τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΘΡΑΚΙΚΑ ΤΕΜΠΗ - ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ

Διάρκεια: 3 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 28 Οκτ, 2016 | Τιμή: €135 κατ'άτομο

ΘΡΑΚΙΚΑ ΤΕΜΠΗ - ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΘΡΑΚΙΚΑ ΤΕΜΠΗ – ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , 28/10/16 ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ (463 χλμ.)

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεση στάση στο δρόμο, άφιξη στη γαλάζια πολιτεία, χτισμένη αμφιθεατρικά ανάμεσα στις πράσινες πλαγιές των λόφων του Σύμβολου όρους, την Καβάλα. Σχετική παραμονή εκεί για γνωριμία με την πόλη και φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για την όμορφη Ξάνθη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ακολουθεί γνωριμία με την πόλη. Χαρακτηριστικό του νομού, η συνύπαρξη του μουσουλμανικού με το χριστιανικό στοιχείο. Στην Ξάνθη η διατηρητέα παλιά πόλη δεσπόζει στην πλαγιά του λόφου του κάστρου, με γραφικά στενά, δαιδαλώδη δρομάκια και διώροφα συνήθως σπίτια, με σαχνίσια ζωηρά χρώματα. Η ΄΄Παλιά Ξάνθη΄΄, χτισμένη στην βόρεια πλευρά της πόλης, στους πρόποδες του ορεινού όγκου της Ροδόπης, απαρτίζεται από νεοκλασικά δείγματα Δυτικομακεδονικής και Ηπειρωτικής αρχιτεκτονικής, αλλά είναι επηρεασμένη και από την κεντροευρωπαϊκή αρχιτεκτονική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 29/10/16 , ΞΑΝΘΗ – ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ – ΦΕΡΕΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ - ΞΑΝΘΗ (172 χλμ. x 2 = 344 χλμ.)

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, που είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Το μωσαϊκό τοπίων που διαμορφώνεται από δάση πεύκης και δρυός, τα οποία διακόπτονται από ξέφωτα, βοσκοτόπια και καλλιεργούμενες εκτάσεις αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για τα αρπακτικά πουλιά. Στο Εθνικό Πάρκο συναντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης (Μαυρόγυπας, Όρνιο και Ασπροπάρης), ενώ φιλοξενεί τη μοναδική αποικία Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια. Επιβίβαση στα μικρά πουλμανάκια για να θαυμάσουμε το φημισμένο για τον πλούτο και την ποικιλία της άγριας ζωής, το δάσος της Δαδιάς. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επίσκεψη σε ένα σημαντικό βυζαντινό μνημείο της Θράκης, την εκκλησία της Κοσμοσώτηρας στις Φέρες. Από εκεί, συνεχίζουμε για την Αλεξανδρούπολη όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για επίσκεψη των αξιοθέατων της πόλης , όπως το φάρο που είναι σύμβολο της πόλης και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, το Δημοτικό πάρκο, την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου, τα ερείπια των δύο τζαμιών, κ.α. Παραμονή για φαγητό σε κάποια από τις πολλές ψαροταβέρνες και αναχώρηση για το Πόρτο Λάγος το οποίο βρίσκεται στα όρια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, και συγκεκριμένα στο σημείο όπου η Λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος, σε μια τοποθεσία που συνδυάζεται με τρόπο μοναδικό το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Πρόκειται για ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι το οποίο εξυπηρετεί βάρκες και ψαροκάικα της περιοχής, σκάφη αναψυχής αλλά διαθέτει και τις απαραίτητες υποδομές για μεταφορά αγαθών από εμπορικά πλοία. Παραμονή για καφέ στη λίμνη Βιστωνίδα η οποία είναι η 4η μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα με συνολική έκταση 45000 στρέμματα περίπου με μέγιστο μήκος 12,5 χλμ. μέγιστο πλάτος 7 χλμ. και μέσο βάθος 4 μέτρα και απότελεί έναν από τους μεγαλύτερούς υγροβιότοπους παγκοσμίως. Επιστροφή στην Ξάνθη. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

 

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ , 30/10/16, ΞΑΝΘΗ – ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (514 χλμ.)

Πρωινό. Αναχώρηση για το σιδηροδρομικό σταθμό της Ξάνθης, απ΄ όπου θα πάρουμε το τραίνο για τη Σταυρούπολη, διασχίζοντας του Τοξότες. Μία διαδρομή η οποία γεμίζει τον επισκέπτη με «πράσινες» εικόνες, γεμάτες με πηγές, παρθένα δάση και πέτρινα γεφύρια. Άφιξη στη γραφική Σταυρούπολη, χώρα των αρχαίων Δίων και «γειτόνισσα» του Νέστου, η οποία κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή, χτισμένη σε έναν φυσικό εξώστη, στις πλαγιές χαμηλών λόφων. Στην είσοδο του χωριού, το μεγάλο «Καλώς ήρθατε» αποτυπώνει τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των κατοίκων του. Ανεβαίνοντας τον λιθόχτιστο δρόμο που οδηγεί στην κεντρική πλατεία, μπορεί να θαυμάσει κανείς παλιά σπίτια, με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, διώροφες κατοικίες, που διακρίνονται για τα σαχνισιά τους (κλειστά μπαλκόνια που στηρίζονται σε καμπυλωτά δοκάρια), με νεοκλασικές επιρροές. Μια βόλτα στα σοκάκια που περιβάλλουν το επιβλητικό Δημαρχείο δικαιολογεί απόλυτα το χαρακτηρισμό του Παραδοσιακού Οικισμού που έχει δοθεί στο χωριό. Η εικόνα των λιθόχτιστων στενών, με τα γραφικά κτήρια και τους ξενώνες, γυρνάει το χρόνο πίσω, προκαλώντας μια γλυκιά μελαγχολία. Από εκεί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το χωριό Δαφνώνας. Ένας δρόμος στο κέντρο του χωριού (ανατολή-δύση), περνά από την πλατεία όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, τα καφενεία, οι ταβέρνες και γενικά το «εμπορικό κέντρο». Παλιά γραφικά σπιτάκια και πολλά καινούργια όλα φτιαγμένα ή επισκευασμένα με γούστο και σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον. Από εκεί συνεχίζουμε για το χωριό Κομνηνά. Εκεί μπορεί να επισκεφθεί κανείς το πρώτο «Τηλεματικό Κέντρο» που λειτούργησε στην Ελλάδα - το δεύτερο λειτουργεί στην Κόνιτσα- όπου θα διαπιστώσει “ίδιοις όμασι” πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Παραμονή για φαγητό και με ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ, επιστροφή στην πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 60 κατ΄ άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 135 € / κατ΄ άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας , με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

- Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Ξάνθη σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας 3***.

- Δύο (2) πρωινά.

- Ατομικά εισιτήρια με τα πουλμανάκια για το Δάσος της Δαδιάς.

- Ατομικά εισιτήρια τραίνου για τη διαδρομή Ξάνθη – Σταυρούπολη.

- Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Συνοδός γραφείου.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης.

- Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο πρόγραμμα.

Ό, τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει