τηλ. 26510 34774 | fax. 26510 37779 | email. pamvoioa@otenet.gr

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Διάρκεια: 3 ημέρες | Ημ/νία Εκδρομής: Παρασκευή 28 Οκτ, 2016 | Τιμή: €115 κατ'άτομο

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

 

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , 28/10/16 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.(212χλμ)

Συγκέντρωση των εκδρομέων το πρωί και αναχώρηση για το νομό Ευρυτανίας, με τα άφθονα νερά και χωριά απομονωμένα, πνιγμένα στα έλατα, τις οξιές, τα πεύκα και τις λεύκες, εκεί όπου οι περισσότερες περιοχές παραμένουν ένα παρθένο Τμήμα της χώρας. Στάση στην Ανατολική όχθη της λίμνης των Κρεμαστών, στο τμήμα των Αγράφων που ανήκει στην Ευρυτανία. Θα επισκεφθούμε λοιπόν το μοναστήρι της Τατάρνας με ιδιόμορφη αρχιτεκτονική, που ονομαζόταν άλλοτε μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης και θεωρείται από τα σπουδαιότερα της Ελλάδας. Η στρατηγική του θέση το έκανε ιδανικό κρησφύγετο και χώρο περίθαλψης των επαναστατών κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και τέλειο ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις του Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια άφιξη στο Καρπενήσι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την κωμόπολη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας με τις αξιόλογες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ , 29/10/16 , ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ - ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (32 χλμ x 2 = 64 χλμ).

Πρωινό και αναχώρηση για τη ξακουστή Μονή Προυσσού. Είναι χτισμένη σε απότομο βράχο που έχτισαν το 829 μ.Χ. οι μοναχοί Διονύσιος και Τιμόθεος και οι οποίοι έφεραν την εικόνα της Παναγίας από την Προύσσα της Μικράς Ασίας, που σώθηκε από θαύμα στην περίοδο των εικονομαχιών. Προσκύνημα και επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στα δύο παραδοσιακά χωριά, το Μικρό και το Μεγάλο χωριό. Το Μεγάλο Χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καλιακούδα, σε ύψος 700μ. απέναντι από τον Καρπενησιώτη ποταμό, στολισμένο με παραδοσιακά πέτρινα σπιτάκια. Είναι κτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, και πόλο έλξης αποτελεί το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με τα πλούσια εκθέματα. Το Μικρό Χωριό είναι ένας ορεινός προορισμός του Καρπενησίου με παραδοσιακά σπίτια και πέτρινα δρομάκια που κρατάει ζωντανή την ομορφιά και την αρχοντιά του. Επιστροφή στο Καρπενήσι. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας στην γραφική πλατεία. Διανυκτέρευση.

 

 

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ , 30/10/16 , ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ (320 χλμ) .

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Λαμία, όπου θα παραμείνουμε για γνωριμία με την πόλη και για καφέ. Στη συνέχεια, με ενδιάμεσες στάσεις στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα για φαγητό, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

** Για την έγκυρη κράτησή σας, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα και να συνοδεύεται με προκαταβολή 50 κατά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής 7 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής δεν θα γίνονται δεκτές από το πρακτορείο. Αυτό γίνεται προς όφελος των πελατών οι οποίοι είναι συνεπείς στην εγγραφή τους, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 115 € / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, ασφαλές, κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή εμπειρία του οδηγού μας.

-Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Καρπενήσι, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο του γραφείου μας, με πρωινό.

-Συνοδός γραφείου.

- Περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε.

- Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

- Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης.

- Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο πρόγραμμα.

- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβάνει.