τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΡΗΤΗ

Διάρκεια: 7 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Δευτέρα 25 Ιούλ, 2016 | Τιμή: €340 κατ'άτομο

ΚΡΗΤΗ

7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

1η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ , 25/07/16 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΝ ΠΛΩ (431χλμ).

Συγκέντρωση των εκδρομέων, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την Ακαδημία . Με μικρές στάσεις στο δρόμο για καφέ και φαγητό, άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Χανιά. Διασκεδάστε στους πολυτελείς χώρους του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ , 26/07/16, ΧΑΝΙΑ (36 χλμ).

Άφιξη την επομένη το πρωί και αναχώρηση για την πόλη, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ένα καφέ. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε τους τάφους του Ελευθέριου Βενιζέλου. Συνεχίζουμε για γνωριμία με την πόλη, όπου βρίσκεται το Ναυτικό Μουσείο και γύρω από το ενετικό λιμάνι, το ιστορικό φρούριο του Φιρκά, η βενετσιάνικη συνοικία Τοπανά και το Καστέλι. Στην πλατεία δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου αξίζει τον κόπο να επισκεφθούμε, καθώς και το παλιό ανάκτορο του Πρίγκιπα Γεωργίου και το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση και το απόγευμα αναχώρηση για επίσκεψη στους γερμανικούς τάφους, στο Μάλεμε. Επιστροφή στην πόλη των Χανίων. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, 27/07/16, ΧΑΝΙΑ – ΑΡΚΑΔΙ – ΡΕΘΥΜΝΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ. (154χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το Αρκάδι. Εκεί θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή Αρκαδίου, μέσα σε ένα καταπράσινο, όμορφο και χαρακτηριστικό κρητικό ημιορεινό τοπίο. Το τοπίο αυτό συνδυάζοντας πάρα πολλά στοιχεία της άγριας και της ήμερης φύσης αρμονικά δεμένα μεταξύ τους, διατηρείται πράσινο σε όλη τη διάρκεια του έτους και εκπέμποντας μια αλαφράδα και μια μεγαλοπρέπεια, συναρπάζει και πείθει τον επισκέπτη ότι εκεί υπάρχει η παρουσία του Δημιουργού. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, άφιξη στο Ρέθυμνο, την πόλη που είναι χτισμένη πάνω σε ένα ακρωτήρι που στην άκρη δεσπόζει το μικρό, αλλά πολύ καλά διατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο, η Φορτέζα. Περιήγηση στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου θα δούμε την παλιά πόλη με τα παλιά βενετσιάνικα αρχοντικά, τις θολοτές βενετσιάνικες πόρτες, τα τούρκικα σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια και τα τζάμια με τους πανύψηλους μιναρέδες. Κοντά στο λιμανάκι το παλιό είναι η ωραία κρήνη του Αριμόντι και ακόμα πιο ανατολικά η βενετζιάνικη λότζα που στεγαζόταν το μουσείο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση προς το Ηράκλειο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ , 28/07/16, ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΟΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ. (9 χλμ)

Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Κνωσό που αναμφίβολα είναι ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης. Εκεί θα ξεναγηθούμε στα ερείπια του μεγαλύτερου και πολυτελέστατου μινωικού ανακτόρου, που ήταν χτισμένο στη μέση μιας μεγάλης πόλης. Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στην πόλη για επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου, όπου είναι η πρώτη σε πληθυσμό πόλη της Κρήτης και πρωτεύουσα όχι μόνο του νομού Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρου του νησιού. Θα γνωρίσουμε από κοντά την μοντέρνα πόλη που περιβάλλεται από τα περίφημα ενετικά τείχη και μόνο από ορισμένες πόρτες μπορεί να μπει κανείς. Στο κέντρο θα δούμε την πλατεία με την ωραία ενετική κρήνη του Μοροζίνη καθώς και τη βασιλική του Αγ. Μάρκου. Επίσης θα δούμε το κάστρο με τους ανάγλυφους φτερωτούς λέοντες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29/07/16, ΗΡΑΚΛΕΙΟ– ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΛΟΥΝΤΑ – ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ. (209 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για τον όμορφο κόλπο του Μιραμπέλου τον Άγιο Νικόλαο, όπου τα παλαιά του κτίρια που σώζονται έχουν μετατραπεί σε κοσμικά εστιατόρια, κοσμηματοπωλεία και καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης. Θα γνωρίσουμε επίσης την Ελούντα όπου θα μας γοητεύσει από την πρώτη στιγμή που θα την αντικρίσουμε από ψηλά και που θα δούμε το πανέμορφο εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας και συνεχίζοντας την διαδρομή μας μέσω Ιεράπετρας όπου θα έχουμε μικρή παραμονή, επιστροφή στο Ηράκλειο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

6η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 30/07/16, ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΦΑΙΣΤΟΣ – ΤΥΜΠΑΚΙ – ΜΑΤΑΛΑ –ΕΝ ΠΛΩ. (216 χλμ)

Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη στη δεύτερη μινωική πόλη της Κρήτης, τη Φαιστό. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσω Μοίρες, Τυμπάκι και επίσκεψη στα τουριστικά θέρετρα της Κρήτης, τα Μάταλα και την Αγία Γαλήνη, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό και όποιος επιθυμεί για μπάνιο. Επιστροφή στην πόλη του Ηρακλείου και αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διασκεδάστε στους πολυτελείς χώρους του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 31/07/16, ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ. (431χλμ)

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν, αναχώρηση με στάση στο Λουτράκι για το πρωινό μας καφέ και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας με έντονες αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 150 ευρώ κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :340 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα–τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑMBANEI :

-Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή πείρα του οδηγού.

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά - Χανιά και Ηράκλειο - Πειραιά, σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).

-Μία (1) διανυκτέρευση στα Χανιά και τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Ηράκλειο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία του γραφείου μας.

-Τέσσερα (4) πρωινά .

-Επίσημος τοπικός ξεναγός για 2 ημέρες ( Χανιά & Ηράκλειο για την Κνωσό κ΄ το αρχαιολογικό μουσείο).

-Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης (Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

-Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κέντρα διασκεδάσεως, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

- Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.

 

*Σημείωση : Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων, το γραφείο μας δε φέρει ευθύνη.