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες και επίσης είναι χτισμένο στα ερείπια της αρχαίας Σάμου. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο καραβάκι και γύρω στις 15:00 αναχώρηση από το λιμάνι του Πυθαγορείου για την όμορφη Πάτμο. Άφιξη γύρω στις 19:00 στο νησί της Αποκάλυψης ή Ιερουσαλήμ του Αιγαίου – όπως διεθνώς αποκαλείται και αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό που συνδυάζει τον μυστικισμό και την κατάνυξη με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που κάθε αρχοντική γωνιά της προσφέρει, καλώντας σας σε ένα ταξίδι ατελείωτων και ποικίλων εμπειριών. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για ξεκούραση και έναν βραδινό περίπατο στη Σκάλα. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 23/07/16, ΠΑΤΜΟΣ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να γνωρίσουμε από κοντά το νησί. Θα ξεκινήσουμε με προσκύνημα στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. Βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και πρόκειται για τη μικρή σπηλιά στην οποία έζησε γα δύο ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ιωάννης, κατά τα έτη 95-97 μ.χ. όταν εξορίστηκε στο νησί. Μέσα σ΄αυτή την σπηλιά άκουσε τη φωνή του Κυρίου και έγραψε το θεόπνευστο έργο του, την Αποκάλυψη. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο, συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας, που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου. Η Μονή δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένη στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, τη Σκάλα. Το μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, κτίστηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο, στον οποίο είχε παραχωρηθεί το νησί από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνο Α’. Επίσης άξια επίσκεψης είναι το μουσείο της Μονής. Μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού για την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δείγμα νησιώτικης αρχιτεκτονικής, ενώ εντυπωσιακή είναι και η αυλή της Μονής με τα λουλουδιασμένα παρτέρια. Επιστροφή μέσω του μικρού χωριού στον Γροίκο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

5η ΜΕΡΑ , ΚΥΡΙΑΚΗ, 24/07/16, ΠΑΤΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΝ ΠΛΩ.

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Αγαπημένου. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο. Από εκεί θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της περιοχής. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στη Βόρεια πλευρά του λιμανιού της Σκάλας, στον λόφο της Κουμάνας. Στην κορυφή του λόφου αυτού βρίσκεται το Κάθισμα των Αγίων Πάντων. Η παυσία όμως της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, της Πάντων Χαράς, επεσκίασε την τιμή των Αγίων Πάντων και καθιέρωσε στη λαϊκή συνείδηση τον χώρο, ως «Κάθισμα Παναγίας Κουμάνας». Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε το σημαντικότερο χωριό το οποίο είναι ο Άνω Κάμπος καθώς και την ομώνυμη παραλία, όπου μπορούμε να παραμείνουμε για φαγητό και μπάνιο. Χρόνος ελεύθερος στο νησί και αναχώρηση για το λιμάνι απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής και στις 23:55, απόπλους για τον Πειραιά. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

6η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ , 25/07/16, ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (421 χλμ).

Άφιξη το πρωί στον Πειραιά. Αναχώρηση για το Λουτράκι, όπου θα παραμείνουμε για καφέ. Συνεχίζουμε για επιστροφή στην πόλη μας με έντονες αναμνήσεις και εντυπώσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 100 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 364 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή πείρα του οδηγού μας.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Σάμος και Πάτμος – Πειραιάς σε καμπίνες τετράκλινες εσωτερικές.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Σάμος - Πάτμος.

-Μία (1) διανυκτέρευση στη Σάμο και δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Πάτμο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας.

-Τρία (3) πρωινά.

-Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Τοπικός ξεναγός στη Σάμο.

-Τοπικός ξεναγός στην Πάτμο.

-Συνοδός του γραφείου μας.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

*Σημείωση : Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων, το γραφείο μας δε φέρει ευθύνη.